.
Отговор в тема
Страница 1 от 12 1234511 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 281
 1. #1
  Супер фен Аватара на batkodoki
  Регистриран на
  May 2006
  Град
  между Риман§Рахманинов
  Мнения
  2 429

  Всичко за спермата

  Поради битуващите в този форум невероятни мнения от типа "спермата живее една минута в кислородна среда.." (вероятно се предполага че в женската полова система цари космически вакуум), "спермата ми изглежда като смес от топченца и течност..." и други сходни твърдения показващи никаквото познаване на материята реших да пусна тази тема. Ако някой правоимащ я намери за значима - нека я закрепи като важна, биейки свободен да изреже увода.

  I. ОБРАЗУВАНЕ НА СПЕРМАТОЗОИДИТЕ /сперматогенеза/

  Сперматозоидите /остарял термин, означаващ буквално "семенно животинче", защото на първите изследователи видели го под микроскоп е изглеждал като "животинче", докато всъщност е само семенна клетка и би следвало да се говори за СПЕРМИИ, а не за сперматозоид/ се образуват в ТЕСТИСИТЕ приблизително след 11, 12 година на мъжа и този процес продължава без прекъсване на практика до края на живота на мъжкия индивид.

  1. ТЕСТИСИТЕ /мъжки семенни жлези/ са чифтен орган с разностранна функция. Произвеждат хормони, като и спермии.
  Големината на тестиса е различна през различните периоди на живота, както и при различните индивиди. Усреднените стойности за новородени в см са: дължина/д/ =1, височина/в/=0.5, ширина/ш/=0.3-0.4. при момчета на 16-17год: д=3, в=2, ш=1.6. при възрастни мъже: д=4-5, в= 2.5-3-5, ш= 2-2.7.

  Размерът на тестиса НЕ дава информация за половата мощ на индивида!

  Левият тестис при около 70% от мъжете обикновено е малко по-голям от десният и лежи по ниско от него. В останалите 30% е обратното. И двете ситуации са нормални.

  Всеки тестис е разделен на отделни делчета /200-300/, всяко от тях съдържа по 1-3 извити семенни каналчета /с обща дължина над 180метра/ те завършват с малки изходи в главата на НАДСЕМЕННИКА и оформят неговия канал.

  Образуването на спермиите се извършва в семенните каналчета на тестиса под контрола на сложни хормални биохимични процеси. Първичните семенни клетки преминават дълъг и сложен процес на различни степени на зрялост.

  Целият процес - от създаването на първичната семенна клетка до узряването и протича за средно СЕДЕМДЕСЕТ И ДВА ДНИ.

  Зрелият спермии има строеж отговарящ на функционалното му предназначение. Под микроскоп ясно се различават: главичка - носител на генетичния материал, снабдена с ензими разтварящи обвивката на яйцеклетката; шийка - със спираловидно подредени митохондрий носители на енергията; опашка с микрозоми.

  В тялото на момчето спермийте се придвижват САМО пасивно. Самостоятелното им движение започва едва след еякулацията, когато се смесят със секретите на семенните мехурчета и простатната жлеза.

  2. НАДСЕМЕННИК /епидидим/ - от тестиса спермийте преминават в надсеменника, който лежи върху тестиса, изграден е от глава, тяло и опашка и преминава във СЕМЕПРОВОДА. В епидидима спермийте окончателно узряват, натрупват се предимно в опашната част и налягането което оказват тук стимулират желанието за сексуална активност на момчето.

  3. СЕМЕПРОВОДА започва от надсеменника и се отваря в пикочопровода.
  При срез има звездообразна форма и е обвит с трипластов мускулен слой, който при свиването си осъществява всмукващи и изтаскващи въздействия върху съдържимото си.
  Точно при контракцията на този мускулен слой индивида преживява върховото усещане на оргазменото преживяване.

  4. СЕМЕННИ МЕХУРЧЕТА - чифтен орган, разположени са под пикочния мехур и представляват издънки на семепроводите с многобройни извивки. Имат средни размери от 5см дължина и 2см широчина. Много дълго време се е смятало, че семенните мехурчета са резервора за сперма.
  Днес знаем, че това не е така.
  Основния резервоар на сперматозоидите е в опашката на епидидима, а семенните мехурчета произвеждат секрет, който наред с този на простата образува еякулата.
  Секрета, който отделят е с белезникав цвят, рН = 7.3, с желатиноподобна консистенция.
  В него ВИНАГИ СЕ НАМИРАТ ОТДЕЛНИ СПРМАТОЗОИДИ попаднали тук при препълване на ампулите на семеотводящите каналчета или при полова възбуда без еякулация!

  5. БИЛБОУРЕТРАЛНИТЕ ЖЛЕЗИ са двойка големи колкото грахово зърно жлези разположени от двете страни на пикочопровода, отделящи стъкловиден алкален слузест секрет "прочистващ" пикочопровода от остатъчна урина и подготвящ пътя на еякулата.

  6. ПРОСТАТНАТА ЖЛЕЗА е единична жлеза с кестенообразна форма отделяща секрет със сложен състав, важна част от еякулата.
  На практика жлезата отделя секрет непрекъснато, което е дало повод активността и да се раздели на две фази: на покой и на активност.

  Секрета отделян във фаза на покой е по-малък като количество и по-беден като качество, отделя се чрез урината и не надхвърля 0.5 милилитра за 24 часа.
  Секрета отделян при полова възбуда /фаза на активност/ е до 2 милилитра за час, като колкото по-голямо е възбуждането по време - толкова по-голямо е количеството на простатния секрет отделен с последващата еякулация.

  II. ЕЯКУЛАЦИЯ / изпразване, изхвърляне/ При човека няма напълно рвфлекторен характер и е зависима от висшите корови /съзнателни/ функции на мозъка. Еякулацията на анатомично ниво зависи от еферентни симпатикови влакна /за разлика от ерекцията, която се осъществява от парасимпатиковата инервация/.

  Центърът на еякулацията се намира в поясното ниво на гръбначния мозък.
  Когато възбудните сигнали предавани там от тактилните/за допир/, визуалните, слуховите, обонятелните etc рецептори достигнат генетично предопределен праг на поносимост, този център експлозивно разрешава натрупаното напрежение чрез ритмично съкрашение на гладкомускулните елементи на органите описани по-горе. В тези съкращения участва и мускулатурата от основата на пениса и кавернозните тела.
  Спермата се изтласква на няколко порции, като първите 3-4 контракции са най-силни по мощ.
  Много любопитно е да се отбележи, че след многобройни изследвания се установи, че контракциите при мъжа следват през ТОЧНО установен интервал = 0.8 секунди между тях и със същата честота едновремено пулсира и аналния сфинктер на мъжа. Това е абсолютна стойност и зависимост валидна при всички мъже!
  В зависимост от предходното въздържание еякулационните вълни са от 2 до 15 и повече, като след първите 3-5 вълни тласъците стават по-слаби и през произволни времеви интервали.
  Експериментално е установено, че с възраста броя на първите силни контакции намалява, без това да променя времевия интервал от 0.8 секунди м/у тях. При повторен полов акт броя на контакциите като цяло намалява.
  Според студиите на водещите специалисти еякулацията се дели на две фази, преживявани чисто субективно: първата е свързана с отделянето на спермата от изходните пътища вузприема се като неудържимост и неуправляемост на настъпващата еякулация, при млади мъже този процес трае 2-3 секунди и се преживява като МАКСИМУМА НА ОРГАЗМЕНОТО УДОВОЛСТВИЕ, това е мига ПРЕДИ същинската еякулация. Втория стадий включва същинската еякулация, т.е изтласкването навън.
  Отличаването на двата стадия се губи с нарастване на вузрастта. При по-възрастни мъже фазата на "връх миг преди изпразването" се слива с фазата на същинска еякулация, отново без да се променя времевата зависимост от 0.8 сек и аналната обвързаност.
  Веднъж започнали еякулационните вълни не могат да бъдат спрени. Стресиращи вниманието събития / силен шум, гърмеж, влизане на непознато лице etc../ могат само да смутят и да заглушат оргазменото преживяване на момчето, без да прекратят процеса на еякулация.

  III. ЕЯКУЛАТ / сперма, семенна течност /

  1. ПРОЦЕНТНО ОТНОШЕНИЕ НА СЪСТАВА
  Семенната течност / спермата / се образува ПО ВРЕМЕ НА ЕЯКУЛАЦИЯТА от спермийте/сперматозоидите/, секрецията на семенните мехурчета простатната жлеза и булбоуретралните жлези.

  Състои се от:

  - 10% спермии / сперматозоиди/
  - 20% простатен секрет
  - 60% секрет от семенните мехурчета
  - 10% други секрети

  Приблизителният химически състав не е предмет на това кратко изложение, но можете да го намерите навсякъде в интернет.

  2. КОЛИЧЕСТВО НА СПЕРМАТА
  За нормално количество на еякулата се приема от 1.5 милилитра до 6 милилитра получени след 4-5 дни на полово въздържание.
  Намаленото количество сперма, както и увеличеното му такова - НЕ Е ИНДИКАТОР нито за полова мощ, нито обратното!
  Тъй като обемът на спермата се колебае индивидуално и е свързан освен с генетичните индивидуални различия, също и с честотата на възбуда-изпразване, количество на отделян секрет от простата и семенните мехурчета и т.н - притесненията и хвалбите на някои мъже са неоснователни!
  Например:
  системното отделяне на повече от 6милилитра сперма /милтисемия/ е налице при повишено отделяне на тестостерон / при анаболен прием, или при прием на "безвредни протеини"/, както и при възпаление на простатата. В този случай количеството на сперматозоидите остава нормално, но те се разпределят в по-голямо колиество течност и това водейки до "относителен недоимък" резултира в невъзможност за оплождане, стерилитет!
  И обратното: мъж с 1.3милилитра семенна течност може да има великолепни оплодителни качества!

  3. ВИД, АРОМАТ И ВКУС НА СПЕРМАТА

  Нормалният еякулат има белезникав, сивкавобял през жълтеникавобял до млечно бял опалесциращ вид.
  Цветът, миризмата и вкуса на спермата са строго индивидуални, но са променлива величина зависеща от общото здравословно състояние на момчето.
  Мнозина автори сравняват аромата на мъжката сперма с този на цъфтящо кестеново дърво, но това е неоснователно.
  Примесите на кръв /хемоспермия/ според това къде и кога е настъпило кървенето оцветяват спермата в светлочервено, тъмнокафяво или черно.
  Рязката промяна в цвета на спермата винаги е повод за консултация със специалист.
  Най-често /за радост!/ се оказва кървене след преминало бъбречно камъче/песъчинка, но не винаги е така.
  Възпаленията могат да оцвят спермата в интензивно жълт цвят / от измрелите във ваша зашита левкоцити/ , което налага да посетите спец, но ако това не е рязка промяна на цвета а винаги е бил такъв - нямате повод за сериозни тревоги.
  Макар, че спермата притежава характерен тръпчив аромат - този аромат е силно индивидуално зависим. Както няма две момчета с еднакви пениси - така няма и два еякулата с еднакъв аромат, и това вероятно е част еволюционния механизъм за подбор на полов партьнор.
  Вкусът на спермата е също индивидуален, но най-общо се описва като соленоват /поради концентрираното съдържание на минерални соли/ и "блудкав, лигав" /поради алкалния характер възприеман от рецепторите в устата. ако изпиете глътка силен разтвор на сода за хляб във вода ще добиете представа що е то "блудкав" вкус / Писанията на задморски хубавици за "ананасова диета" та да подобрите "вкуса на спермата" смятайте за момински фолклор или за рекламен трик на фирмата продаваща ананаси
  Вярно е, че вкусът и аромата при всеки индивид варират, но далеч не в степен такава, че да се влияят от храна. Но от системно тютюнопушене и лекарства - със сигурност се влияят.

  4. СГЪСТЯВАНЕ, ВТЕЧНЯВАНЕ И ВИСКОЗИТЕТ

  Веднага след изхвърляне под въздействието на свободния кислород спермата се сгъстява и изглежда като нехомогена маса от течност с плуващи в нея "парцали" или "топчета".
  ТОВА Е АБС НОРМАЛНО!
  След 5 до 30 минути тя отново добива хомогенен вид, втечнява се и изглежда равномерно полупрозрачна.
  Този процес се дължи на специфични ензими в простстния и семенномехурчестия секрет.
  Вискозитетът е точливостта на капката - капка сперма се отделя като се проточва от нея дълга нишка и това е нормално.

  5. ВОДОРОДНА СРЕДА НА СПЕРМАТА

  рН на прясната сперма е между 7.2 и 7.8.
  Тя е резултат от алкалните секрети на тестисите и семенните мехурчета и киселите секрети на простатата. Това рН осигурява оптиманата възможност за оплождане.

  6. ПОДВИЖНОСТ И ПРЕЖИВЯЕМОСТ НА СПЕРМИИТЕ /СПЕРМАТОЗОИДИТЕ/

  Ето, че стигаме до най-любопитния въпрос: колко, къде и как преживяват сперматозоидите след като напуснат мъжката полова система?

  Да започнем от нормалния случай:
  чрез изпразването на мъжа спермиите попадат в задната част на влагалището до отвора на шийката на матката.
  Само след 2 минути те са в слузта на маточната шийка. Проникването на сперматозоиди в слузната запушалка и последващото им придвижване се определя от сложни хормонални, имунологични, и бактериални влияния, както и на крайно интересни физико-химични реакции м/у спермата и лигавицата на женските органи, които не са предмет на това кратко изложение.

  Важно е да се разбере, че наличието на еякулат в женските полови органи незабавно води до драстична промяна на средата - облагодетелствуваща евентуалното зачеване.
  Природата е най-великият архитект и е създала най-съвършенният механизъм за възпроизводство, който изобщо познаваме!

  Това наличие на сперма във влагалището незабавно отключва изключително сложна каскада от събития.
  Най-общо: яйчниците започват производство на специфични хормони повлияващи качеството на цервикалната слуз и скоростта на придвижване на сперматозоидите.
  От тук: скоростта на придвижване на сперматозоида представлява приблизително 3 мм в минута, т.е. за една секунда, той се придвижва на разстояние, равно на дължината на собственото му тяло.
  При предвижването си, изразходва достатъчно енергия, тъй като следва да се движи и срещу течение, т.е. в посоки със съпротивление. И доколкото ресничките в женските маточни тръби определят посоката на подобно течение, то сперматозоидите винаги се насочват в посока на яйчника.
  Приема, че в матката сперматозоидите за 3 минути изминават 1-1.5 см, т.е. за да излязат от семенната маса, да попаднат в маточната кухина и оттук да изминат цялото маточно тяло, сперматозоидите оползотворяват средно между 1.5 до 3 часа астрономическо време. По този начин, няколко часа след изпразване на мъжа в приемника на спермата във влагалището на жената, са налице всички условия за преминаване на сперматозоидите, и последните ще са вече попаднали в маточните тръби, където под влияние на стимулите на яйцеклетката, един от тях ще я открие и оплоди.

  Следователно оплождането не става по-рано от 8 часа след половия акт. Следва да се има предвид, че зрялата яйцеклетка е годна за оплождане приблизително 24 часа.

  Възниква въпросът и в какъв промеждутък от време, оплождане може и да не настъпи, но спермата да запази оплодителната си способност, ако разбира се не е имало повторно съвокупление, при което мъжът да е провел изпразване, или без обмиване на половия член от първият акт, да е въвел пениса във вагината на жената повторно, както и в случаите, в които е осъществен анален секс с изпразване в аналното отверстие и съответно да е налице изтичане на сперма от ануса във вагината, която сперма е била допълнително депонирана с помощта на въведен пенис, пръсти или друг способ.
  Резултатите от наблюденията дават основание да се предположи, че този промеждутък може да бъде доста продължителен. НАПЪЛНО Е ВЪЗМОЖМО , СПЕРМАТОЗОИДА ДА ОПЛОДИ ЯЙЦЕКЛЕТКАТА 8 - 10 ДНИ СЛЕД ПОЛОВИЯТ АКТ!!!
  Някои изследователи считат, че в случаите, в които е имало полово сношение до менструирането на жената, сперматозоидите могат да преживеят в тръбите на жената и да оплодят айцеклетката в следменструалния период.
  Препоручва се тази хипотеза да не се отхвърля, особено в случаите, когато става дума за ранна овулация.
  Днес е прието да се счита, че сперматозоидите могат да останат подвижни в слузта на маточната шийка или в тръбите ОКОЛО 7-8 ДНИ, като тяхната заплодителна способност се запазва за повече от 24 часа, като от това правило винаги може да има изключения.


  Сега за няколко куриозни случай описани в специализираната литература даващи основания да се мисли, че сперматозоидите НЕ "ЖИВЕЯТ ЕДНА МИНУТА"!


  - преди не мн време един известен USA филмов актьор води и спечели шумно дело против бившата си жена, която "чрез измама, при орален секс откраднала от него сперма " с която по-късно била оплодена.

  - друг водещ USA психиатър успя да спечели дело за бащинство в съда срещу бивша негова пациентка, вманиачила се и изровила от чувала за боклук на психиатъра ползван от него презерватив със съдържимото на който се самооплодила и родила здраво момченце.

  - най-изумителният случай бе споделен на един конгрес преди години: по време на войната в Босна при разпадане на бивша Югославия - млада мед сестра, девственица, италианка, доброволка на Червен кръст е ранена от случаен заблуден проектил /проектил е оловцето на патрона което излита и убива = куршум / в долната част на корема, като проектила /куршума/ преминава през левия яйчник и засяда в гръбначен мускул без да нанесе сериозни поражения.
  След рутнна операция за изваждане на проектила /куршум/ мед сестра е изписана и се връща на работа.
  След пет месеца се оказва бременна.
  Износва и при доказано девствен статус ражда здраво момиченце.
  По времето на нейното раняване в лазарета постъпва войник от босненските мюсюлмански милиции ранен в десния тестис, като проектилът е оформил входно-изходно отверстие, тоест преминал през тестиса и продължил да лети.
  На войника травмирания тестис е бил отсранен поради настъпилите необратими промени в него.
  ДНК пробата по категоричен и безспорен начин доказва, че казаният войник е биологичен баща на момиченцето / нито той нито Майката обаче педявяват претенция за това/.

  Ако беше прецедент /първи случай/ професионалната колегия би го приела на нож, с нужната доза скептицизъм. Но не е първи подобен случай: има документиран един такъв по време на USA гражданска война и втори доказан с млада белгийка по време на Втората световна. Този е третият.

  Следователно можем само да се възхитим на дядо Господ, или Еволюцията - ако това повече ви харесва, за перфектният механизъм създаден за да оцелява и възпроизвежда Живота при всякви условия независимо от човешкото безумие!!!

  7. ВРЕДНО ЛИ Е ДА СЕ "ГЪЛТА"

  Не, не е повече вредно от това да се целувате с някого!
  При целувка разменяте хиляди пъти повече антигени, бактерии, и какви ли не неща отколкото при оралното приемане на спермата.

  Има едно неразбиране, най-вече от страна на МОМЧЕТАТА при хлапетата при които има едно отвращение и неоправдана с нищо тъпашка гнусливост към собствената им сперма /колкото и странно да звучи/. В крайна сметка всички следва да разберете и да приемете простичкият научен факт: човешкото тяло в биологичен план НЕ създава нищо по-качествено и нищо по съвършенно от спермата, чрез която осъществява мечтата на човека за безсмъртие и вечен Живот!


  8 .КОЛИЧЕСТВЕНИ ПОКАЗАТЕЛИ

  обем = 1.5 - 6 милилитра
  брой сперматозоиди в млл = 40 - 250 милиона
  подвижни сперматозоиди = над 60% след ДВА ЧАСА
  нормалнопостроени сперматозоиди = над 60%
  клетки от сперматогенезата = 1-2%
  време за втечняване = 5-30минути
  рН = 7.2 - 7.8
  фруктоза = над 1200мкг/

  Моderate by Aleandra
  Темата ще бъде маркирана като важна и всички останали мнения, които не я допълват ще бъдат трити!

 2. #2
  Супер фен Аватара на batkodoki
  Регистриран на
  May 2006
  Град
  между Риман§Рахманинов
  Мнения
  2 429
  Цитирай Първоначално написано от SWASTICA
  Браво!Мойте поздравления за поредната страхотна тема!
  Само ако можеше да се спомене нещо отностно "честото мастурбиране"
  Имаше 1 израз в който се споменаваше следното"Стига си мастурбирал,че като пораснеш няма да може да имаш деца.."
  По скоро може би се има в предвид намаляването на спермиите като цяло?Въпроса ми е:Честото мастурбиране,води ли до "намаляване" на спермата и до безплодие?
  Имайки предвид действието на тялото и неговите процеси и най вече си правя извод от текса по горе ....
  Моя извод:Мастурбирането(колко то и често да е),неможе да води до "намаляване" на спермата и до безплодие,защото образуването на спермиите става както се споменава от 12 годишна възраст до края на живота(тук не съм съм 100% сигурен),но в такъв случаи следва процеса на образуване да се повтаря отново и отново и отново и мисълта ми е,че не би имало никакво значение мастурбирането....
  Пример:Ако имахме машина която е дефакто"вечна",образуваща мед.Нейния капацитет да е 50 мл мед на час..Ето сега аз така си го обяснявам:Ако оставим машината да работи 5 часа ще имаме 250 мл мед ,а ако го оставим да работи 2 часа ще имам 100 мл...С това исках да кажа,че машината ще продължи да работи както в началото без значение дали ще теглиш мед на 2 или на 5 или на 50 часа....Свързвам го със спермата....Не би трябвало да има значение дали ще се изпразниш на 7 часа или на 40 часа.....
  Омг часа е точно 6:14,не съм лягал и ме боли главата оО....Обяснявах за спермата,отидох на мед....Еми като немога да се изразя иначе...Какво да се прави?
  Още 1 път поздравления за автора и за модератора,че е отбелязал темата като важна

  "Имаше 1 израз в който се споменаваше следното"Стига си мастурбирал,че като пораснеш няма да може да имаш деца.."" - не е вярно разбира се

  имало е дори валидна "научна медицинска теория" доказваща, че един мъж има N-та лимит (посочвано е точно число) от изпразвания и след това - в гроба

  имало е всякакви "научни медицински" дивотии свързани със тази нормална физиологична функция на Момчето.
  във уж високоцивилизованта Англия са ползвали нещо като намордник слаган на момчето. после въвели електротоковите удари когато през ноща пениса еректира.
  в германия ползвали намордник с остри шипове отвътре за пишката...
  в испания имало уред заливащ с вода "порочния" младеж....

  някъде в нета имаше виртуален 3D музей на тези "цивилизовани" диващини..

  по същество: не, няма начин едно момче се повреди от много мастурбация/чикии. сперматогенезата е дълъг процес. и трае непрекъснато докато момчето има "топки"

 3. #3
  Искам линк към него!

 4. #4

  hi

  изкам да ви попитам на 13 год сам и нямам сперма и много бързо свършвам какво да правя страх ме е

 5. #5

  Re: hi

  Цитирай Първоначално написано от deadshadow13
  изкам да ви попитам на 13 год сам и нямам сперма и много бързо свършвам какво да правя страх ме е
  сПОКО И Аз Съм Така!
  БРЪЖЕ,БРЪЖЕ ЧЕ ГРЪЦИТЕ КРЪТАТ ВРАТАТА!

 6. #6
  Нормално ли е БИЛБОУРЕТРАЛНИТЕ ЖЛЕЗИ да почнат да пускат течноста още като се възбудя?Имам предвид още като почнем да се целуваме с някое гадже и почват да пускат..

 7. #7
  Супер фен Аватара на batkodoki
  Регистриран на
  May 2006
  Град
  между Риман§Рахманинов
  Мнения
  2 429

  Re: hi

  Цитирай Първоначално написано от deadshadow13
  изкам да ви попитам на 13 год сам и нямам сперма и много бързо свършвам какво да правя страх ме е
  е хубава работа, няма от какво да те е страх.
  за твоята възраст това е нормално. след още малко време нещата ще се променят

 8. #8
  Супер фен Аватара на batkodoki
  Регистриран на
  May 2006
  Град
  между Риман§Рахманинов
  Мнения
  2 429
  Цитирай Първоначално написано от nqmam_name
  az sum na 14 godini i ot ve4e blizao sedmica imam sperma,no e tvurde malko...tova noramalno li e?(Suvsem leko mi se namokrq glavi4kata...)
  нормално е. постепенно с времето ще се променя количеството и качеството на еякулата.

 9. #9
  Супер фен Аватара на batkodoki
  Регистриран на
  May 2006
  Град
  между Риман§Рахманинов
  Мнения
  2 429
  Цитирай Първоначално написано от PokerPro
  Нормално ли е БИЛБОУРЕТРАЛНИТЕ ЖЛЕЗИ да почнат да пускат течноста още като се възбудя?Имам предвид още като почнем да се целуваме с някое гадже и почват да пускат..
  съвсем нормално си е
  целта на прозрачния лепкав секрет е да прочисти пътищата на спермата и да направи главичката на члена хлъзгава за да улесни евентуалното проникване. това е механизъм, който се задейства винаги щом пишока мине в "бойна готовност"

 10. #10

  Re: hi

  Цитирай Първоначално написано от deadshadow13
  изкам да ви попитам на 13 год сам и нямам сперма и много бързо свършвам какво да правя страх ме е
  и аз бях така някаде до 2 3 седмици ве4е и леко вър4и
  но се о6те е лепкава и гнусна

 11. #11
  Мега фен Аватара на EarthShaker
  Регистриран на
  Feb 2008
  Мнения
  3 483
  интересно ми беше...

  Ако мастурбацията е редовна (всеки ден да речем) това покачва ли нивото на тестостерон в тялото и ако го прави това влие ли на развитието на момчето (брада и друго окосмяване, растеж, мускули)


 12. #12
  Мега фен Аватара на EarthShaker
  Регистриран на
  Feb 2008
  Мнения
  3 483
  хаха интересно

  започвам да работя по въпроса

 13. #13

  :)

  ако си мислите че с маструбиране ще направите мускули грешите,при възбуда се отделя хормона тестостерон но при празнене организма губи йижнено важните белтъци и ензими за градежа на мускулите,за това ако искаш мускули яж и тренирай,пък спермата я пази да радваш момичетата.
  Tвоят живот ,това си самия ти,от тебе зависи на къде ще тръгнеш и кой ще си,.
  Силните сперматозоиди стигат целта,слабите отпадaт,Ти от кои си?

 14. #14

  Re: hi

  Цитирай Първоначално написано от deadshadow13
  изкам да ви попитам на 13 год сам и нямам сперма и много бързо свършвам какво да правя страх ме е
  еми незнам аз също съм на 13 и си имам даже при по дълга мастурбация повече ''пръска''

 15. #15
  това е индивидуално кой колко сперма ще отделя всеки се развива по различен начин.

  И едно проучване сочи че косматите мъже са по сексуални

  вие си правете иззводите от поста на SWASTICA

  :
  Negative feelings were burned by the progressive increase of Euphoria

 16. #16

  Re: hi

  Цитирай Първоначално написано от deadshadow13
  изкам да ви попитам на 13 год сам и нямам сперма и много бързо свършвам какво да правя страх ме е
  i az sam taka

 17. #17
  НЕе знаех че ваобще има толкова неща за спермата

  П.С. Браво пич ,слагай повечко такива теми
  Ако не живееш на ръба,значи заемаш тврде много място.

 18. #18
  Голям фен Аватара на Remini
  Регистриран на
  Nov 2005
  Мнения
  540

  Re: hi

  Цитирай Първоначално написано от неЗнаен
  Цитирай Първоначално написано от deadshadow13
  изкам да ви попитам на 13 год сам и нямам сперма и много бързо свършвам какво да правя страх ме е
  i az sam taka
  Няма страшно момци....
  Към 14-15 години ставате истински машини.
  Така че лъскайте и си правете кефа.
  А за свършването бързо....едно е да правиш секс друго е да биеш чикия.
  В смисъл че като правиш секс не свършваш толкова бързо колкото като си набиеш една
  К'во да направиш- пубертети.Гледа ме като Симеон 3-ти!

 19. #19
  баси и чикиджиите сте гледайте от лъскане да не го претъркате

 20. #20
  Mom4eta sprete da pi6ete takiva hlapa6ki gluposti... 4etete i se u4ete ot tazi tema... pozdravleniq 4e e slojena
  P.S. A tova 4e na 13 nqmate dostatu4no sperma i 4e burzo svur6va6 tova e v na4aloto dokato se razraboti6 xixixi uspeh vi jelaq v polovoto porastvane

 21. #21
  За 13 год. който не им е дошла още ...ами момчета вие се развивате 2 пъти по - бавно от момичетата така че спокойно до 14 и половина според мен е най-нормално да чакаш ...

 22. #22

  Re: hi

  Цитирай Първоначално написано от deadshadow13
  изкам да ви попитам на 13 год сам и нямам сперма и много бързо свършвам какво да правя страх ме е
  е как така нямаш спрема а бързо свършваш

 23. #23
  Спермата -

  Спермата е най-загадъчната и свързана с митове течност от човешкото тяло. Още от най-древни времена, се е считало, че тя притежава божествена сила, свързана с факта, че дава началото на човешкия живот. И до днес, обаче, редица от загадките на тази седефена течност, с бадемов аромат, остават неразгадани. Да се надяваме, че в близкото бъдеще, много от тези неизвестни ще станат ясни.
  От гледна точка на медицината, спермата представлява лепкава, течност с жълтеникаво-бял (седефен) цвят при всички раси и националности. Има сладникав аромат на амоняк, или ухае на бадемово мляко или лешниково масло. Амонячната миризма, се обяснява с наличието на голямо богатство от протеини, които са богати на азот. Основни такива са спермидините. Спермата е изключително богата на натрий, цинк, фруктоза, спермин, аминокиселини, простагландини, простациклини, ензими, гликопротеини или протеогликани.
  Не трябва да пропускаме и факта, че в нея съществуват едни от най-подвижните клетки в човешкото тяло - сперматозоидите. Тези клетки са средно 10% от количеството еякулирана течност. На практика това означава, че от 1.5 до 6 ml количество изхвърлена сперма при оргазъм, 10% се падат на сперматозоидите. Тук ще отбележа само, че сперматозоидите са изключително сложно устроени клетки,

  От медицинска гледна точка, спермата може да се раздели на два основни съставящи я компонента - семенна течност и сперматозоиди. Основната част от семенната течност се състои от секрета на семенните мехурчета (46-80%) и секрета на простатната жлеза.
  Освен това в състава на семенната течност влизат секретът от надсеменниците, семепроводите, купферовите и литриевите жлези, епителни клетки, единични левкоцити, мастни клетки, амилоидни телца, белтъчини, аминокиселини, въглехидрати (глюкоза, фруктоза, инозит), ензими (фибринолизин, фосфатаза, хиалуронидаза), както и посочените по-горе йони. При нормални условия, количеството на еякулата е межди 3 и 6 ml. Количество под 1.5 ml се приема за ненормално. Относителната постоянност на рН: 7.2-7.4 осигурва нормалната подвижност на сперматозоидите. Най-качествена е спермата около 30-годишната възраст на мъжете. Тогава в 3 ml сперма, което е около 1 чаена лъжичка, се съдържат около 300-500 милиона сперматозоида. Тогава, за да се осигури съществуването на тези клетки, спермата е обогатявана от нашия организъм постоянно с много минерали, белтъци, въглехидрати, витамини, антиоксиданти. Интересни факти за спермата са, че тя има т.нар. време на сгъстяване, което е около 5 минути. А за любителите на точните науки, ще спомена, че при изпразване (еякулация), скоростта на движение на спермата е постоянна величина от 18 km/h. Стандартното време за изпразване е около 8 секунди.

  За ефикасно образуване на сперма и сперматозоиди, са необходими в големи количества витамините А, С, Е; освен това е важно и надморското равнище - то трябва да е под 4000 m. Друг важен фактор е бельото. Колкото привлекателно и сексапилно да ни се струва носенето на слип, то препоръчително е да се носят боксерки или широко бельо и съответно дрехи върху бельото. Всеки опит елемент, води до повишаване на температурата, което е пагубен фактор за спермата. Доказано е, че по-ниската температура, къпането с хладка вода, широките дрехи - са фактори повлияващи доброкачественото създаване на спермата. Няма по-голям враг на тази течност от прегряването или т.нар. хипертермия. Именно за това, Природата е поставила тестисите в торбичка, извън тялото, тъй като за своето съществуване и правилно функциониране, те се нуждаят от температура по-ниска от тази вътре в тялото. Природата е създала и свой, естествен механизъм за охлаждане на тестисите, а именно - при топлина - скротумът (мъдницата) се отпуска и тестисите висят доста извън тялото, т.е. торбичката се разтяга. Обратно, когато нямаме нужда от охлаждане, то скротумът се свива и прибира навътре към тялото. С тези свои способи, Природата ни защитава от ненормалното влияние на температурните различия върху нашите тестиси. Тези движения се обославят от нервната система, която дава команда на мускулите, кръвоносните съдове и нерви, за отпускане или свиване, които действат върху кожата и тестисите. Тази скротална игра е съвсем естествен механизъм. Именно и затова, количеството на кожата в тази област е вариабилно.

  В топлите месеци и в страните с горещ климат, мъжете са с големи скротуми поради влиянието на температурата, и обратно в студ и страни със студен климат - скротумът е прибран към тялото. Това не е обаче признак за полово развитие, надмощие и плодовитост. Просто това е защитна реакция на организма. Ще припомня само, че и един тестис е достатъчен, за да се произвежда сперма, която е с достойни качества, вкл. сперматозоиди, хормони и вещества.
  Количеството на изхвърлената по време на изпразване сперма, също не е признак на мъжественост и полова мощ, тъй като не е важно колко, а какво се изхвърля. Не забравяйте обаче, че спермата съдържа и всички токсични продукти, които са попадали в нашето тяло по един или друг повод. Така например, често може да е богата на антибиотици и какво ли още не. Ще отбележа само, че са възможни реакции на алергия към спермата, тъй като тя основно има белтъчен характер, а белтъците, често са едни от основните причинители на алергичните състояния в медицината.
  НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, СПЕРМАТА МОЖЕ ДА СЪДЪРЖА СЪЩО И БАКТЕРИИ, КАКТО И ОПАСНИЯТ ПРИЧИНИТЕЛ НА СПИНА - Т.НАР. НІV-ВИРУС!


  БОЛЕСТИ НА СПЕРМАТА


  заболяванията на спермата съществуват и те не са никак малко.
  Така както всяка друга течност в човешкото тяло боледува, така и спермата също може да се разболее. По-долу, накратко ще разгледам основни болестни състояния на спермата, тъй като все пак, тяхното разбиране е доста сложен процес, с който се занимават лекарите (ще отбележа, че съществува специалност от медицината, която е посветена на заболяванията на мъжката полова система и тя се нарича АНДРОЛОГИЯ; практикува се от лекари-андролози, които за съжаление в нашата страна, работят само към Университетските болници, докато в по-малките болници, те се заместват от лекари-уролози, които също се занимават с лечението основно на пикочните органи, но и на половите органи на мъжа, поради тяхното анатомично и физиологично единство). Основни болести на спермата:  •Сперматорея

  самоволно отделяне (изтичане) на сперма без ерекция и оргазъм. Характерно е при заболявания на централната нервна система - прогресиращи парези и парализи, миелит, травми, както и при хроничен запек, уретрит, фоликулит. Самата сперматорея може да окаже влияние върху ерекцията и оргазма както и да предизвика неврастения. Това състояние не е еднакво с полюциите, които са нощни изпразвания от физиологичен тип, както и не е простаторея, тъй като при простатореята има изтичане на простатен секрет от уретрата без наличието на сперматозоиди в края на уринирането или по време на дефекация. Самата простаторея се дължи на пареза на простатните канали или механична компресия от твърди фекални маси. Простатореята често се среща при мъже с лабилна нервна система, при продължителен онанизъм, при прекъсване на половия акт.


  •Сперматурия

  също е ненормално отделяне на сперма, но този път тя попада в урината. Най-честите причини за сперматурията са гръбначно-мозъчните разстройства, стриктурите на уретрата, състояния след оперции и манипулации на простатната жлеза, ектопия на семепроводите.


  •Аспермия

  това е пълна липса на еякулат по време на полов акт или мастурбация при запазено полово влечение и потенция. Причините могат да са механични - вродени или придобити, и нервно-психични. При механичните причини се придава значение на вродените аномалии, възпалителни процеси - трипер, туберкулоза, наранявания. Нервно-психичните причини са следствие на заболяване или последствие от травма на нервната система. В повечето случаи липсва оргазъм и еякулация при запазено спермопроизводство. Аспермия се провежда и при мъже, провеждащи лъчетерапия или подложени на радиационно облъчване.  •Oлигоспермия
  характеризира се с намаление на сперматозоидите в еякулата. В повечето случаи обемът на еякулата е непроменен, но броят на сперматозоидите е под 50 милиона в 1 ml. Причините за олигоспермия са различни неблагоприятни фактори, които оказват въздействие върху сперматогенния епител на извитите каналчета на тестисите. Редица заболявания, могат да доведат до олигоспермия - крипторхизъм, хипотрофия и атрофия на тестисите, инфекциозни заболявания, отравяния с медикаменти, алкохол, никотин, тежки метали.
  *Азоспермия - това е пълна липса на сперматозоиди в еякулата вследствие поражение на сперматогенния епител на извитите каналчета на тестиса. Появява се като резултат на липсата или хипоплазията на тестисите, двустранен крипторхизъм (т.е. не спадане на тестисите в скротума), травми на тестисите, механично въздействие от хидроцеле, варикоцеле и ингвинални хернии, дегенеративни промени в семенните каналчета вследствие на трипер, заушка, туберкулоза и др. Причини за азоспермията могат да бъдат и липсите или намалените количества на витамините А и Е, а също - диабет, алкохолизъм, отравяния, облъчвания.
  •Некроспермия

  това е състояние, при което в спермата се установяват мъртви сперматозоиди над 25-30%. Интересното е, че заедно с тях, има и нормални сперматозоиди, които обаче също са мъртви. Разграничаването на живите от мъртвите сперматозоиди е важно, тъй като не винаги всички неподвижни сперматозоиди са мъртви. Това става чрез специално медицинско оцветяване на сперматозидите. Най-честите причини за възникване на некроспермията са възпалителните заболявания на епидидима, семенните мехурчета и простатната жлеза. Значение има и количеството на фруктоза в семенната течност.
  •Акиноспермия


  състояние, при което има живо, но неподвижни сперматозоиди. Това е важно за отдиференцирането им от некроспермните такива.


  •Хемоспермия

  тя се манифестира с наличието на кръв в спермената течност. Има истинска и лъжлива хемоспермия. Истинската хемоспермия възниква в резултат на смесването на кръв и сперма в семенните каналчета на тестисите, семепроводите, семенните мехурчета, простатната жлеза. Оцветяването на спермата е равномерно. При лъжливата хемоспермия кръвта е от уретрален произход, тя е свежа и не е хомогенно смесена със сперма. Хемоспермията се появява като симптом на епидидимит, везикулит, простатит, коликулит, аденом и карцином на простатната жлеза, папиломатоза на уретрата, уретрални кондиломи. Това е само част, от богатата патология на спермата.

  ВИНАГИ ЩЕ Я ОБИЧАМ!!! Руми винаги ще бъде най - великата певица!!
  http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=191960

 24. #24
  na 14 godini sum i si imam po mnogo problem e samo 4e ne pruskam ina4e zapo4nah da imam sperma ot 12 godi6en i az puskah po malko

 25. #25
  искам да питам нещо значи от седмица след като свърша цялата ми главичка става с една лигава прозрачна смес... нормално ли е и какво е това аз съм на почти на 13 години...остават 3 месеца до 13...и започнах да свършвам доста по бавно...

Правила за публикуване

 • Вие не можете да публикувате теми
 • Вие не можете да отговаряте в теми
 • Вие не можете да прикачвате файлове
 • Вие не можете да редактирате мненията си