Това за лексикона не го разбрах
А това което ти казваш-знам всичко това.Но просто се надявам на по възвишено съществуване от това което ти описа.Аз нямам чувството че съм в криза,не всеки филосов е в някаква депресия или криза.Просто в момента разсъждавам.
А за анимето-не искам да се задълбавам в разсъждения за него-то просто е един достъпен пример.
Смисъла на живота е да го търсиш-незнам кой го е казал,клише е , но има някаква истина.Нямаш ли смисъл няма да постигнеш много.лВ ммента от глупостите които чета в постовете на останалите те се опитват да постигнат материални цели.Търсят къде да се жалнат и го правят в неправилната тема.
Има неща които немогат да бъдат променени и ти само ги изброяваш но не казваш никакво решение.Въпроса е че се губят ценност.Не че нягога ги е имало.Не се знае.Това което ние знаем може да е лъжа,може да е преувеличено,пропаганда.Не можеш да вярваш на всичко.И се обзалагам че половината думички които исползваш не знаеш какво означават.
От мисленето се полудява.Разсъждаваш ли над въпроси без отговор в най добрия случей ще те заболи главата.В началото на поста ти имаше прекалено много клишета.Материалното измества нематериалното.Живота вече се свежда до един прост режим.Емоциите се делят на две.Това е интересно.Защо ли търсиш обеснение на това че човек е решил да разсъждава над някоой въпрос със криза/депресия?Е значи моята депресия е продължило от порядъка на 5-6 години.
Малко хора осъзнават какво значи смърта.За тях тя е нещо далечно.Те могат само да говорят и да говорят за нея но не могат да я усетят.ИМа висша сила която ни управлява според мен.Незнайно защо вярванията на различните народи си приличат доста.В добрия стар коран пише че всички религии са едни и съши,само че на различно ниво.
Според мен всичко описано в тях е вярно,само че се разглежда повърхносто.Например идеята че от хаос се е родил реда е засегната там.Но обаче има друг проблем.Написаното е било изменяно през вековете и/или интерпретирано по различни начини.На мен ми се стори странно че ангелът на смърта се появява като сянка преди големи инциденти.Вие всички сте го чували и какво сте си казали?А глупости,хорска измислица и т.н.АМи ако не ?
Не е случайно че хората са надделяли над другите видове.Може и да е.Въпроси без отговор.Има много теории,всяка от които може да вярна но дали е така?

Все казваме проблемите.Хайде малко решения.