.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 24 от общо 24

Hybrid View

Мега фен
    Град
    София, Лозенец

Абсурдна, но вярна история...от Калгари

Такааа...днеска за пореден път останах "очарован" от тукашните "органи" на реда...и от постъпките на някои определени институции. Историята е следната...
    Градът, в който живея е с население над 1 000 000 души и последната година са били дадени около 3 000 000$ за "борба" с графитите. И то каква...пребоядисване на всяка една бомба, на всеки един графит, на всеки един таг. Да, не отричам, че има и пълни боклуци, но има и неща, на които ти остават очите. Повечето са нарисувани в тунели, по складове и техните огради.
    Тунел, през които минава трамвая, хубава бомба направена от някой райтър и след няколко дни...хоп...сива боя върху нея. На кой му пречи? Както и да е...да не се отклонявам много.
    Има само две легални места за драскане в целия град.
    От време на време райтъри се събират, продават дискове, картини и още куп неща свързани с графити изкуството...с няколко думи правят си кефа и се опитват да покажат на скептично настроените,спрямо графитите, граждани, за какво точно става въпрос...а това не е никак лесно, имайки предвид втълпяването, че всяки един надпис, буквално всеки един е графит...абре тъпотии, които не ми се обясняват.
    Та в един хубав ден, полицаи идват изненадващо, изземат всичко- дискове, картини и т.н. и закарват участниците в управлението, разпитват ги, правят картотека с тагове- към всеки таг се прилага снимка, на дадения човек (Нещо безумно тъпо...защо? ...можете и сами да се сетите. ), след което ги пускат. Ааа, за малко да забравя...налагат глоби от по няколко стотин долара на 14-15 годишни деца. Идиотщината продължава. Една не малка част от райтърите скриват флакони, маркери и т.н...представете си за какво става въпрос, щом се стига до такива смешни и абсурдни мерки. Куките правят изненадващи обиски...леле мале ?!? Обръщат къщи с краката на долу, само и само да намерят "доказателство ", с което да могат да уличат живущия тинейджър във "вандализъм".
    Всичко това е незаконно- арестуването, конфискуването, обиските, та дори и глобите...но никой не прави нищо по въпроса...защо? Само се споменава, че полицията няма право на такива действия и това е.

Мега фен Аватара на bulgarche
    Град
    Стара Загорка

Re: Абсурдна, но вярна история...от Калгари

Цитирай Първоначално написано от p4elata_brumze
    Всичко това е незаконно- арестуването, конфискуването, обиските, та дори и глобите...но никой не прави нищо по въпроса...защо? Само се споменава, че полицията няма право на такива действия и това е.
    Айде бе?
    Замислял съм се че графитите са по-добре от стена облепена с некролози, но определено няма да ми се хареса новичката мъ къща да бъде надраскана, както и влака с който пътувам, автобуса, блока, контейнера в който си хвърлям боклука.

Мега фен
    Град
    София, Лозенец

Re: Абсурдна, но вярна история...от Калгари

Цитирай Първоначално написано от Аз съм БЪЛГАРЧЕ
    Цитирай Първоначално написано от p4elata_brumze
    Айде бе?
    Замислял съм се че графитите са по-добре от стена облепена с некролози, но определено няма да ми се хареса новичката мъ къща да бъде надраскана, както и влака с който пътувам, автобуса, блока, контейнера в който си хвърлям боклука.
    Над 90% от графите са по тунели и стени на складове, намиращи се в индустриални зони, където не причиняват щети.
    Съгласен съм с това, което каза за некролозите.
    Незаконни, защото са проведени на базата не едно нищо.

Супер фен
    Разберете,че хората не разбират истинската съшност на графити изкуството!
    Ето за това е сичката тая работа и .... няма да цитирам Естео , защото само 3-4 човека (даже по-малко) в този форум ще ме разберат .

Мега фен
    Град
    София, Лозенец
    Цитирай Първоначално написано от _Becko_
    След като не е законно да се драска по стените, защо го правят? И после се питат защо ги глобяват!!!
    Прочети пак написаното.
    В случая не става въпрос за това какво е законно и какво не, а за действията на органите на реда и на определени институции.

Да ве за тва два дни след като си боядисахме къщата беше надраскана...и то не с някой например хубав графит,ами...
    И аз попринцип много се кефа на графити,ама всичко си има мярка.Плюс тва видех и един на табелката на църквата...
    Обаче да не говорим колко по-престъпни раоти се вършат и полицията не обръща ник`во внимание,а сега такива крайни мерки...абе не знам...

Супер фен Аватара на _donna_
    поради това,че законът не може да се приложи избирателно..

/представяш ли си само как едно ченге минава и си казва:"иииибах му мамата,тоз графит цепи мрака,ве!няма да ги глобявам тез.."/

..се прилага за всички и навсякъде.

не могат да глобят едните,че драскат по къщите на хората,а тия дето драскат по индустриалните тунели-не.

има много несправедливи неща в тоя живот,дааам.

Мега фен Аватара на Disrespect
    Град
    Варна
    кофти работа...ама лапетата пък трябва да знаят...щом се занимават с такива неща трябва да са наясно и с рисковете...

ЕДИТ: ACAB!!!
    Никой днес не е невинен
    избрахме бъдеще сами
    това, което ни очаква
    мъчително-жестоки дни

Супер фен Аватара на LunaTriCk
    Град
    Anfield
    Да се правят графити на определени места, специални галерии да се отворят, ако искат. Какво е това, дай щот се чувствам творец и ми дойде художествената муза, да надраскам на съседа гаража, щот разбираш ли било това изкуство.

Мега фен Аватара на bulgarche
    Град
    Стара Загорка
    Индустриална зона или не, щом е общинска собственост...

Guest
    това е вид изкуство и както вси4ко друго и то си има както своите по4итатели,така и своите противници.мисля 4е все пак е малко прекалена ''загрижеността''на полицията,защото едва ли няма др мн по-важни държавни проблеми за разре6аване /кражби,изнасилвания, отвли4ания,корупция,убиист а...../..

значи като има убийства дай да оставим всичко друго на самотек..

Guest
    не мн ясно но такива мерки са прекалени/освен ако не е преувели4ено/.

Guest
    естествено 4е става въпрос само за изпипаните и хубави графити,които носят някакъв смисъл.и на мен не ми харесват драсканиците,с които е пълно по тунелите в посока гео милев,дружба и нагоре.но тези графити не са правени от хора,които умеят и за това е нормално да не намираме нищо естети4еско и красиво като ги гледаме.

Guest
    естествено 4е става въпрос само за изпипаните и хубави графити,които носят някакъв смисъл.и на мен не ми харесват драсканиците,с които е пълно по тунелите в посока гео милев,дружба и нагоре.но тези графити не са правени от хора,които умеят и за това е нормално да не намираме нищо естети4еско и красиво като ги гледаме.

Супер фен
    Май съм съгласна с exploitedteen

Мега фен
    Град
    София, Лозенец
    Цитирай Първоначално написано от _SL_
    кофти работа...ама лапетата пък трябва да знаят...щом се занимават с такива неща трябва да са наясно и с рисковете...

ЕДИТ: ACAB!!!
    Според мен по-голямата част са наясно с последиците, но да не се отклоняваме от темата, която показва на фокус действията на куките.

Мега фен
    Град
    София, Лозенец
    Цитирай Първоначално написано от LunaTriCk
    Да се правят графити на определени места, специални галерии да се отворят, ако искат. Какво е това, дай щот се чувствам творец и ми дойде художествената муза, да надраскам на съседа гаража, щот разбираш ли било това изкуство.
    Да, много хора искат това. Опитните ще имат поле за изява и ще покажат на отрицателно настроеното общество за какво става въпрос, а новаците ще имат място, където да се учат и резвиват.
    Това е най-лесното решение, но явно на никой не му се занимава...да се направят няколко стени...."труд голям".

Мега фен
    Град
    София, Лозенец
    Цитирай Първоначално написано от _donna_
    значи като има убийства дай да оставим всичко друго на самотек..
    Някои неща трябва да се поставят пред други...

Мега фен
    Град
    София, Лозенец
    Цитирай Първоначално написано от Аз съм БЪЛГАРЧЕ
    Индустриална зона или не, щом е общинска собственост...
    Абре тъпо е, защото с построяването на няколко места за легални изяви, драскането по собствености, било то общински или частни ще намалее драстично. Ще се спестят и доста пари.

Една проста стъпка=почти 100% решение.

Мега фен
    Град
    София, Лозенец
    Цитирай Първоначално написано от exploitedteen
    живееш на място, което се слави с изключително ниска престъпност... с какво иначе полицията да оправдае заплатите си???

Аз лични съм фен на кадърните графити, които са направени на определени места...

а не сульо и пульо да драска грозотии, където му падне... да не говорим за надписите от сорта на Левски, ЦСКА, Алпийска фирма "Дъглас" и т.н.

бтв един от най-некадърните тагове (насилвам си езика да го кажа таг) беше с твоят ник...

извинявай ама да надраскаш p4elata brumze на нечии гараж, ако е изкуство...
    Виж сега, има графити и графити.
    Много е неправилно хората да бъдат заблуждавани, че всеки един НАДПИС, било то Левски, ЦСКА, "Дъглас" и т.н. е графит.
    За некадърния надпис, съдържащ моя ник...това не е таг, а просто надпис, прави разлика.

"...извинявай ама да надраскаш p4elata brumze на нечии гараж, ако е изкуство..." Това не е изкуство и никога не съм твърдял, че е.

Само да докопам копеленцата, които ми издраскаха ролетните щори с малоумните си тагчета ХФДХФОДСХОФДС Crew...

защо?

ти като почитател на графитите,явно искаш да минеш метър покрай убийците. шегувам се,всъщност изобщо не ми дреме къде кво ще се драска и кой кого е убил..

Мега фен
    Град
    София, Лозенец
    Цитирай Първоначално написано от _donna_
    защо?

ти като почитател на графитите,явно искаш да минеш метър покрай убийците. шегувам се,всъщност изобщо не ми дреме къде кво ще се драска и кой кого е убил..

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си