От край време ме гложди една мисъл (тоест от вчера вечерта,невърмайнд),бях провокирана от няколко топика озаглавени
"Лятна работа" , "Работа за 13 годишна" и така нататък,както и хвалбите на доста мои приятели,на годинки не повече от 16 с това каква изгодна работа са си намерили в строителството за през лятото.
Искам да попитам хората които са на толкова малко годинки защо,по дяволите искат да си развалят детството и да бачкат през лятото..каква е тази фалшива филантропия към родителите,под чиято маска прозира алчността към повече парички.
Разбирам хората,които почват работа за да помагат на тяхните НО те са 1 на 1000 , защо всички се втурват да стават келнери?зидари и тн.
Попитах някои от приятели и те казаха "искам да изкарам пари за нови кецове.. " което ми се вижда доста градивно направо,толков възвишано е да работиш цяло лято за да си купиш кецове от 150 лева,като можеш да си вземеш такива за 10 ..
или пък тези които вместо да посъберат пари,ораничавайки се 1 месец от денонощното седене по кафенетата,вместо да съберат мъничко пари за морето,работят цяло лято и отиват на море през септември и изхарчват за 2 дена парите за които са се бъхтили цяло лято?
Не ми казвайте че така се учите за трудностите на живота,е може и да се учите,ако в мечтите си се виждате сервитьорки или чистачки ..
Защо го правите?