.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 8 от общо 8
    гост18
    Guest

обмяна на опит както се казва

здравейте, гледам тука има всякакви теми и решиш да се пробвам и аз
    та вие обичате ли да готвите, някоя рецепта да споделите?

Хах... Ами аз готвя такива ексцентрични неща, дето никъде няма да ги срещнете... Най - често ги изяда кучето, или ако ги е ял чиек, после до болница тряа да ходи... Примерно лютеница, кайсия, краставици, кетчуп, сирене, тва запържено, върху специалните ми питчици от брашно, кисело мляко, яйце и масло некфо Иначе и нормални неща моа да готвя (фор екзампъл кекс). Айде толкос от мени
    По - добре да се наакаш прав, защото седнал ще ти се размаца по гъзъ.

Guest
    posledniq put sgotvih edni spageti i ne mojah da razbera za6to samo kotkata gi qde

Да, много обичам да готвя.

Ето някои от любимите ми рецепти:

Пилешки прътчици със сос

Продукти:

Пилешки гърди
    Сусам
    Брашно
    Яйца (1-2)
    Соев сос
    Подправки (по избор)
    Олио/Зехтин

За соса:

Майонеза (1 пакетче)
    Кисело мляко
    Кориандър

Начин на Приготвяне:

Нарязвате пилешките гърди на лентички, широки около 2-3см. След това ги мариновате в соев сос и подправки по избор. Оставяте ги няколко часа така. След това всяка пилешка лентичка се овалва първо в яйце, после в брашно, после пак в яйце и накрая в сусам. Изпържвате в намазнен тиган до златисто (мазнината трябва да е повечко, имайте го в предвид).
    Соса се приготвя като се рабъркат до получаване на еднородна смес киселото мляко и майонезата + кориандъра.
    Пилешките прътчици се сервират топли, по желание се заливат със соса или сосът се слага в сосиера и всеки си топи.
    Много е вкусно, гарантирам!

Паниран кашкавал

Продукти:

Кашкавал
    Яйце
    Картофено пюре на прах
    Олио/Зехтин

Начин на приготвяне:

Нарязвате кашкавала на правоъгълни/квадратни филийки с дебелина около 1-1.5см. Овалвате всяка филийка първо в яйцето, после в картофеното пюре на прах и запържвате до готовност. Внимавайте обаче в избора на кашкавал, защото не всички са подохдящи (някои се разпадат).
    Бързо, лесно, вкусно.

Картофена супа

Продукти:

0.500кг. картофи
    фиде
    1 пакетче майонеза
    100-150гр. сирене
    2 зеленчукови бульона
    олио/зехтин
    Покдправки (по избор)

Начин на приготвяне:

Обелвате картофите и ги нарязвате на кубчета. Посолявате ги и ги запържвате в мазнината и малко вода (за да не залепнат на дъното) в една тенджарка (разбърквайте редовно). Като се позапържат (след около 20-30мин.) доливате още вода и слагате фидето. Изчаквате да заври, слагате бульоните и намаляте малко котлона. Оставяте всичко така, докато картофите и фидето се сварят напълно. През това време пасирате майонезата и сиренето до получаване на еднородна рядка смес. С нея застройвате супата (знаете как - първо взимате малко от бульона на супата и слагате в купичката при майонезата и сиренето, разбърквате докато отново се получи еднородна смес и изсипвате всичко в тенджарата при супата). Накрая може да поръсите с магданоз (който обича).

Мега фен Аватара на AliceSw
    Град
    a place called home
    оффффф, обичам да готвя, ама нямам време

най-любими неща:
    ориз със зеленчуци
    спагети
    картофени кюфтета
    пиле с ориз
    мусака
    някви сладкиши

ако някой случайно му трябва рецепта да каже
    Това е болест да съм влюбен в теб,
    това е болест, вярвам на приятел.
    Това е корист - целият живот,
    това е грешка, но тя не се повтаря....

Мега фен Аватара на Boot
    Град
    occasion avenue
    Мога да правя мусака, палачинки и салата.
    Мога да правя кафе и да купувам бири и ракии.

me > all

Saatana vittu perkele hate crew!

авторката
    Guest
    сега ще ви светна за една много яка супа
    трябват ви :
    5-6 средни картофа
    една шепа ориз
    фиде на вкус
    малко моркови (1-2 малки)
    слагате 2 паници вода да завира в средно голяма тенджера и и прибавяте 2 лъжици олио
    обелвате картофите нарязвате ги на купчета и ги прибавяте към вече врящата вода
    малко преди да са се сварили картофите слагате ориза, фидето и морковите(и те на ситно да са нарязани) добавяте си вода и пак да поври 10-15 минути. непосредствено преди да свалите супата от котлона слагате каквито са ви подправки на сърцето и хапвате
    Бон Апети

Цитирай Първоначално написано от ku4k@_n@_k@ru4k@
    Хах... Ами аз готвя такива ексцентрични неща, дето никъде няма да ги срещнете... Най - често ги изяда кучето, или ако ги е ял чиек, после до болница тряа да ходи... Примерно лютеница, кайсия, краставици, кетчуп, сирене, тва запържено, върху специалните ми питчици от брашно, кисело мляко, яйце и масло некфо Иначе и нормални неща моа да готвя (фор екзампъл кекс). Айде толкос от мени
    iii lutenica sys kaisiq tfa trqa go opitam ina4e az moga da si praq omlet,pala4inki,buhti4ki,kartofena supa ,6opska i dom.salata a i krastavi4ena za sq samo na tfa mama me e u4ila
    PS.-maika mi gotvi mn mn vkusno prosto nqam dumi
    ...да обичаш е като песен да пееш,но няма песен без край...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си