.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 50

Тема: Лещи

Лещи

zdr! izvinqvam se 4e puskam temata tuk,no e nai-golqma vazmojnostta tq da bade pro4etena!ta da vi popitam,tezi,koito nosite le6ti!kolko struvat gore dolu[ka4estvanite],imat li srok na godnost,za6oto sam 4uvala-vaob6te si4ko,koeto znaete!interesuvam se,za le6ti,za kasogledstvo!
    mersi predvaritelno!

Moderated by ^npocTo^a3^f^
    1 точка от правилника и заглавието на темата трябва да е написано на кирилица!
    :]

Повече от фен
    Ами не знам колко ще мога да ти помогна.Моят приятел е късоглед и си взе временни лещи,щото му ги препоръчали,били по добри от постоянните.Те са за 1 месец, но ако ги пазиш и поддържаш може да изкарат 2 или 3.Лещите заедно с разтвора + една резервна му излезе около 50 лева.

`Escada
    Guest
    ух и аз имам същия проблем...преди 2 дни бях на очен лекар и доктора ми за каза лещите, че не е много приятно по 2 пъти на ден сутрин и вечер да си бъркаш в очите, да ги вадиш и слагаш стоят във някаква течност. чела съм, че не бива да си слагаш черен молив под очите защото така се допира до лещата и тя се замърсява, когато си на море може да се къпеш с тях но има вероятност да паднат. една приятелка на майка ми беше си загубила едната леща, въобще много гадна работа. Затова си и купих и очила - 160 лв. за късогледство. Съветвам те по добре очила - гадно е ама... ще ги носиш само когато се разхождаш, когато пътуваш и т.н. но не постоянно! айде успех

Град
    varna
    kak taka nqma da gi nosi postoqnno?? tova go re6ava lekarq (za boga!!!!!)plus tova pod kasogledstvo moje da se razberat mn raboti. az naprimer imam astegmatiz1m. tova e po-tejka forma na k1sogledstvo i ne se lekuva. trqbva da nosq o4ila(ili le6ti) prez celiq mi jivot. sduhana rabota ama kvo da se napravi. a za le6tite ima mn varianti i mn ceni i za razli4no vreme. za moq slu4ai naprimer le6tite struvat 280 - 300lv. na godina. hi4 ne e malko. zatova zalojih na o4ila. 170lv. i sega mi trqbvat novi poneje mi se uveli4i diopt1ra demek o6te 200 i ne6to lv, ve4e se 4udq dali da ne si vzema napravo le6ti.... kakto i da e. a ti otidi na pregled i tam 6te ti obqsnqt kakvi le6ti sa podhodq6ti za teb. i uspeh da nqma6 ne6to gadno kato men. jelaq ti da se izlekuva6.

mi i az imam kasogledstvo i astigmatizam i trea postoqqnno da sam s o4ila ili le6ti!do kraq na jivota mi!i poneje sam taka ot 3 godini i iskam ve4e s le6ti,makar 4e znam 4e sa po skapi!a i naistina trqq da si barka6 v okoto-no pone tova zasega na ma pritesnqva! a ina4e moita lekarka e mn dobra i q pitah za le6ti i tq kaza,dr god eventualno1i az pone da porazpitam!i dnes mi kaza 4e dioptera go digam na 3,50 i 2,50,a tva ne e malko!a i sam malka i az samata1osvaen tva dioptrea 6e raste do 18god nekade,zaedno s tva debelinata na stakloto i nakraq neiksma da sam s nekvi lupi s ujasni ramki...i za tva o6te ot sega mislq v perspektiva..
    :]

Guest
    Zdravei!

Az nosq le6ti sus srok na godnost 3 meseca!Tezi mi preporu4aha sled kato za po-dulgo vreme ne bilo hegieni4no!Ina4e to zavisi i ot koq optika si gi vzeme6,za6toto su6tite tezi s takav srok za godnost moje da sa 20 lv dvete ili 24 za kolkoto si gi vzimam az!Nadqvam se 4e otgovora mi e bil ot polza! )

Guest
    az nosq postoqnni le6ti, koito svalqm vsqka ve4er predi lqgane i moga da kaja, 4e sum mnogo dovolna ot tqh. Ve4e gi nosq dve godini, no trqbva da se polagat griji, vsqka sutrin i ve4er da se promivat, da se podmenqt konteiner4etata redovno, da im se smenq vodata, izob6to da ne se polzva edin i su6t raztvor, 6toto le6tite mogat da hvanat gubi4ki. A vednuj kato hvanat gubi4ki, trqbvat novi le6ti, koeto zna4i da ne gi nosi6 edna sedmica pone i da si kape6 kapki protiv vuzpalenie v o4ite. Na men le6tite mi sa ka4estveni, ednata struva 20 lv, zna4i dvete 40, a raztvorut se kazva Opti-Free Express i cenata mu varira v razli4nite apteki. Nqkude e po 16, na drugi mesta po 17 lv, a iz optikite e po 24. Moje6 da polzva6 i natriev hlorid za dopulnitelna promivka, no tova e li4en izbor, az li4no polzvam i s nego si promivam konteiner4eto, za da ne habq ot skupiq raztvor. Ina4e natrieviqt hlorid e 1,50 lv.

Guest
    Zna4i az ot 2 godini ve4e nosq le6ti i sum adski dovolna .Hodih v centura ,deto e na Centralna gara - ul " Kolkotnica "22.Tam e mn dobro ,osobeno preporu4vam da ide6 pri d-r Bakov,ako o6te raboti tam,4e ne sym hodila ot godina.Zna4i le6tite mi struvat 100 lv o6te ,a raztvorite kum tqh sa v ramkite na nqkolko leva. V an4aloto 6te ti e trudno , no posle i spirala i moliv moje da si slaga6 ,ak osi vnimatelen. i na vsi4koto otgore se 4uvstva6 hilqdi puti po svoboden,osobeno se drazneh s o4ilata,6toto vse me be6e strah da pravq po-rqzki dvijeniq.sega se 4uvstvam stra6no svobodna )

Супер фен Аватара на Exothermic
    А цветните лещи на каква цена са?
    “The Wu ist the way, The Tang is the slang, The Clan is the fammily”
    ... I`m fighting a holy war in the mental! ...

Повече от фен
    Цветните варират, около 100-150 лв и двете , аз имам тъмно сини, рядко ги нося,взех ги за 120 лв.

Супер фен Аватара на ninsy
    Град
    Ей Там.. :)
    Цитирай Първоначално написано от sWeEt_SeEd
    Цветните варират, около 100-150 лв и двете , аз имам тъмно сини, рядко ги нося,взех ги за 120 лв.
    цветните са по 80-100..а тези вече с ефект котешко око или подобните скачат доста.
    Обикновенните с диоптър най евтините са по 7 лв. едната но хубави може да си намериш за 30 лв комплект.
    Очи, които се не се виждат, бързо се забравят.

фхфгбб
    Guest

гфйг

Ми аз нося лещи от около 1 год и двете струват заедно около 30 лв (срока им е 3 месеца но при добра хигиена могат и повече ) разтвора е също около 30 лв. Може да си слагаш черен молив, но не трябва да се къпеш с тях. За бъркането в окото отначалото е гадно, но се свиква бързо.

Guest
    Здравейте!Ами аз нося лещи ототдавна(от околко 1-2 години) и според мен най-хубавите са тези които са за 3 месеца или за повече.А иначе тези които са за цвят стръват околко 100-150 лв. [/i]

Град
    Plovdiv
    Mi dvate le6ti za 3 meseca sa okolo 25 lv. samite le6ti ne sa skapi skap e raztvora v koito trqbva da se darjat

Повече от фен Аватара на nellllly
    и на мен ми трябват за корекция на зрението..
    очният лекар ми каза, че може да ми поръча качествени лещи, които да са със срок 10-13 месеца, при добра поддръжка от моя страна можело да изкарам с тях и година и половина. лещите струват около 45-50 лева едната + голям флакон за поддъръжка, който стига за около месец и + "контейнерче" за съхранение. отделно, ако искам може да ми поръча цветни, което нямало да се отрази кой-знае колко на цената.
    каза ми, че един голям флакон струва около 25 лева, а малък около 15
    It Is A Good Day To Die...By The Way...Every Day Is A Good To Die...!
    http://lovestyle.org/ ... http://www.xnetbg.com/

И аз да си кажа моя опит

Нося лещи от 10 години вече. Нося меки.Моите са със срок от една година и струват около 30 лв. не си спомням. Иначе горна граница за цената няма. Забравих да кажа, че моите са от тези, които се махат всяка вечер.

Има такива, които се слагат и не се махат 1 седмица.

За да се спре растежа на диоптъра се носят твърди, носа по неудобни и по-трудно се свиква.

За най-подробна консултацуя трябва да си иде при очен лекар, който се занимава с тия неща из основи

За тези, които са от София бих препоръчала
    Д-р Татяна Зайкова, кабинета й е в "Очна оптика и корекция".Намира се на Ул. Клокотница до центъра по кръводаряване.Много компетентна и приятна жена

Guest
    скоро ще стане 1 година от както нося меки лещи късогледство
    на 3 месеца си купувам нови и всяка вечер ги свалям
    молив нося и спирала, знам че не е хубаво, но кво да правя
    мн е важно да се съветваш с лекар преди да вземеш. моята лекарка каза че лещите не вдигат диоптер (майка ми беше на мнение, че вдигат за тва казвам)
    в началото е голям зор, махане, сваляне ала бала, но се свиква пък и е мн по удобно
    трябва да внимаваш мн да не си възпалиш очите, че виж тогава какво става.. и също всеки ден трябва да сменяш разтвора в контейнерчето. в началото нещо недоразбрала го сменях на 3 дена ама после като се поправих и ми изчезнаха зачервенията
    абе за лещите съм ама пълна хигиена му е майката

Цитирай Първоначално написано от foxy-to
    kak taka nqma da gi nosi postoqnno?? tova go re6ava lekarq (za boga!!!!!)plus tova pod kasogledstvo moje da se razberat mn raboti. az naprimer imam astegmatiz1m. tova e po-tejka forma na k1sogledstvo i ne se lekuva. trqbva da nosq o4ila(ili le6ti) prez celiq mi jivot. sduhana rabota ama kvo da se napravi. a za le6tite ima mn varianti i mn ceni i za razli4no vreme. za moq slu4ai naprimer le6tite struvat 280 - 300lv. na godina. hi4 ne e malko. zatova zalojih na o4ila. 170lv. i sega mi trqbvat novi poneje mi se uveli4i diopt1ra demek o6te 200 i ne6to lv, ve4e se 4udq dali da ne si vzema napravo le6ti.... kakto i da e. a ti otidi na pregled i tam 6te ti obqsnqt kakvi le6ti sa podhodq6ti za teb. i uspeh da nqma6 ne6to gadno kato men. jelaq ti da se izlekuva6.

МОЛЯ ТЕ НЕ ДАВАЙ ГРЕШНА ИНФОРМАЦИЯ
    1.Това дали да ги носи постоянно се определя от големината на dpt-рите и от лекаря.
    2. Под късогледство се разбира само 1 нещо, а астИгматизъм е съвсем друго.
    Късогледството е не достатачна пречупваща сила на очната леща поради което образът се получава преди ретината(За ясно виждане трябва да е върху ретината).
    Астигматизъм - има два вида правилен и неправилен. Правилният е 3 вида и трите се корегират и са лечими.Неправилният не се лекува.
    Получава се зареди не еднаквото пречупване на различните меридиани на очната леща.

3. По темата препоръчвам ти твърди лещи, с тях ще намалиш увеличаването на диоптрите.Меките също са добре, но ги сменяй често.
    Примерно,ако ти е за 3 месеца и се грижиш добре за тях не чакай да станат на 5 а ги смени към 4-тия дори да могат още.

пп.Някой е написал глупостта, че диоптер се качва до 18г. - не е вярно продължава с годините.

пп2: Уча оптика от 4 години, а работя от 2г. Ако някой има въпроси да пише на лична.

Guest
    лекарката ми каза, че диоптрите се качват докато растеш на височина

Guest
    Диоптерите могат и да растат и докато стонеш на 27 години,това въоще не зависи от височината!А здоста одавна съм с висок диоптер 1,75 и 2,00!Преди няколко дена се навих да си взема лещи ими е още супер трудно да ги слагам,сигурно седя пред огледалото по 1 час,но друго си е да виждаш без очила!Никога не носих очилата си сериозно и може би затова ми се качи до толкова много диоптера!Лещите са ми на Bausch&Lomb-заедно с Freshlook това са най-добрите лещи!Струват 30 лв разтвора 24+контейнер и 20лв преглед=74 лв общо като са тримесечни!Колкото за по-малко време са,толкова са по-меки!Не трябва да се използват след точната дата,имаш 2очи все пак-трабва да ги пазиш,не бъди скръндза в това отношение!
    Още ми е малко трудно да свикна,но се надявам!Иначе аз питах контактолога за цветни лещи и тя ми каза да изчакам 3 месеца,тъй като цветните са по-трудни за носене тъй като са по-твърди!Айде успех и някай ако носи би ли казал за колко време горе долу се научи да ги слага и общо свикна с тях!

Мега фен Аватара на shadow4e
    Град
    София
    И аз имам проблем със слагането. Е, вче се справям за 10-минути, а понякога и от първия път. Но съм седяла и по час и половина безуспешно. Иначе като ги сложа и нямам проблеми, въобще не ги усещам, е освен, че виждам
    Моите диоптри са -4 някъде вече... ужас, ама по улиците си ходя без очила, само ако нещо ме боли главата или съм много изморена.

в началото наистина се слагат супер гадно... аз нося две години и всеки път, когато си взимам нови лещи, въпреки че имам тренинг, получавам нервен срив, докат ги набутам в окото. трябва да минат няколко дни, не знам какво става, ама почват да се слагат от раз.
    много съм се гаврила с моите... спала съм с тях, не съм ги махала по няколко дена, въпреки че всяка вечер трябва да ги свалям, в морето съм влизала с отворени очи, със сапун съм ги мила, изпускала съм ги, дъра-бъра... и пак си виждам. не е чак токлова страшно и си е супер удобно!
    Ще ти подаря ядрена глава,
    влажен динамит, тротил, цветя!
    Ако бях това, което си сега,
    мой приятелю, бих се взривил...

Guest
    Диоптер се качва цял живот.

(Е в напреднала възраст може и да падне, зависи за късогледство или дълекогледство става дума.Нарича се старчествогледство.)

аз нося лещи малко по-малко от година спомням си още 1вия път се мъчех 1 час,но вече не така.Въобще не сравнявам очилата с лещите,лещитет ме са много по-удобни и много повече се харесвам без очила и не знам как ви се занимава да ги слагате и махате всеки ден аз ощи в началото почнах с такива,които се махат само 1 път в седмицата,т.е гору-долу ги носиш от понеделник до петък и съб ги махаш,за да си почине окото струваха 10 лв едната,но ги продовоха сама в комплект по 3лещи.Те са на Bausch & Lomb с 66% вода.А сега си взех такива,които се носят 1 месец без да се свалят непрекъснато тях си ги взех 70лв-6те лищи,но бяха на промоция
    Живей,защото няма да имаш друга възможност да страдаш

когато седна с лещи пред компютъра, ме заболява главата след 20-30 минути. не е ли много натоварващо да стоиш с лещи толкова време?
    Ще ти подаря ядрена глава,
    влажен динамит, тротил, цветя!
    Ако бях това, което си сега,
    мой приятелю, бих се взривил...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си