Интересни теории, особено ме разсмя частта за Бритни-то
Нещо авторът не взима под внимание факта, че е била на 17 (т.е. недоразвита) и , че после е станала на 20- двайсе и няколко .. т.е. жена
Нормално е да и порасне талията при положение, че е готова да ражда! (както и се случи)
И не - не можете да имате тела като техните. Причината не е, че ви мързи или, че не правите каквото трябва, причината си е заложена в генетиката ви! Що за глупаво изказване е "искате ли такова тяло" .. искайте ама няма да го получите. Можете да получите по-грозно или по-хубаво, но никога същото .. Истината е в многото тренировки..Погледнете една кака Анджелина .. която вече е старичка за днешните разбирания, обаче продължава да си изглежда страхотно. Тя си изглежда добре и без тренеровки, но прекарва по 6 часа на ден във фитнеса..както и 40 и няколко годишната Фърги.
До определена възраст жените контролират теглото си с диетата, след което то вече НЕ МОЖЕ да се контролира.
Човек се развива до определена възраст. При мъжете - до 24, при жените - до около 19. Каквито сте на съответната възраст такива ще си останете винаги. Говорим за теглото, не за това как изглеждате. Някои жени предпочитат да са слаби, но да не са мъжкарани с очертани мускули, други искат да си личи, че се грижат за себе си и да се вижда фигурата (и плочките примерно)..
Проблемът е, че не всичко зависи от вас и от начинът на живот.
Нека дам за пример себе си. На 22 години съм, висок съм 1,92 и тежа 90 килограма..което е с 2 по-малко от идеалното съотношение. Обаче как се стигна до тук..
Бях в 8ми клас, тежах 70 и бях висок 1,65. Т.е. бях нисък и дебел. Реших да отслабвам, не ядях много и се движех повече - без ефект.
10-ти клас.. организма ми реши, че трябва да расте нагоре.. станах 1,90 и пак тежах 70 .. т.е. висок и кльощав стълб.. реших да пълнея, тръгнах на фитнес.. качих (забележителните) 15 килограма мускулна маса за месец и половина..(да, с разни хранителни добавки)..т.е. станах 1,90 /85 кг.. обаче понеже не бях във възрастта в която се запазва положението на тялото .. в момента в който нямах време за фитнес свалих 10 кг и в крайна сметка.. 12ти клас - 1,92 - 75 кг.
В момента съм студент. От пиене и купони не остава време за храна. Ям по веднъж на ден и качих 15 кг.
Айде кажете ми коя диета го е направила това?
В кайна сметка станах като баща ми - 1,92 ... само че той е на 45 години и тежи 110..
Т.е. каквото си е по наследство това си е..
Пробвайте 1-2 пъти с диета и фитнес, обаче ако няма ефект или ако на 19-годишна възраст нямате резултатът, който искате по-добре се откажете - нищо няма да промените.(за жените)..Мъжете могат да се подлагат на много по-големи натоварвания, а и както казах по-късно завършва развитието им, така че имат повечко време да губят.
И ако обичате не казвайте неща от типа .. "ама мама беше 120 кг и свали 70 с една диета.." (иронизирам естествено) .. да - има такива случаи, но са малък процент. Или тялото е предразположено (примерно моделите редовно си променят теглото и организма им е свикнал), или някои хормони и вещества още стоят по някаква причина и не са се махнали..или човекът има някаква болест (примерно глистите свалят по 1 кг на 2-3 дена ако човек е заразен)..
Ако някои ми каже "баба ми свали 10 кг"..тогава вече може
Та..ако видите, че нещо действа и се чувствате по-добре 1 месец след като сте го започнали и че дава резултати - независимо фитнес, диета или каквото и да е - правете го докато минете с 1 година 19 или 24.. След това вече го ударете на мързел и си оформяйте мускулите
aRGuMeNT, Не съм съгласна ...Но си прав от една страна-генетиката е страшно важна , НО това не значи че не можем да променим тялото си и това, което ни е заложено ще ни бъде винаги такова тялото!! един човек с воля независимо какъв му е процента на мазнини, мускули и тн. ако се вземе в ръце и съвестно се занимава със спорт и яде здравословно то следователно той ще си промени тялото и генетиката може да си гледа работата, защото ако си поддържаш тялото и си го оформиш както си искаш, то тогава няма да я има изобщо частта с генетиката! другия важен момент е структурата, само че тя не определя колко да сме мускулести или дебели така че това си е наш избор! ако искаш да бъдеш слаб, положиш ли усилията, които трябва, ако ще баща ти да е 100 кила, ти ще бъдеш слаб стига да се занимаваш поне 2 пъти седмично със спорт. и все пак тук опираме до факта, че всичко е строго индивидуално и на всеки човек му струва различни усилия да постигне това... въпросът е да не се отказваме, защото всеки може да каже о, не нямам никакво време за фитнес и тн, както и да измисли още куп оправдания , но друго е да станеш и да отделиш дори минималните 20 минути за физиката си на ден пак е нещо! човек ако иска намира време и може да направи максималното от тялото си, но разбира се винаги идва момента с 'аз не мога', който е реално следствие на 'аз не искам' ... ние сами правим своя избор, генетиката не избира вместо нас , имаме силата да променим тялото си