- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Силните
Ще започна с това - не ме разбирай погрешно. Нямам намерение да нападам теб, а аргументите ти. аргумент "всеки човек... логическа грешка, без да задълбавам в термини и обяснения само ще кажа, че тя е апел към нуждата от принадлежност на индивида към по-голямата група. За съжаление, нищо не доказва. Пък и изключения винаги се намират. И в най-добрата теория.Първоначално написано от Анонимко
Да споделиш това, което мислиш, да потълсиш мнението на други хора е всичко друго, но не и себичност. Дори в колежанските комедии. По-правилната дума е търсене на обективност.![]()
Гордостта в пълната си сила може много да навреди, защото е низша емоция, с това съм съгласна. Оспорвам обаче, че трябва да превръщаме приятелите си в кошчета за емоционални отпадъци, за да се почувстваме истински или да се освободим от емоциите.
Понякога еманципацията идва в повече. Но рядко някой си я избира - обстоятелствата го налагат. Налага го реалността, ситуациите, в които сме поставени. Разбира се, няма полза от войнствения феминизъм, но все още е постигнато ного маллко в преодоляването на предразсъдъците спрямо половете. Това е далеч по-голям проблем - именно на тях се дължи и "модела" на жената, спрямо който, искаме или не, момичетата често се сравняваме. Резултат от социализирането, неизбежно е. Може и да си прав, но... колкото и да е богат личния ти живот и опита ти, той не дава достатъчно материал, за да изведеш генерална истина за живота. Съжалявам че го казвам.
ПРедполагам, бих се съгласила донякъде с идеите ти, ако не бяха изказани от гледната точка на някой, който си мисли, че може да раздава присъди наляво и надясно с лека ръка.
Чудесно е, че даде лично мнение, оценявам това. За съжаление, не мога да намеря логична обосновка но повечето ти идеи.
Момичета, абсолютно съм съгласна - понякога ние сме като дъба, който устоява и на най-силните ветрове без да помръдне, но накрая рухва. Предполагам, че е необоходимо да намерим отдушник на емоциите. За мен това се оказа стрелбата, а понякога и разговор с доверенна приятелка. Но не често, без емоционални изблици. Така поне донякъде съчетавам емоционалност и логичност. Но продължавам да търся точния баланс.
Само си мисля, че никога не бива да изменяме на себе си - колкото и добре да е за някой да си изплаче очите и да му мине, за някои това е по-скоро непоносим емоционален ексхибиционизам. Различни хора, различни принципи. Уважавам тези, които са верни на себе си, каквито ще да са.
Извод: ако вашия принцип е а сте силни,независими, еманципирани момичета - чудесно. гордея се с вас! хубаво би било обаче да държим и гордостта под контрол, тъй като и тя е вид емоция, за да не ни изяде ушите накраяи да се грижим за себе си - дори понякога да търсим отдушник на всичко. Това, изглежда, е един приемлив баланс.[/i]