Ситуацията е доста деликатна.Приятелката ти обича (или поне така мисли) това момче,а е повече от очевидно,че той не я заслужава,вреди й и изобщо не е момчето за нея.Но любовта е сляпа и приятелката ти едва ли разбира това.Имах един приятел,който определено беше много по-добър от момчето на приятелката ти,но също ме нараняваше с някои свои действия (караше ме да ревнувам и др. подобни).Всички ми повтаряха да го оставя и никого не слушах.Разбира се,погрешно щеше да е да 'слушам' някого,вместо да взема сама решението си (затова си взех решението сама),а и приятелката ти не трябва да 'слуша' някого и да се оставя да я видят за носа,а сама да вземе решение да го остави и да го забрави.Това може да стане по един начин - ако тя се разочарова от него.Сега на нея й харесва да е жертва (подсъзнателно,разбира се) и това я кара да търси отново това момче,въпреки че знае че той ще продължава да се държи така с нея и да не я уважава.
Нещо в поведението му трябва да я разочарова и тогава тя сама ще реши да го остави.Много неща могат да са,но е изключително трудно да се намери подходящото,а още повече да стане така,че момчето да направи съответното действие.Един начин е той да изневери на приятелката ти (не е сигурно,че това ще я накара да го остави,след като постоянните хапчета за спешна контрацепция и предложението за тройка не са я отблъснали).Друг начин е да срещне по-добро момче,което да я привлича и да остави намира 'сегашния'.
От цялата история изглежда приятелката ти няма достатъчно самочувствие и самоуважение,а да накараш някого (без самоуважение) да уважава себе си е все едно да накараш риба да проговори.
Съветвам те да излизаш по-често с приятелката си и да сте в компанията на момчета (ако трябва нарочно навий някои от тях д ай обръщат повече внимание - това спомага за изграждане на самочувствие,а и сред тях може да има подходящи кандидати за нейно гадже)..Излизайте на забавни места - води я на места,където ще й е интересно да отиде и в никакъв случай не я оставяй сама (не само физически - ако никой не говори с нея,тя ще продължи да мисли за това момче и най-много да се отврати от мястото,на което сте били,защото ще й напомня за него).Постоянно трябва да има някой,който да говори с нея и да се опитва да й покаже колкохубав е животът всъщност дори без нейния "любим".
Известно време ще й е трудно без него - съвсем нормално е.И аз съм преживяла болезнена раздяла и зная какво е.Само гледай да не й казваш неща като "той не е добър за теб" или "още една дума за него и ще започна да ти искам по 10 стотинки всеки път като го споменеш" - след такива думи най-много да си помисли,че никой не я разбира и да си влошите отношенията.Като иска да говори за него,значи има нужда - просто я изслушвай,говори и ти за него (стига тя да е повдигнала темата).По-трудно ще й е,ако никой не говори с нея за това,което я вълнува.
И не забравяй да опиташ това с компаниите и забавленията.Ако искаш да питаш нещо или имаш нужда от още съвети (или да споделиш как се развиват нещата),пиши ми ЛС Късмет!