- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- КАк си представяте бъдещето?
човече, живота няма смисъл - не те ръководи никакъв висш принцип, няма форма, която да придаде битие на материята, няма бог, няма кармична обвързаност, няма детерминистична причина за всяко дейсвие, няма съдба
няма нищо, с което да си оправдаеш съществуването
както казах по-горе, еинственият смисъл да съществуваш е да съществуваш, живота няма нужда от обяснения
това,че нещо те е накарало да изпаднеш в дълбока личнстна криза, вероятно те е накарало и да си анмериш някаква удобна причина, която наричаш истина - но това всичко е в главата ти
повярвай ми, аз съм доста по-мотивиран от останалите да живея и да се развивам, въпреки че не се заблуждавам с разни висши цели - или дори невероятното клише, дори по-голямо от това на Донка:
"Смисъла на живота е да бъде търсен и намерен"
урааа, все едно чета някой лексикон на 15-годишна
гледал съм въпросното аниме, не е зле обаче да се поразровиш в по-дълбокия му смисъл, вместо да се приплъзваш по леснодостъпното му послание
защото когато някой каже "смисъла на живота", той има предвид Цел - да я постигне, та когато накрая пукне, да каже "победих, постигнах Целта" - и колкото да клишират "живота не е игра, няма победители, всички умират" и т.н. - всеки слаб неориентиран индивид си мисли именно, че има някаква велика цел, че накрая ще види финиш лентата
просто когато си прекалено глупав, ограничен и зависим, търсиш ужасен някаква спасителна сламка, за която да се хванеш, а не смееш да се отпснеш и да плуваш сам
а когато се заловиш за сламката, откриваш и други мизерни мравчици, които са се закрепили с теб на нея - обаче в даден момент става пренаселено и тогава сламката се пречупва - и така умират идеи, кито доста често са поддържащите колони на една цивилизация дори![]()