- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- За Паулу Коелю?
На мен пък ми харесва това, което съм прочела от него. Купих "Алхимикът" като подарък за РД на мама и я прочетох за 1 ден, заинтригува ме много. Започнах "Мактуб",но е на компа ми и ме болят очите, когато чета. Има много истини, допада ми, кой каквото ще да казва. Ето някои цитати:
В живота ни винаги има събитие, върху което да прехвърлим вината за това, че сме спрели да вървим напред.Чевек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.Когато често се срещаме с дадени хора, те стават част от живота ни. И като станат част от живота ни, започват да се опитват да го променят. И се сърдят, когато не правим това, което те изискват от нас. Понеже всеки си мисли, че знае как другият трябва да живее живота си, но всъщност никой не знае как трябва да живее своя собственКогато човек силно желае нещо, цялата Вселена му съдействаСъществува език, който е отвъд думите! Ако успея да разгадая този език без думи, ще успея да разгадая и светаИстинските ни приятели са тези,които са до нас тогава,когато ни се случват хубави неща.Те се молят да успеем,радват се на победите ни.А неистинските приятели се появяват само в трудни моменти, с тъжна физиономия на "солидарност",докато в действителност нашето страдание им служи като утеха за собствения им нещастен живот
"Захир"
Ако ме прогониш, ще изгасна.
Ала доближиш ли се, ще се стопя.
Да те имам е така опасно!
(Да те нямам значи да умра.)