Вече на няколко пъти ми се случва - както си седя и чета кротичко или съм си затворила очите и си мисля за свои работи (случва се и при напрягане) получавам първо напрежение в очите и след това същинския удар - силна болка в предната част на главата като ударна вълна, след което постепенно успокояване и оправяне, все едно нищо не е било. Не е от очите - правила съм си преглед и не показа нужда от очила - далекогледа съм, но много незначителен диоптър (под 0,25). Имам и друг проблем - като направя някакво даже минимално физическо усилие, понякога получавам остра болка тук или там в гръдния кош, като от нож, толкова внезапно, че ми секва дишането за няколко секунди и ако направя и най-малкия опит за вдишване, болката се връща по-пареща от всякога. Седя сгърчена като някой от по-зрелищните пациенти на д-р Хаус. След няколко секунди до половин минута пак изчезва без следа. Друг път пък дори като скачам в морето от някоя скаличка или търча като бясна след автобуса, нищо ми няма. Доста съм озадачена.