Въпросът е за училищата, а не само за гимназиите.
1. От 1-ви до 7-ми клас определено Италианския лицей! Там ме научиха на адски много неща, които сега са ми полезни, а и за по-малките деца там е страхотно. Особено до 4-ти клас класните стаи са така устроени, че към всяка стая си има отделна тераса, от която има стълбички за голям двор, озеленен и една част от него направен на игрище. А не като в сегашното ми у-ще...децата не виждат топка. Освен в час по физическо.
А и точно след у-чилището почва гората, в началото на която има катерушки и сме си прекарвали супер весело. /имахме по 2 часа свободни всяка седмица/. А и примерно вместо да се моткаме, ако имаме свободен, ни пускаха филмчета в кинозалата. Абе въобще супер. Ама до 7-ми клас... после е гадно, защото там наколко няма нищо и още към края на 7-ми клас ти става едно тясно...
2. Техникум- ТУЕС научаваш много. Влизаш си после в ТУ без да се впрягаш и наиситна можеш да си намериш лесно работа.
3. Гимназия- Залагам на немската, ако попаднеш на точен учител в 8-ми клас, наистина е страхотно.