.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 9 от общо 9
    Guest

Болезнена менструация

Винаги съм имала болезнена и даже обилна менструация. Пила съм всякакви хапчета, но нищо не помага. Разбрах от приятелки обаче, че някои гинеколози препоръчват пиенето на противозачатъчни точно за намаляване на болките при менструация, както и обилността и. Сестра ми също пие противозачатъчни и каза, че доста и е понамаляла менструацията. Та въпросът ми е вярно ли е това за действието на противозачатъчните? И ако да, то какви да си взема? Може би Ясмин? Тъй като съм на 17г., 160см. и 45кг.
    Знам, че трябва гинеколог да предписва противозачатъчни, но те се водят единствено от това на колко години си, колко си висока, колко тежиш и може би дали пушиш. Така че идеята ми е, че на мен ми трябват най-слабите, ако мога така да се изразя.

Повече от фен
    Ами в никакъв слу4ай не те съветвам да пиеш противоза4атъ4ни тей като те развалят организма и след време може да нямаш деца!!!!!!!!

Guest
    Прекално много жени пият противозачатъчни, така че не мисля, че това е вярно.

Никой ли незнае и не може да отговори конкретно на въпросите ми?

Повече от фен
    E,nedei taka de nqma da te luja az znam 4e mnogo jeni piqt ama...
    posle neiskat da gi vijdat abe kvo me interesuva ti 6te si vredi6 ne az

При обилна менструация/например първите 4 дни да трябва да си сменяш превръзките на час,час и половина-от опит/ аз ходих на изследвания за хормоните на щитовидната жлеза и ми откриха леко понижена функцияп на жлезата.Естествено имаше и други симптоми,лека подутина на врата/кадето е щитовидната жлеза/,нервност,съвсем леко треперене на ръцете,проблеми с кожата и други.След като минах едно лечение с хормони и този проблем се изчисти/дано се е дължал само на пубертета,често ставало така/ менструацията ми се регулира/като никога/,намаля кървенето,намаля и времетраенето й/а преди беше 11-12 дни,сега е само 7/.Това мога да споделя като опит,а иначе за намаляване на обилността се пие Калций само че точното название на медикамента не се сещам, май беше "Калциум/Калций Фосфор Ц".
    Why'd you go and break what's already broken..I try to take a breath but I'm already choking..How long till this goes away?

Guest
    Аз често съм нервна, от време на време ми треперят ръцете, но мисля, че беше от цигарите, защото от месец не съм пушила и не ми се е случвало. Обаче...къде точно се намира тази щитовидна жлеза?! Защото скоро ходих на лекар (по съвсем други, естетически причини) и той ми погледна шията и ме попита дали просто съм слаба или...не довърши.... Ако е точно под адамовата ябълка определено ми изпъква, когато преместя главата си назад. Сега да не се окаже, че и аз имам някакъв проблем с хормоните? Иначе менструацията ми трае по 6 дни, но първите 3 наистина са много обилни. Този месец и 4-тия ден даже. Лелеее много ме наплаши с тази щитовидна жлеза ... така и не разбрах лекаря за какво ме попита, но това не беше целта на нашата среща и подминах въпроса. След това ме пита и дали се изпотявам лесно. Това има ли общо с щитовидната жлеза?

Град
    Шумен
    Ами за щитовидната жлеза виж тука http://www.anatomia.pgimkn.com/index...d=29&Itemid=47 , има и схеми, ако могат да ти помогнат, не знам
    Cherry_girl@_@ -> mtg1992bg

Значи моята най-добра приятелка пие противозачатъчни и наистина казва че менструацията и намаляла-поне на нея и действат.

Guest
    Пий билков чай намалява болката и цикъла,ама по многожко

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си