.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 55

Град
    Berlin

Защо е грозно да имаш тен...

Както и да е, тенът (или липсата му) е мода:

Доста време преди да бъдат създадени първите слънцезащитни кремове и лосиони, бронзовият тен отличавал трудовите хора на полето от интелектуалците. По-тъмният загар се смятал за типичен за хората от по-долната социална класа по време на Индустриалната революция. В този период порцелановата кожа е на мода, тъй като високообразованите хора прекарвали повече време в офисите и канторите.
    С появата на машините работниците се прибират от полето във фабриките. Тогава нещата се обръщат: загарът става типичен за богаташите, които събират слънчевите лъчи по плажовете, докато по-бедните се трудят. В началото на 20-те години слънцетерапията била популярна като средство за лечение на някои заболявания. Излагането на слънце се смятало за начин, подходящ за лечението на различни заболявания: от акне до туберкулоза.
    Шоколадовият тен става изключително популярен, когато известната френска дизайнерка Коко Шанел се появява със силен загар на кожата след почивка на Средиземноморието.
    http://standartnews.com/archive/2004...olio/index.htm

Аз почти винаги съм смятал, че хората с тен са по-грозноватички, но това пък не са факти, а само моето разбиране(тук само да вметна, че ако някоя мацка от форума реши да ми се сваля, първо да си свали тена, точка! Фен съм на бледата аристократична красота!

Затова пък има факти и заблуди (митове) - популярен стил за представяне на скучно четиво на масите, но ето го пак, при това в изобилие:
    Мит 1: До двадесетата година не е необходимо да се вземат сериозни предпазни мерки срещу слънцето.
    Трайните увреждания като последствие от излагането на слънце се натрупват с времето като се започне от първата слънчева баня. Така до навършването на 20-тата година е възможно да са причинени достатъчно вреди, дори и видимите резултати от това (петна на възрастта, мимически черти, бръчки или дори по-лошо) да се проявят чак десетилетия след това. Поради това е препоръчително децата винаги да са защитени – още при първите слънчеви бани. По-добрата новина е, че мощните слънцезащитни филтри вече се комбинират с модерната технология за грижа за кожата и предпазване от нови поражения.

Мит 2: Слънцето не е вредно преди 10:00 ч. сутрин и след 3:00 ч. следобед.
    Не е така. Не е необходимо слънцето да се издигне високо в небето, за да достигнат лъчите му до кожата ви. Ултравиолетовите (UV) лъчи винаги достигат до земята (дори и при облачно време). Но все пак по обед трябва да се ограничи излагането на слънце. 70% от причинените от слънцето поражения са получени при ежедневното пребиваване на открито: седейки до прозореца, шофирайки в колата или на разходка по улиците. Запомнете, че дори и бетонът отразява 40 до 60% от слънчевите лъчи (снегът и ледът отразяват над 90%). Винаги трябва да сте предпазени.

Мит 3: След като веднъж добиете хубав тен, вашата кожа става неуязвима за увреждания.
    Слънчевата светлина стимулира производството на меланин, а меланинът предпазва от проникването на вредните UV eu?e. Iacaaeneii io oiaa oace caueoa далеч не е достатъчна. Инфрачервените излъчвания (топлинната слънчева радиация) също може да нанесе вреда, както и свободните радикали в атмосферата. Дълготрайното излагане на слънце може да доведе до преждевременно състаряване на кожата, независимо дали се е образувал тен или не.

Мит 4: Подходящото облекло предпазва от слънцето.
    Да, ако става дума за широкополи шапки, дълги ръкави, светли цветове. Те са като щит за слънцето. Тъканите с рехави нишки пропускат светлината, а мокрото, прилепнало облекло е проводник за ултравиолетовите лъчи. Не стойте с ефирна роба, наметната върху мокрия бански!

Мит 5: Всичко, което съдържа слънцезащитен блокер, запушва порите и причинява обриви.
    Самото вредно въздействие на UV лъчите може да стане причина за запушване на порите и кожата да реагира свръхчувствително към слънцето. В отделни случаи най-мощните слънчеви блокери могат да причинят обриви от топлината или поява на пъпчици по кожата. Популярната слънцезащитна съставка – пара-аминобензоената киселина (ПАБК) се оказва не особено ласкава към някои видове кожа, може да причини кожни алергии в комбинация със слънцето или парене по кожата. Най-добрата гаранция за вас ще бъде да потърсите продукти, които не са комедоногенни. Те са тествани и е доказано, че не причиняват обриви.

Мит 6: С повторното нанасяне на слънцезащитен филм може да увеличите продължителността на излагане на слънце.
    Не, това просто би укрепило естествената устойчивост срещу слънчевите лъчи и би възстановило покритието, което може да се е отмило при плуване или изпотяване.

Мит 7: Слънчевите лъчи са здравословни.
    Много хора вярват, че излагането на слънце лекува хрема, почиства кожата, доставя ценен запас от витамин D. Истината е, че само с 15 минути, прекарани на слънце, вашето тяло си доставя цялото необходимо количество на витамин D. Слънчевата светлина може да причини кожни обриви или най-малкото да избият малки пъпчици или мехурчета. Освен това слънцето никога не е излекувало хрема. Все пак то повишава настроението и повдига тонуса. Слънчевият тен е естетичен и действително скрива такива недостатъци на кожата като белези от акне, брадавици и други козметични дефекти.

Мит 8: Вече не можем да се радваме на слънцето.
    Грешно! Възможно е да се наслаждаваме на слънцето и да се грижим за кожата си деликатно, като намалим риска от трайното й увреждане и преждевременното й стареене. С продукти, които съчетават научните познания за антиоксидантите, модерната технология за грижа за кожата и оптималното предпазване от слънцето, вие може да добиете най-съвършения възможен тен на слънце. Така че... наслаждавайте му се!
    http://news.fashion.bg/article/181/6...cta_mitove.php

Град
    Utopian future state
    Добре си взел темата от дата.бг
    И аз смятам че тена е грозен, човек трябва да си е с естествен тен, бял или черен, какъвто Бог го е дарил

Аз пък мисля, че е много готино да си с тен... не да си червен на обелни петна, а просто да си с тен. И за мъже и за жени е много по-секси, ако са с един хубав бронзов тен Пф добре, че дойде лятото, че тея солариуми ме разориха
    На който му се убива време...

Голям фен Аватара на MimityYy
    Град
    burgas
    abe i az ne haresvam hora s mn tumen ten polu4il se ot plaja .. ama e zdravoslovno

Супер фен
    Град
    на най-обичания мъж в сърцето . . .
    Оф.. то всяка година е различно>Еднаа е модерно да си с тен, другата да си бял като сирене..Аз съм почиитател на бронзовия загар.Преди мене всички се изказахте че не харесвате тена, но отворете раздела КОзметика и диети.НОн стоп се пита за бронзанти и за начини да се сдобием с тен.Тенът е предпочитан...Не мисля че е грозен
    Извинете ме за правописа , но нямам нерви за тирета и запетайки

Супер фен Аватара на Shadow_Walker
    Абе яяяяя.Туко що се върнах от море, почернял съм много и си харесвам тена.Не ми пука какво мислят другите
    П.П. /me е сънен сърдитко
    хъхъ..

Guest
    Само да ви кажа, че излагането на слънце е най-добрият източник на витамин Д (солариума нищо не прави). Редовното контролирано излагане на слънце намалява риска от рак наполовина!

Супер фен Аватара на HopeLesss
    Град
    В. Търново/София
    Цитирай Първоначално написано от Shadow_Walker
    Абе яяяяя.Туко що се върнах от море, почернял съм много и си харесвам тена.Не ми пука какво мислят другите
    П.П. /me е сънен сърдитко
    Как беше на Обзор?

Аз съм против изкуствения тен - солариуми и разни мазила. Иначе на бала всички ми се радваха колко съм бяла "като пуканка", защото всичките ми съученички бяха ходили на солариум и аз бях почти единствената бяла

Мега фен Аватара на Disrespect
    Град
    Варна
    аз ви казах...хората ще кажат че е красиво да имаш лайна на главата и всички ще тръгнат/тръгнете с лайна на главата...
    Никой днес не е невинен
    избрахме бъдеще сами
    това, което ни очаква
    мъчително-жестоки дни

Супер фен
    Град
    в килера
    Ами няма значение дали ви харесва или не, лято е, повечето хора ходят на море и почерняват... Аз не съм ходила на море от 4 години и лятото почти не излизам от вкъщи а ръцете са ми страшно почернели
    иначе не харесвам да съм черна, ама просто няма какво да направя...

Аз обожавам плажа и плицукането във водата, така че няма как да мина без тен. А и си мисля, че изглежда по-красиво и някак по-здраво да имаш някакъв тен. Не говоря за червен и на петна, а просто някакъв тен.
    За да нямам тен, няма да се крия от слънцето и да ходя бяла като сирене, което ми напомня леко за някакъв албинос. В крайна сметка лятото и морето са за това, за да се забавляваме, а не да се притесняваме дали ще изгорим и ще загубим така желаната белота.

За мен не е въпрос на мода и одобрение от останалите... просто ми харесва да бъда с тен Не ми харесва пък някой да е бял като сирене... въпрос на вкус
    На който му се убива време...

Мега фен Аватара на AliceSw
    Град
    a place called home
    а осъзнавате ли, че ако си "бял като сирене", няма начин да придобиеш хубав тен по естествен начин

ходете си на солариумите и се правете на петна с кремове, аз ще си стоя беличка
    Това е болест да съм влюбен в теб,
    това е болест, вярвам на приятел.
    Това е корист - целият живот,
    това е грешка, но тя не се повтаря....

Супер фен
    Град
    i`m lost (;
    Аз съм си матова по придрода и лятото хващам доста приятен загар, дори само от един ден на басейна .
    Обожавам бронзов тен
    Свестните у нас считат за луди

части от мен

Мега фен Аватара на malka_sladuranka
    Град
    София
    На мен лек тен много ми харесва. Секси е.
    Пък аз съм доста беличка... За това тея дни заминавам да се поопека малко.

Голям фен
    Град
    The halls of Lorien.
    Цитирай Първоначално написано от malka_sladuranka
    rofl
    Интересен факт е, че култът към бялата женска кожа датира още от Рим. Мацките тогава вместо да се излагат на слънце, за да заприличат на така модерните днес мулатки и полумулатки често са се триели с тебешир. Ако беше живяла тогава, щеше да смяташ бялата кожа за привлекателна.
    Друго нещо, което е добре да се знае през лятото е, че кожата старее по-бързо от излагането на слънце.
    Колкото до мен ми е безразлично дали хората имат тен или не. Бяла съм, чак бия на жълто, но поне не мога да изгарям.
    http://images.encyclopediadramatica.com/images/c/cd/Chris_Hansen_Says_Hi.gif[/img]

Guest
    Цитирай Първоначално написано от alice sw
    а осъзнавате ли, че ако си "бял като сирене", няма начин да придобиеш хубав тен по естествен начин

ходете си на солариумите и се правете на петна с кремове, аз ще си стоя беличка
    lajesh si ...az po pricip sam bqla kato sirene ama jiveq tuka na moreto i vs lqto stavam kato negarka! prosto trqbva da se nau4ish da polzvash efektivno maslata i olioto ...

Мега фен Аватара на malka_sladuranka
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Muse_of_Madness
    Цитирай Първоначално написано от malka_sladuranka
    Ако беше живяла тогава, щеше да смяташ бялата кожа за привлекателна.
    Да, но живея сега.
    Освен това на бялата кожа всичко си личи и най-малкото петънце.
    Като вървя из нас все ще се бутна в някое ръбче и ей ти веднага синка. Грозно е. Това на бялата ми кожа личи още повече. Пропуснала съм косъмче при епилирането. Веднага се вижда.
    Пък и не е само заради тези малки дефектчета, просто малко по-тъмен тен ми изгледа по-секси, по-екзотично.

Супер фен Аватара на miminia
    Град
    София
    ем аз не съм мн бяла нито съм 'черна' но сега като се попекох мн се харесвам.Сега още повече си харесвам правите и стройни и с лек тен крака не мисля,че е грозно да си с тен!

Мега фен Аватара на RoyTheReaper
    Абе тая работа със солариума не я разбирам. Каква е тази мания белите да стават черни? На някои хора им отива тен, други са си по-добре бели.

Аз лично съм си доволно бял и си харесвам цвета на кожата. Не бих давал пари за солариуми и много мразя да се пека на плажа. Много е противно - да се пържа на пясъка и да се разплуя като някакъв плужек. Като ходя на плаж не излизам от водата. Единствения проблем с тена ми е, че изгарям, но за сметка на това не ходя чак толкова често по плажове.

Аз не се кефя на тен, но съм много далеч от мисълта, че бялата кожа е аристократична. Просто лични предпочитания. Особено за жена е много по-красиво.
    Възможно ли е да бъде по-красиво?

Мега фен Аватара на Disrespect
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от exploitedteen
    с две ръце подкрепям тена...

тази година даже мисля да се изпека много яко пак и да се преименувам на Мбонго или Махари...
    в Солун? или то не беше на морето ..
    Никой днес не е невинен
    избрахме бъдеще сами
    това, което ни очаква
    мъчително-жестоки дни

Супер фен Аватара на IKisseDAGirL
    Град
    dimitrovgrad
    Аз не ходя нарочно да хващам тен, просто така става, не ми пука дали било на мода или не. Харесвам се с тен. А и с тая мойта кожа, дето за половин час вече има загар, да няма да тръгна нарочно да се крия от слънцето?
    Всеки да си ходи както на него му е кеф, какви са тия глупости с модата
    Когато човек силно желае нещо, цялата Вселена му съдейства.
    Само времето доказва силата на Любовта.

Мега фен Аватара на sherry
    Град
    ~KisS ThE RaIn~
    Аз харесвам тена, но да е равномерен! Не обичам да виждам примерно очертания, където са били презрамки. Аз съм ужасно бяла и бледа, иска ми се да имах повече време и в моя град да имаше силен солариум, че да придобия и аз малко цвят.
    Ако ме прогониш, ще изгасна.
    Ала доближиш ли се, ще се стопя.
    Да те имам е така опасно!
    (Да те нямам значи да умра.)

Град
    Berlin
    Аз съм не съм стъпвал на плаж от 3 г, въпреки че живея на море . Бял съм със сини очи и се харесвам така Няма да ходя на плаж поне още толкова

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си