.

Виж резултатите на анкетата: Как е при вас?

Гласували
32. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Подкрепям кампанията и събирам боклуците разделно.

12 37,50%
  • Подкрепям кампанията, но не събирам боклуците разделно.

14 43,75%
  • Не подкрепям кампанията.

1 3,13%
  • Не ме интересува.

5 15,63%
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 27
    Мега фен Аватара на RoyTheReaper

Разделното събиране на отпадъците

Както знаете (предполагам) преди време започна инициатива за разделно събиране на отпадъците. Бяха докарани специални контейнери и хората бяха призовани да изхвърлят отпадъците си на групи, улеснявайки по този начин рециклирането им.

Какво мислите за тази кампания? Подкрепяте ли я? А вие или вашите семейства събират ли разделно отпадъците си? Според вас има ли успех това начинание или специалните контейнери или вече са потрошени, или се пълнят със всякакви други боклуци, освен тези, за които са предвидени?

Голям фен Аватара на pathetic
    По едно време доста се бях разпалила по идеята.
    Така обаче няма да стане.Опитват се да улеснят нещата,а ние все повече ги осираме.
    ВСЯКАКВИ неща се хвърлят навсякъде.НА никого не му пука.
    Колкото до контейнерите-не хвърлям там.Освен в зелените разни бирени бутилки понякога.

Иначе събираме пластмасови неща със сестрата в разни торби у нас и ги връщаме на вторични.Така поне е сигурно,че ги преработват.
    „Иронията е необходим естетически компонент на мисленето.“

Мега фен Аватара на shadow4e
    Град
    София
    Ще гласувам, че ги събирам разделно, но това е само частично.

Отделям хартиите винаги! От 2 години го правим със семейството ми и хартиените отпадъци се събират в отделен плик. Когато съм навън с опаковка от сладолед предпочитам да изчакам да намеря от "разделните" кофи.

Супер фен Аватара на HopeLesss
    Град
    В. Търново/София
    Със собствените си очи видях как трите контейнера (за пластмаса, хартия и стъкло) бяха изсипани в един общ камион за боклуци и откарани най-веротно към градското сметище. Що за простотия е това?!? Поредната българска идиотщина!

Мисля, че още не сме дорасли за разделно събиране на отпадъците. Та ние все още хвърляме фасове, бутилки и какво ли не по улиците, а какво остава да ги събираме и да ги хвърляме в специални места. Аз лично не отделям боклуците, но НИКОГА не ги изхвърлям сред природата!

Малко ли даваха по новините , че боклука на София няма къде да го носят, а вие искате разделно да се изхвърля.Подкрепям идеята да се събира боклука разделно , обаче в България това е пълна глупост.

Guest
    Задължен съм от общината, иначе глоба.
    ЦЕлта на разделното събиране е да се рециклира после. Обаче за къв *** им е да го събират отделно, като в България няма къде да се рециклира?

Мега фен Аватара на AliceSw
    Град
    a place called home
    подкрепям кампанията, но боклукът така или иначе после се изхвърля в 1 камион, което обезсмисля всичко

не си събирам боклука разделно, по простата причина, че най-близките контейнери за разделно събиране са на 10-15 минути път от вкъщи

иначе ако съм навън ще си изхвърля хартийката, шишето или опаковката в определения за нея контейнер
    Това е болест да съм влюбен в теб,
    това е болест, вярвам на приятел.
    Това е корист - целият живот,
    това е грешка, но тя не се повтаря....

Да,на едно място си ги изсипват всички боклуци от всякакви казани.
    Именно заради това връщане на вторични е готино.

(:

Ей,не плюйте против оставяне на бирени бутилки по улиците,че ще се караме.

Мега фен Аватара на bulgarche
    Град
    Стара Загорка
    Само хартия съм събирал и съм я носил заедно с тази от офиса на Зелени Балкани. Все още няма такива контейнери пред блока ми, както и на близо, затова все още не съм започнал разделното събиране вкъщи. В момента в който това стане мисля да повдигна сериозно темата в семейството.
    Контейнери в централната част ана града има от доста време, достатично че някои от тях вече да бъдат запалени и после изстъргани от земята, както и съответно подменени. Вече си има и фабрика (или както се казва) за рециклиране в града.

Мега фен Аватара на Disrespect
    Град
    Варна
    за първи път чувам за такава кампания
    Никой днес не е невинен
    избрахме бъдеще сами
    това, което ни очаква
    мъчително-жестоки дни

Супер фен Аватара на slavito007
    Град
    Sin City
    Ами те наще си хвърлят боклука в единия общ контейнер,ама аз като видя някоя хартийка или шише естествено ги хвърлям в жълтия или зеления.
    Цитирай Първоначално написано от charlotte^
    Цитирай Първоначално написано от thefreak
    Известно ли ти е с какво се пълни пениса като се втвърдява ?
    Сигурно с ракия.
    Мисля да ги наритам или да падна върху тях, но този път нарочно Mad Surprised

Ако беше направено нормално, можех да изхвърлям болкука от къщи в тези кофи. Но в тях всяко нещо трябва да се пъха поотделно. А и няма кофа за обелки от картофи например.
    Възможно ли е да бъде по-красиво?

Супер фен Аватара на LunaTriCk
    Град
    Anfield
    Аз си ги разделям, но забелязвам че другите си ги хвърлят безразборно където има най-много място. Тъпо ама факт.

Подкрепям кампанията и събирам боклуците разделно

[quote="dark slammer"]Тъпотия е тва разделно хвърляне...
    [quote]
    И ти си тъпа.
    Като и без друго е така,няма смисъл да ти се обръща внимание.

Голям фен
    Град
    Къде има шоколад? О.о
    хъх поредното нещо, което сме взели от Запад и прилагаме без да има почва...поне според мен. Като цяло кампанията е добра. По-точно идеята е добра. Но не е в природата все още на българина да действа така. Докато ги има и нормалните метални кофи никой няма да си прави труда да хвърля разделно Кампанията по телевизията, медиите като цяло, беше доста претупана според мен. Трябва да се работи доста по-стабилно...не просто един глупав клип, повече комичен, а не образователен...и няколко тетрадки за децата от 1 до 5 клас....

If people can't make you fly, they'll make you fall faster

Once the game is over, the king and the pawn go back to the same box.

qko e takova ... bqha 4isti4ki purvite 2 dena... ne gi polzvam de no ... dobre 4e gi napraviha :P

Супер фен Аватара на _donna_
    Мисля, че още не сме дорасли
    какво ПО ДЯВОЛИТЕ означава ДОРАСЛИ?
    все от някъде трябва да се започне.

аз също съм чувала,че ги изхвърлят на едно и също място..
    така или иначе аз ги изхвърлям разделно,поне ще свикна за по-натам
    като дораснем :Р

за първи път чувам за такава кампания

Град
    В. Търново/София
    Означава да има определени заводи за рециклиране, та поне труда да си заслужава. Защото всичко, което правиш сега е напълно безсмислено. Боклуците така или иначе си отиват на едно и също място. И пак казвам, нека първо изхвърляме боклуците в контейнерите, а не по земята, та чак тогава да мислим за разделно събиране на отпадъците. Всичко по реда си.

Не, хвърлям си на земята

Абе големи чистофаиници сте на последък!
    Вчера на едно рапърче му строшиха зъбите на борисовата градина защото си хвърли бутилката близко до коша вместо в него!
    От къде пък ви изби това...
    Light The Universe

Guest
    Не ме интересува.

Guest
    Почти на всички кофи отворите за запушени с гадости,за съжаление.Аз няма да се наема да ги махам,за да си изхвърля хартийката.гррррррррррррр рррррррррррррр

Град
    В. Търново/София
    Цитирай Първоначално написано от Red Guy
    Не, хвърлям си на земята

Друго от човек, наричащ родината си Чалгария, не мога и да очаквам. Скрий се някъде!!!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си