- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Moderated:Витамен C спира ли менструацията?
PLS kajete mi tva za vitamin C vqrno li e 4e spira cikala 6toto utre zaminavam na po4ivka p1k 6te s1m v cikal utre 6te mi e 4 den ako zanete ne6to pls kajete
Moderated by krem4et0
т.7 и т.1 от Правилата на форума!
глупости, спира!
няма такова нещо.Глей да не се запушите верно,с тия ваще малоумия,че ше е тегаво сигурно.
Just Married
'Тогава бе светът. Изглеждаше огромен.
В самия край на лятото, тъй сладостно
беше открилото се време, неотменна светлината..'
po dobre ne se opitvai da ne stane nqkoi problemПървоначално написано от KuKli4kAta_14
Живеи живота има смисал
живеи във всеки изминал ден
живеи защото те обичам
живеи но заедно със мен
Не си правете подобно екперименти, деца! Аз пия сума ти хапчета, за да спра едно кървене, а ти тука за 4 дена цикъл мрънкаш и ще го спираш с витамин Ц! С него най- много да ти понамалее, за спиране се пият хормони, но грам не виждам за какво ти е. Слагаш тампона и си супер! Сори за нападането, но явно не знаете какво е да си имаш проблеми с цикъла! Весела почивка и без глупости!
Естествено, че не спира. Друг е въпроса, колко смяташ за нормално да приемаш на ден. Немската здразна организация го дава 60 мг, Американската 80 мг, Испанската 120 мг. Аз пия по 1000 мг.
не я спира само я намалява ... но не е полезно иначе за спиране си има лекарство наречено "примолут нор 5" , но не е препоръчително да се използва често ... само при извунредни ситуации и то за не повече от 10 дни ... т.е. приемът започва 3-4 дни преди началото на менструацията ...
Внимавай кого МРАЗИШ.
Може да е някой когото ОБИЧАШ!!!
аман от тоя момински фолклор!
милион пъти се писа - те си знаят тяхното!
витамин С нищо не спира!
даже усилва реактивните процеси.
просто намалява пропускливостта на капилярите и това, което би трябвало да "изтече" си остава вътре във вас, защото вече е отделено. какъв е тоя мерак да се самоотравяте за нищо - това не мога да разбера?!
хормоните действат по друг механизъм, те лъжат организма и не позволяват да се създава това, което би трябвало да "тече". но те изобщо не са за вас!
а този/тази дето пиел/а по грам на ден - да изприпка при първия чичо Доктор с ехограф да му види бъбреците!
Може ли 1 въпрос? (явно ми е писано да се заяждам на здравна тематика):
Откога витамин С стана токсичен?
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Че е вреден вреден е... ама чак пък толкова. Много странно.. а защо на мен ми намалява като го пия?!?!?!
"отровата Е в дозата" са казали преди 2000 години. и са прави. дори водата може да бъде токсична /отрова/ приета в свръхдози за кратко време. еклектролитният дисбаланс в този случай води до смърт.Първоначално написано от kalpazanka
а аскорбиновата киселина / витамин С / си е лекарствено средство /киселина/ даваща съответните токсични явления от момента в който е синтезиране. преди да ехидничите неоснователно - попорочетете малко, но не популярни рекланми сайтове преписващи един от друг, а стойностна научна литетратура!
бтв, някъде има стара тема ТОЧНО с отговор на вашият въпрос, кудето една модераторка прецизно беше изброила токсичните евекти на свръхдозите аскорнинова киселина!
батдоки си каза по нагоре, прочетиПървоначално написано от SwEeT_pAiN_F
![]()
![]()
Внимавай кого МРАЗИШ.
Може да е някой когото ОБИЧАШ!!!