Имаше едно аниме.Казваше се Wolfs rain.В него се засягаха точно тези идей-за рая,за края на света,за хората.Имаше много добри идей.Замислете се човек за какво живее?Или заради нещо което обича или заради нещо което мрази.Без тези две неща той просто умира.
В самото аниме се разказваше за вълци,които търсят рая.Те могат да приемат и човешка форма,а самите хора са вълци в човешка форма които не могат да се върнат в реалния си образ.
Там бяха показани почти всички типове хора.Горди,примирени,такив които си търсят мястов света и такива които се бият за да го намерят.Имаше много дълбока история.
То имаше трагичен край.Света е унищожен напълно.В последните епизоди се проследяваше действието от гледна точка на послените 5 живи вълка и трима човека.Накрая всички умират.Аниме завършваше с думите :
There is no such place as paradise.
И след като всички живи същества умират светът отново се възражда.Светът умира за да може да се прероди отново.До края на вечноста.Също като хората.АКо човек живее без нещо което търс и той не живее,а съществува.И в анимето хората бяха същите както тук в момента-примирени,без идеал,търсещи обяснение на всичко.Те винаги са гледали бъдещето в небето,в звездите.Но бъдещето е тук на земята.
В самото аниме градовете бяха покрити с похлупаци за да може да се регулира климата.Извън тези пухлопаци на всеки шест часа е или жега,или голям студ.Нищо живо няма извън тях.В това ли ще превърнем света?Мисля че на там върви всичко!!Глобалното затопляне,оръжия за масово поразяване,всичко.
_donna_ отдавна не бях виждал по голямо клише от това което написа.Нима смисъла на живота не е да го търсим?В този свят пълен с глупци неразбрани,еднкви хора,които просто продължават човешкия род,какво друго ни остана?КАКВО?Вие неможете ли да го разберете?!Всички сте еднакви.МИслите еднакво,чувствате еднакво,правите едно и също,движите се на стада и говорите че всеки бил уникален.В различняата възраст вички правят едно и също.И вие знаете че ще обикновенно но го отричате!Можете ли да заблудите самите себе си?А другите?Къде намирате утеха?Аз знам.В това че всички го правели,защо аз не го направя.НИкой не го харесва,защо и аз.Вие живеете за да бъдете недоволни,да въртите интриги и да се жалвате.Стане ли дума за нещо възвишено което още не е открите вие казвата че е буламач.АРЕ СПРЕТЕ СЕ НАЙ ПОСЛЕ!Това че казвате колко сте уникални е комплекс.Всички сте комплексари малко или много.Винаги сте се надсмивали над някой поне веднъш.Само се оправдавата.СМисъла на живота не е в това да съществуваме.О не е.Смисъла на живота е да бъде търсен и намерен.Ако има смисъл.Защото може и да няма смисъл.Човешкия живот е един режим.пЕдин затворен кръг.И никой не се оглежда настрани.Вие мислите че знаете нещо,но грешите.Аз среодна душа сред този свят няма да намеря.Вие не мислите в глобален план.Вие казвате ами всички крадът от държавата на дребно,защо не й аз?Сто лева за държавата са малко.Така казват 4-5 милиона души.И на какво става?Това е само духовната разруха.А разрухата на нашия свят?
П.П аз съм този който пусна темата.И ако някой все оак прочете какво съм написал може да се замисли поне малко.