Цитирай Първоначално написано от ~ sword and shadow~
Цитирай Първоначално написано от Анонимко
mamka mu nali momi4etata zatova sa momi4eta za da sa nejni i 4uvstvitelni za da subujdat trupkata v muja?!
Ние не съществуваме само за угода на другия пол. Гордостта може и да вреди, но клишираното мислене - още повече.

Мда, има нахакани и силни мацки. Толкова ли невероятно ти звучи, че чак не го вярваш и си мислиш, че се заблуждаваме? Ами жените, които сами живеят, сами гледат децата си по една или друга причина и запазват достойнството си - и те спадат към тази категория. И те ли се заблуждават?
Мисълта ми беше, че начина на живот, който си подхванала е труден. Не казвам не възможен просто знай, че ще има много мъка и терзания в душата ти щом не допуснеш, никого в нея.
Да споделиш с приятел, да поискаш съвет от него, или просто да си говорите за живота и мечтите ,и реалността е много велико чувство. Отдушник на чувства - да и какво от това ? За какво ти е да чувстваш, когато няма, с кого да изживееш този щаслив момент ? ... споделената болка е половин болка. Живота всеки човек сам избира как да си го живее - някой хора искат да са независими, други просто немогат сами. Вярно един приятел ми беше казал "ако не си готов да изживееш този живот сам...то тогава къде си тръгнал" (което е много вярно), ме дивежда до мисълта ,че трябва да сме силни не само физически, но и духовно. Но е много по-хубаво, когато има с кого са споделиш и радост ,и мъка ,и печал. Когато знаеш, че има човек до теб, съпричастен с всяко твое чуство - разбира се и ти със неговите чувства . Малко извадено като от приказка, но ако намериш правилния човек , понякога ефекта е подобен. Не те съдя, нито те окурявам, нито ти казвам как да живееш, но ти казвам, че не си заслужава страданията. Явно ти харесва да изглеждаш в чуждите очи като по силната и доминираща. Явно се и получава. Няма да получиш нито награда, за най-добра актриса в реалния живот, нито църквата ще те прогласи за светец(това е в кръга на шегата не го приемаи сериозно.
Просто погледни живота колко е див и красив, какви хубави моменти и преживявания те чакат, един е живота, рядко някой получава втори, да не говори мза 3-ти шанс. Едва тогава човек осъзнава какво може да изгуби, кагато го заплашат, че ще му го отнемат.
Можеш да ми анализираш и оспорваш колко си искаш аргументите и всичко останало, не ме е грижа, в този форум поствам просто ,защото съпричастността към проблемите на другите, а и тяхното решаване ми служи и като пример в живота. Както искаш го тълкуваи. Просто ми доставя удовлетворение и радост, когато успея да помогна на някого.

Ти си пуснала тема с цел да получиш някакво мнение. Ето го моето мнение. А сега вечерта, когато седнеш отново да плачеш, помисли си за някои хубав момент от живота ти, споделен с приятел. Сигорен съм, че ще се запиташ "Защо ли няма никой до мен сега?"

Отговорите на някои въпроси трябва да намерим сами, ако искаме да подредим живота си.

П.П.

Намали си гордостта, ако искаш да си пълноценен човек!