.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 25

Hybrid View

На море с...

Zdraveite !!! Naskoro razbrah 4e Primolut nor e lekarstvo za zabavqne na menstruaciq;razbrah 4e se priema 3 dni predi predpolagaemata dana i vednaga 6tom spre6 da go pie6 ti idva;razbrah su6to 4e ima nqkoi strani4ni efekti kato glavobolie i t.n. no ne razbrah dali po vr4eme na priemaneto moje da se upotrebqva alkohol v razumni koli4estva. Molq koito znae ne6to po vuprosa da pi6e za6toto mislq 4e tva e edinstveniq mi 6ans da si izkaram edna romanti4na po4ivka s liubimiq na more
    P.S. Vsi4ko koeto znaete za lekarstvoto 6te mi e ot polza.BLAGODARQ PREDVARITELNO
    Ne e vajno dali horata govorqt zad gurba ti vajno e kato se oburne6 te da mul4at :PPP

Голям фен Аватара на tequila
    Град
    София
    ох това го пиша за 10 път днес значи сутрин и вечер по една таблетка 3 дни преди да ти доиде ... не трябва да забравяш да го пиеш и може да го пиеш около 10 дни може с алкохол , НО в умерени количества т.е. не се напивай
    Внимавай кого МРАЗИШ.
    Може да е някой когото ОБИЧАШ!!!

Пих го миналата седмица, без лекарско предписание , но май си е по-добре да се консултираш с лекар преди това... По два пъти на ден се пие, аз даже закъснях, пих го един ден преди началото на менструацията и пак не ми дойде. Странични ефекти нямаше, поне при мен. За алкохола не знам точно, но както при прием на всяко лекарство е добре да не се злоупотребява. Малко количества едва ли са проблем, но пак по-добре да питаш лекар. На мен ми дойде три дни след последното хапче.

Голям фен Аватара на tequila
    Град
    София
    попринцип трябва да се консултираш с лекар , но ако не си бременна , не си на антибиотици и не кърмиш мисля че няма проблем ...
    Внимавай кого МРАЗИШ.
    Може да е някой когото ОБИЧАШ!!!

Супер фен Аватара на Exothermic
    това чудо на каква цена е?
    “The Wu ist the way, The Tang is the slang, The Clan is the fammily”
    ... I`m fighting a holy war in the mental! ...

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    7.31 лв.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

sladko_kotence_15
    Guest
    A kolko tabletko ima v opakovkata? Po 2 li se vzimat na den???

Guest
    20 таблетки са. Два пъти дневно се пие, но по-добре лекар преди това.

Guest
    tezi hap4eta sa na hormonalna osnova i poslee 6te vi see eb* maikata na celiq cikal

Guest
    macko ne ti go prepora4vam az go polzvah minalata godina po sa6tiq povod da bada na morence s lubimiq 4ovek i sled tova mn sajalqvah 4e go pih.te4e mi celi 12 dena vqrno e 4e sled prekasvaneto na priema do 3 dni 6te ti doide ama opredeleno ne se znae koga 6te ti svar6e. ne iskam da te pla6a no po dobre ne go pii pravi mn problemi

Град
    пространството на Дисе
    При всяка явно влиянието е различно. На мен ми се наложи да пия препарата само 7 дни. След прекратяване на приема ми дойде на третия ден и забелязах, че ми беше намаляло (ура Само 5 дни и не толкова обилно). Следващата менструация също беше 5 дни и не толкова обилна.

1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

След като го пихте имахте ли проблем с регулирането на цикъла..в смисъл беше ли ви редовен..

Град
    пространството на Дисе
    Цикълът ми си е редовен.

Град
    На луната...сред звездите в безкрайното..;]]
    Менструацията после си е редовна. Пък и не трябва да ядеш шоколад докато пиеш хапчетата.

Guest
    Я да питам и аз.Значи на 5 авг. заминавам на море на мен по принцип не ми е редовен на 14 год. съм /на 12г. ми дойде за първи път/ и нали говорих с мама и тя е питала 1 аптекарка за тея Primolut nor,но тя е казала,че не мога да ги пия и затова мама е питала др. аптекарка дали има хапчета други и тя е казала,че ги има някфи за забавяне на цикала.Та мислълта ми е дали могат да ми навредят с нещо то не ми идва редовно и сега и точно за това ме е страх,щото последно ми дойде иуни и ся сиг. кат ида на морето,заради различния климат и точно там ще ме изненада .

offfff protiv takiva lekarstva sum,nedeite gi vzimaite,mogat da dovedat do mn strani4ni efekti,vse pak menstruaciqta e ne6to estestveno i e vredno da zabavq6 ovulaciqta i izhvurlqneto na neoplodenata qicekletka.u4a medicina ,pone me poslu6aite,ne izpolzvai lekrastva,po-dobre zameni datata na moreto ili puk koi znae moje da ima6 kusmet...4ovekne trqbva s leka ruka da si trovi organizma ,za6toto hap4etata s takava cel sa noj s dve ostrieta,zaradi ediniq SEX ,trqbva li da si susipvame zdraveto
    I like Walking In The RAIN CAuse NO one SeeS i'M cRYIN' ***adDIcted To REtRO***

Повече от фен Аватара на Cherlotte
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от iveto89
    offfff protiv takiva lekarstva sum,nedeite gi vzimaite,mogat da dovedat do mn strani4ni efekti,vse pak menstruaciqta e ne6to estestveno i e vredno da zabavq6 ovulaciqta i izhvurlqneto na neoplodenata qicekletka.u4a medicina ,pone me poslu6aite,ne izpolzvai lekrastva,po-dobre zameni datata na moreto ili puk koi znae moje da ima6 kusmet...4ovekne trqbva s leka ruka da si trovi organizma ,za6toto hap4etata s takava cel sa noj s dve ostrieta,zaradi ediniq SEX ,trqbva li da si susipvame zdraveto
    То че постът ти е верен, верен е, ама ако си колкото мен наистина (съдейки от ника) как ще учиш медицина на 18?

Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от charlotte^
    Цитирай Първоначално написано от iveto89
    То че постът ти е верен, верен е, ама ако си колкото мен наистина (съдейки от ника) как ще учиш медицина на 18?
    А така!
    Постът й е верен с изключение на това, че не се изхвърля яйцеклетка. При всички бозайници гаметогенезата не се извършва докрай. Яйцеклетка има единствено когато има сперматозоид. Ма нали все някой трябва да спи на лекциите

Град
    Варна
    Е как да има яйцеклетка само като има сперматозоид? То аз не, че съм студентка, уча профилирано биология и ще съм 12 клас, ама това че яйцеклетката като се отдели от яйчника има около себе си и фоликулни клетки не означава, че няма яйцеклетка.

Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от charlotte^
    Е как да има яйцеклетка само като има сперматозоид? То аз не, че съм студентка, уча профилирано биология и ще съм 12 клас, ама това че яйцеклетката като се отдели от яйчника има около себе си и фоликулни клетки не означава, че няма яйцеклетка.

Язък за профилираната ти подготовка
    Айде тогава отвори учебник ПП за 10 клас и виж какво пише за овогенезата. Чети бавничко, да не ти убегне пак .

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от kalpazanka

Язък за профилираната ти подготовка
    Айде тогава отвори учебник ПП за 10 клас и виж какво пише за овогенезата. Чети бавничко, да не ти убегне пак .
    Специално за заядливите момиченца цитирам последната част в споменатия учебник за гаметогенезата:

4.При овогенезата разпределението на цитоплазмата е неравномерно. От една незряла полова клетка се образува само една зряла яйцеклетка и три полярни телца, които впоследствие загиват. Тяхната функция е да отстранят част от хромозомите по време на мейозата, с което осигуряват хаплоидния хромозомен набор на яйцеклетката.

А ако случайно имаш предвид, че овогенезата на жената я спряна във фазата на зреене и всеки месец протича именно тази фаза - вярно е. Само че в случая изобщо не ставаше дума за това. Не те знам дали учиш наизуст и нещо не си доразбрала или просто искаш да се заяждаш, ама няма да стане с мен, защото макар и да е възможно нещо да ми убегне - в случая съм права и ти го доказах дори с така добре уж познавания от теб учебник. Айде, отивай да го прочетеш още веднъж. :P

1 godina bqh

pulni gluposti,purvo si pro4eti uroka za individualno razvitie-spermatogeneza i ovogeneza i sled tova 6te ti se razqsi za qicekletkite

Специално за заядливите момиченца цитирам последната част в споменатия учебник за гаметогенезата:

4.При овогенезата разпределението на цитоплазмата е неравномерно. От една незряла полова клетка се образува само една зряла яйцеклетка и три полярни телца, които впоследствие загиват. Тяхната функция е да отстранят част от хромозомите по време на мейозата, с което осигуряват хаплоидния хромозомен набор на яйцеклетката.

А ако случайно имаш предвид, че овогенезата на жената я спряна във фазата на зреене и всеки месец протича именно тази фаза - вярно е. Само че в случая изобщо не ставаше дума за това. Не те знам дали учиш наизуст и нещо не си доразбрала или просто искаш да се заяждаш, ама няма да стане с мен, защото макар и да е възможно нещо да ми убегне - в случая съм права и ти го доказах дори с така добре уж познавания от теб учебник. Айде, отивай да го прочетеш още веднъж.
    to4no tva ima predvid,ima si qicekletka de4ica neprosveteni,a putvo te se nari4at ovociti,koito sa zaobikoleni ot epitelni kletki zaedno obrazuva6ti folikuli.sled nastupvane na polova ta zrqlost vseki mesec se otdelqt ot organizma (menstruaciq) aide kato ne znaete ne draznete tezi,koito pone u4at tezi ne6ta

Град
    пространството на Дисе
    Не се тревожи, не съм "недоразбрала". Заставам зад думите си, че при гръбначните животни (каквито сме и ние) овогенезата се блокира на стадий метафаза II. Сперматозоидът предизвиква завършване на мейозата и отделянето на полярно телце.
    Даже има доста точно нарисувана картинка на самия механизъм.
    Абсолютно същото го пише и в учебниците по биология за студенти медицина и дентална медицина I курс.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си