Цитирай Първоначално написано от foxy-to
kak taka nqma da gi nosi postoqnno?? tova go re6ava lekarq (za boga!!!!!)plus tova pod kasogledstvo moje da se razberat mn raboti. az naprimer imam astegmatiz1m. tova e po-tejka forma na k1sogledstvo i ne se lekuva. trqbva da nosq o4ila(ili le6ti) prez celiq mi jivot. sduhana rabota ama kvo da se napravi. a za le6tite ima mn varianti i mn ceni i za razli4no vreme. za moq slu4ai naprimer le6tite struvat 280 - 300lv. na godina. hi4 ne e malko. zatova zalojih na o4ila. 170lv. i sega mi trqbvat novi poneje mi se uveli4i diopt1ra demek o6te 200 i ne6to lv, ve4e se 4udq dali da ne si vzema napravo le6ti.... kakto i da e. a ti otidi na pregled i tam 6te ti obqsnqt kakvi le6ti sa podhodq6ti za teb. i uspeh da nqma6 ne6to gadno kato men. jelaq ti da se izlekuva6.

МОЛЯ ТЕ НЕ ДАВАЙ ГРЕШНА ИНФОРМАЦИЯ
1.Това дали да ги носи постоянно се определя от големината на dpt-рите и от лекаря.
2. Под късогледство се разбира само 1 нещо, а астИгматизъм е съвсем друго.
Късогледството е не достатачна пречупваща сила на очната леща поради което образът се получава преди ретината(За ясно виждане трябва да е върху ретината).
Астигматизъм - има два вида правилен и неправилен. Правилният е 3 вида и трите се корегират и са лечими.Неправилният не се лекува.
Получава се зареди не еднаквото пречупване на различните меридиани на очната леща.

3. По темата препоръчвам ти твърди лещи, с тях ще намалиш увеличаването на диоптрите.Меките също са добре, но ги сменяй често.
Примерно,ако ти е за 3 месеца и се грижиш добре за тях не чакай да станат на 5 а ги смени към 4-тия дори да могат още.

пп.Някой е написал глупостта, че диоптер се качва до 18г. - не е вярно продължава с годините.

пп2: Уча оптика от 4 години, а работя от 2г. Ако някой има въпроси да пише на лична.