Цитирай Първоначално написано от thefreak
Цитирай Първоначално написано от sexa_na_kompleksa
Киселото мляко не се ли слага,ако си изгорял ?
Баба ми правеше няква "отвара" с олио,сол и доматен сок - не изгаряш и даже почерняваш.Аз така и не се мазах със това "чудо" ,защото от олиото става много мазно,пък и ме беше срам
Защо не си купиш плажно маслом,не са толкова скъпи ?
Не не се слага кисело мляко при изгаряне.
Това са бабени глупости.
Точно се слага кисело мляко при изгаряне.Успокоява и овлажнява кожата.

Другото, което е - ИМА И ТОПЛО КИСЕЛО МЛЯКО!!!!По твоята логика, тоест "не защото е мляко и не защото е кисело, а защото е студено", значи всяко студено нещо е против изгаряне.....***** логиката човееееееек.....

Друг домашен продукт не се сещам.

Цитирам от сайт:
Кисело мляко при изгаряне и температура
Когато кожата се зачерви или телесната температура мине допустимите граници, бабите веднага грабват буркана с кисело мляко. Твърдят, че то отнема парещата топлина от тялото и помага на кожата да се възстанови след слънчево изгаряне.
Тези, които са опитали метода, са се убедили в неговата ефикасност.
Останалите трябва да знаят, че киселото мляко се нанася веднага след изгаряне, за да може да се предотвратят мехурите или беленето на кожата.
При температура се нанася само по крайниците и лицето.

Цитирам от следващ сайт:
Добър източник на витамин B, калций и белтъчини, киселото мляко е още отлична маска за почистване на лицето и носи облекчение при слънчево изгаряне. Многобройни изследователи са доказали, че ферментиралото мляко има силен противотуморен ефект, казва проф. Акиоши Хосоно от японския университет "Шиншо", който проучва тези свойства на млякото.

Така, сега разбра ли, че киселото мляко помага, защото е КИСЕЛО и, защото е МЛЯКО, а не, защото е студено по дяволите............