- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Нашето поколение с какво ще се запомним
Абе не знам дали ще ни запомнят...Нито пък, че сега е най-доброто време, в което да се живее...
Но важното е да си живеем живота и да се забавляваме, да гледаме напред...но все с нещо ще останем =]
хъхъ..
Ще ни запомнят с това,че ние поставихме началото на края!Позволихме 15те години ограбвания да ни промият мозъците до такава степен,че в момента в България "гражданите на света" са повече от Българите!Дори и най-големият идиот може да види как доброволно забравяме националните си ценности,езика си(както може да се види и в тази тема),културата си..В днешно време хората,които открито заявяват,че слушат Български фолклор(примерно) и милеят за България биват подложени на унищожителни подигравки,само защото не са "тру"(една изключително Българска дума,използвана много често напоследък)-защото не знаят разликата между пънкар и анархист,не знаят какво е това чудо експлойтед или каква е разликата между аксел роуз и стиви уондър,или откъде идва песничката посветена на Трифон Иванов от радо шишарката..Днес е прието да си "фрии",да си "мноо куул",да "не ти пука от нищо",но в същото време да си изключително "тру",сеш'се?
Друго нещо,с което ще бъдем запомнени са уникалните Български шлагери "синя прашка" и "джамовете"(не знам дали така се казваше този култов Български хит),които,както беше показано след едно проучване,са по-популярни от стихчета като "Хаджи Димитър" и "Борба"...
Като махнем иронията-нашето поколение погребва съвсем съзнателно цял един народ,допринесъл изключително много(очаквам възражения...на които няма да отговарям вече..) за развитието на Европа през първото хилядолетие след Христа.
Както и да е,Наздраве и както имаше една приказка
The Show Must Go On!
ПП:Без да се правя на интересен ще кажа,че един приятел,(чието име няма да споменавам,но ще кажа,че е депутат или вече дупетат) ми беше казал преди време нещо много мъдро..:животът е един миг между две вечности,за тва внимавай как го живееш,щото безкрайно дълго време ще си плащаш за него...
с деградацията ни.
част от "тру"тата в нашето поколение,достигнали нова форма на разсъждение и поглед върху облика на днешния свят(явно някакъв екзотичен вид Нирвана)...Първоначално написано от exploitedteen
...ама обикновено тва са младите хора на същото поколение. тва ме навежда на мисълта, че, щом посетителите на един тийн форум казват, че светът деградира, светът отива на лошо.Първоначално написано от exploitedteen
а точно. квото казах и аз за съотношението постижения/еволюция...Първоначално написано от exploitedteen
всъщност е обратното - техническата революция води до учестяване на информационният обмен и оттам - деградация на духовните, интелектуални и морални ценностиПървоначално написано от Бунтар`
...че тва обратното ли е?
на мене ми прилича на същото...
слизам от тавана, бейбе, слизам от тавана
писна ми вече от тези беди
три коли мухи изяде и не се убеди,
че горе, на тавана, има само греди...
генеалогично има разлика, даПървоначално написано от Бунтар
"обуславя" навежда на мисълта, че нещо произлиза от друго
понеже ти си се родил, баща ти те е заченал - ако следваме твоята логика![]()
И все пак нищо не се знае.Следващите поколения може да се по зле и от нашето и те да коментриат колко добре сме си били ние както ние в момента казваме за тези преди нас.Специално за периода 00-07 наистина не виждам какво толкова интересно и запомнящо се е случило (може пък това да е затишие пред буря).Друг е въпроса че в човешката история има и такива периоди като нашия в които нищо да се не случва , и това че сме попаднали в такъв период си е кофти за нас ,а като ни е кофти трябва да си го променим за това също има и личности в отделни периоди.Ще видим какво ще стане през 2012 поне за тогава вещаят интересни неща да се случат.
на светът нищо му няма. нито на хората. постоянно обобщавате за света и хората. не съм съгласна с вас. нашето поколение се развива в унисон с нашето време. нищо не е деградирало. България и 90-те, както и началото на 21 век, ще се запомнят с неограничените възможности. ако преди някога отдавна е имало:"Американска мечта", то сега в сила е "Европейската мечта". всеки може да прави каквото си иска, и стига да е достатъчно себеотдаен и малко интелигентен, да разбира в своята сфера, може да направи всичко. сега е времето на неограничените възможности! ако вие нв сте го разбрали...кофти загуба...![]()
Ако е в моите ръце, то е мое
Ако то е мое, то никога не може да стане твое.
Ако строя нещо, то всички части са мои.
Ако изглежда като мое, значи е мое.
Ако си мисля, че е мое, значи е мое.
Ако то е твое и аз го открадна, значи е мое.
[quote="exploitedteen"]наистина се забавлявам...
1 нашето поколение не е виновно за това, което става в държавата... всички сме били деца, когато комунистите разрушиха България, създадоха организираната престъпност и т.н.[quote]
Има разлика между комунисти и комунисти.Все пак да не забравяме,че по времето на комунизма се изградени едни от най-големите и проспериращи заводи и предприятия на Балканите, а сега по времето на Демокрацията,те биват разрушавани и изкупувани от чуждестранни "спонсори". Вярно,нямало я е "свободата да избираш"(голяма грешка),но пък хората са били сигурни за утрешния ден: не ги е грозял страхът,че ще загубят работата си,че няма да могат да отгледат децата си или пък,че нещо ще им се случи.Времената са били по-сигурни.
Може би не бива да го споменавам,но все пак по времето на комунизма България е била конкурентоспособна.И още,че сме имаЛИ силна и въоръжена армия.
Вярно и тогава е имало "скрити сделки",но на хората не им е пукало толкова,защото са били сигурни.
I'm wishing on a star,
to follow where you are.
I'm wishing on a dream,
to follow what it means....
Първоначално написано от exploitedteen
О, току що си прочетох мнението и излиза,че съм ги защитавала.(Ужас ,май съм чула нещо от приказките на дядо ми). Не е така.Както казах имало е и лоши неща и както ти посочи-празните магазини и многото дългове.Заради тези празни магазини аз съм можела да умра от глад(бебетата не ядат всичко).
Никога не бих взела страната на нито една политическа сила,защото си мисля,че всяка от тях допринася за развитието на обществото по някакъв (дори и най-малкия) начин.Единственото лошо в различните партии е деленето на хората.Грешката в политиктата е, че всяка организация(партия) се бори за нещо,но никоя не изслушва другите.
I'm wishing on a star,
to follow where you are.
I'm wishing on a dream,
to follow what it means....
homo ludens
Може би ще бъдем запомнени с това , че сме прекалено угаждани от родителите и ни дават прекалено много права . А за по нататък нз .
Ние няма с какво хубаво да се запомним![]()
А всяко следващо поколение ще става по-пропаднало...
това 4е ти си пропаднал, не означава че цялото поколение набор 80-90 сме пропаднали. не си вадете изводите по вас и вашето лично обкръжение!!!Първоначално написано от Sar4ice
![]()
много по-интелигентни сме от родителите си, много по-амбициозни и информирани, и най-важното-имаме поле за изява. просто някои от нас нямат смелост и желание. най-важното е амбицията, другото само си идва, ако успееш да влезеш в играта. точно нашето поколение имаше възможността да се развие най-благоприятно. бяхме много малки в началото на 90-те, за да си спомняме добре комунизма, изпуснахме и мутренските времена 93-95, когато всяко второ момиче беше изнасилвано, а момченцата на мама и тате, дето навремето са били в партията, а сега са милионери, ходеха по улиците и се чудиха коя да изнасилят, и кой да набият.
от друга страна не можахме да хванем и периода на интернет общуването между децата. играехме пред блока, газихме в локвите, криеница, ура, и гоненица не са ни непознати! и така драги ми недоволни приятели. от какво сте недоволни! срещу какво негодувате сега??? искаш бизнес? влизаш в банката, теглиш заем срещу 3 имена...искащ шоколад влизаш в магазина и си го купуваш!...не ти харесва тук?- хващаш си багажа и си отиваш-границите са отворени!!!
питайте мама и тате, макар и сигурни в работата си и в отглеждането на децата си, дали са имали тези възможности, които изброих?????
Ако е в моите ръце, то е мое
Ако то е мое, то никога не може да стане твое.
Ако строя нещо, то всички части са мои.
Ако изглежда като мое, значи е мое.
Ако си мисля, че е мое, значи е мое.
Ако то е твое и аз го открадна, значи е мое.
ужас.кво щяхме да правим тогава?аз съм можела да умра от глад