.

Виж резултатите на анкетата: Колко кафе пиете?

Гласували
53. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Много и всеки ден.

8 15,09%
  • Малко, но всеки ден.

13 24,53%
  • Много, над 2-3 чаши, но не всеки ден.

5 9,43%
  • Малко, по чашка, и то не всеки ден.

27 50,94%
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 40

Тема: Кафенце

Guest

Кафенце

Пиете ли кафе? По колко? ПРобвали ли сте да ги спрете? За колко дълго?

Аз през учебната година пия страшно много, въпреки всички твърдения, чезабавяло растежа. Така де, 173 съм, повече не ми и трябва да раста, но да си взема изпитите - определено.

Ама, ей на, 4 месеца вече не пия, защото с целия си ум обещах на един дръвник ..Ама септември пак ще се разхождам с чашките из даскало, при мен е неминуемо. Но поне ще ми се съберат към 5-6 месеца без кафе, което поне е нещо.

Супер фен Аватара на ninsy
    Град
    Ей Там.. :)
    от кафето треперя,за това го избягвам.
    Очи, които се не се виждат, бързо се забравят.

То сега лятото и аз не пия,но на училище сутрин задължително си взимам една чашка за разсънване.
    Преди пиех страшно много кафе - по 3-4 чаши на ден и то всеки ден това.После нещо го бях спряла,но после започнах даскло и пак започнах с кафето.Сега не съм пила от два-три месеца,то в тия жеги и не ми се пие,пък и сутрин нямам нужда от разсънване.Но като почна даскало,сигурно пак ще почна да пия,но гледам да не е повече от две чаши.
    Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.

Guest
    Това пък,че кафето забавяло растежа за първи път го чувам.Вярно ли е и защо?

Guest
    твърди се, че е така, защото кафето извличало йоните на калция и фосфора от костите. поразрови се в гугъл за изселдвания на ефекта на кафе/кофеин върху деца и тийнейджъри и ще видиш.

Guest
    Цитирай Първоначално написано от Deus ex machina
    твърди се, че е така, защото кафето извличало йоните на калция и фосфора от костите. поразрови се в гугъл за изселдвания на ефекта на кафе/кофеин върху деца и тийнейджъри и ще видиш.
    Хммм...Значи не само кафето,а въобще всичко,което има кофеин оказва такова влияние,така ли? А в енергийните напитки имаше ли кофеин?

Guest
    не мисля, че има енергийна напитка без кофеин.

повече за ефекта на кофеина, статии, подкрепящи различните тези :
    http://nutrition.about.com/b/a/257258.htm
    http://www.teenhealthfx.com/answers/Sports-46.htm
    http://abclocal.go.com/wls/story?sec...ews&id=2475156
    http://www.growingkids.co.uk/CaffeineAndKids.html - тук пише и по колко кофеин има вразлични продукти и тн

някои оспорват, че кофеинът не забавя растежа, но досега не е имало категоричен резултат, който да я отрече...в смисъл, спорен въпрос е.

Голям фен Аватара на Ice
    Лятото почти не пия кафе, но когато съм на училище пия всяка сутрин
    Everything happens for a reason..

Guest
    оо аз много обичам да пия кафе стига да е хубаво де.пия по една две чаши на ден.ако това за растежа е вярно ето защо съм нисичка

Голям фен
    Напоследък установих че пия по много...понякога ми се е случвало да съм по-нервна или да имам проблеми със съня вечер . Затова вече се ограничавам..Пия само по едно сутришно и ми е добре

Град
    Асеновград, България
    Предпочитам фрапе, рядко пия кафе, ако пия- пия само по чашка. :P
    Няма път към щастието, щастието е пътят.

Супер фен
    Малко, по чашка, и то не всеки ден

Супер фен
    Град
    в заведение за душевно болни
    ot kafeto mi primalqva
    няма любов

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от swords1010
    Предпочитам фрапе, рядко пия кафе, ако пия- пия само по чашка. :P
    И аз така+мляко с нес

за какво ви е кафе? о.О в смисъл, не сте ли малко малки за такова? все едно да си слагаш крем против бръчки на 15. майка ми го пие за кръвно (или не... )
    не пия кафе, гадно ми е, а и не ми трябва. мнооого рядко 3 в 1. но пък за сметка на това много ми харесва как смърди.
    Ще ти подаря ядрена глава,
    влажен динамит, тротил, цветя!
    Ако бях това, което си сега,
    мой приятелю, бих се взривил...

Супер фен
    Град
    в килера
    Пия само като съм на даскало... истинско мъчение е да ставам в 6 : иначе лятото нямам нужда а и не мога защото взимам някакви лекарства и ми е забранено да го пия...

Често сутрин, особено в жегите, ми става лошо...ниско ми е кръвното...само кафето помага...но понякога и то не помага...
    Възможно ли е да бъде по-красиво?

Сутрин още щом си отворя очите и първата ми мисъл е кафе. Ако не пия кафе сутрин и цял ден ме боли главата. Но пък пия само по 1 и то само сутрин, много рядко се случва да пия и следобед. Но повече от 2 на ден не си позволявам.

Пия по много и всеки ден!!! Примерно сутрин не мога без една чаша кафе, още съсъ ставането. На обяд също пия, малка чашка. И евентуално следобед също една голяма чаша. ..... И се чуствам идеално и не съм си спряла растежа (1,70) нито треперя и получавам нервни пристъпи. Спя като бебе.

Давай да те видя колkо ти се иска...едно е да приказваш, друго да ти стиска!

Мега фен Аватара на shadow4e
    Град
    София
    Не обичам кафе, има ужасен горчив вкус, мразя всичко горчиво. Даже, когато сме първа смяна и съм станала рано и някой се доближи близо до мен с каже е достатъчно само да го помириша и почва да ми се гади... хахахах като при бременните

Мега фен Аватара на koalka
    Чисто кафе не пия.Или трябва да е с мляко и захар, или айс кафе.Сега често пия на Якобс, айс кафето.

Защо няма отговор "Не пия", няква дискриминация усещам, а толкова обичам да попълвам анкети Deus ex machina - как може да пиеш кафе, изобщо не си тру Защо някой те е карал да не пиеш кафе някои еджъри наистина прекаляват... Аз не пия, защото не ми харесва.

Kogato sam na daskalo vinagi si vzimam, prosto, za6toto nemoga da se subudq ako ne piq kafe. Prez denq su6to moje da piq, no prez denq predpo4itam frappe. Puk i nqma kak da ne piq, za6toto mi e mnogo nisko kruvnoto i mi pretumnqva pred o4ite. Sega prez lqtoto vseki den piq pone po edno bqlo frappe.
    You only see what your eyes want to see
    How can life be what you want it to be?
    You're frozen, when your heart's not open!!!

Град
    ^In the ObscurE FuturE^
    Сутрин задължително, иначе ноу уей да ми видиш хубавите очички И може по някое време следобед. Но да обобщим (след тия дълги разяснения ) - по едно на ден.

Супер фен
    Град
    на най-обичания мъж в сърцето . . .
    Сега лятото пия сутрин пред ден-два, не всеки ден.Иначе когато сме на училище не мнавам без 2-3 кафета.. особено 1ва смяна
    Извинете ме за правописа , но нямам нерви за тирета и запетайки

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си