Цитирай Първоначално написано от DeePurple
Това беше единствената, изцяло посветена на Найтуиш тема, която намерих ... Та който е слушал новия им албум да изкаже впечатления?
как се радвам, че се намери човек, който да се вълнува от това.

в новият албум ме дразни малко, че отново има повече оркестрална музика, отколкото пюр метъл. ако Туомас толкова много иска да си прави саундтраци за филми, може и сам да се справи, няма нужда да просне няква песен от 13 мин., която да е разделена на части... при това безумно неподхождащи си една с друга. да не говорим колко претруфено звучи... всяка част от The Poet And The Pendulum е изключителна сама за себе си, амааа да си имаме уважението.
има няколко доста "хващащи" песни, мелодични, лекички, поп, ала-бала - Amaranth, Bye Bye, Beautifull (в която вкарват много добро електр. звучене, по-добро от тва на I Wish I Had An Angel, ама ми е странно как Анет ще пее песен за Тария. о.О малко грубичко), For The Heart I Once Had (Анет пее по-особено някак, вкарва се в песента, не е лошо), Sahara (абсокютен култ! нещо като версия на The Siren, ама писана за новата коза), 7 Days To The Wolves (малко ме дразни припева, неадекватен ми е), The Last Of The Wilds (това е най-добрият инструментал, който някога съм чувала =D>, все едно не е от този албум, чудна работа!), Cadence Of her Last Breath (и тя доста ми харесва, не знам що ), Eva (започна да ми допада преди някво време, май не е толкова зле, ама пак докарва гей звучене)... другите са яко тъпи/поп.
относно певачката - зле като цяло, в някои песни квичи като свиня, но има и силни моменти... просто й е много слабо гласчето за нещо толкова епично.
за видеото към Amaranth - хубаво е.
друга хубава песен от новите им е While Your Lips Are Still Red. ле-ле, разрева ме... Туомас е абсолютен гений, възхищавам му се, честно.
оф, много писах, ама любима група...