- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Малко съвети,как да преодолеете проблемите с родителите
моите родители са много зле изобщо ама ИЗОБЩО не ме разбират ето например снощи по skype ме намери едно момче от една брейк формация и ми каза че са видели снимките ми и съм била доста добра. Хубаво, трябваше да отида и да видя какво ще стане и така на татък... обаче казах на наще и баща ми веднага ми каза, че не може, че ще си въртя дупето, че това не било женско (а сего има толкова много b-girls) и тем подобни глупости... Как да му обясня че в това няма нищо лошо и че ми харесва да го правя , че ИСКАМ да го правя. Тои не ме изслушва. С него не може да се говорикакво да направя как да го убедя, наистина искам да танцувам брейк
![]()
![]()
i'm wild and free and what do you want from me!?
Става ми супер гадно като виждам как родителите спират децата си от това, което им харесва.. Разбира се, ако ставаше дума да ходиш по дискотеки и за това, че не те пускат до късно вечер, щях да ги подкрепя, но за нещо, което е в твой интерес.. Не разбирам.. Това е полезно за теб, защото е един вид спорт.. Просто.. Опитай се да му обясниш, кажи му го сериозно, за да разбере, че наистина е важно за теб. И освен да ти пожелая Успех, с друго не мога да ти помогна.. :}Първоначално написано от tan4etoo
When I was young
It seemed that life was so wonderful
A miracle
Oh it was beautiful,
magical.
All the birds in the trees
They could sing so happily
So joyfully..
Всичко е относително
В повечето случай може и да ви се стори за невъзможно, но винаги има начин![]()
![]()
бубо тая тема е наистина мн полезна и знаеш че на мене най много би ми помогнала![]()
![]()
nqkoi beshe napisal che kato govorish s roditelite i im spodelqsh sichko sh e ok ama ne e tochno taka pri mene shtoto kato ima kaja neshto koeto mene me valnyva te ili pochat da si govorqt dvamata i ne obr1shtat vnimanie ili prosto bezuchastno gledat i posle samo edno dobre a s1shto i kato kaja neshto te posle pri karanici go izpolzvat sreshty mene i t.n. ;]]
be hapPy...drinK Derby...be numBer 0ne
pRaViLNoПървоначално написано от iveto_koteto
![]()
http://prikachi.com/images.php?files/353102M.jpg
-----------------
AkO VsEkI p1t,KoGatO mIsLeH sI zA tEB PaDA6e Po EdNa zVeZdA lUnAtA sKoRo 6tE6E dA rAzBeRe KaKvO e SaMoTa....!
vsi4ko zavisi ot roditelite , naprimer az nqmam s moite de e samo ponqkoga ama .... ne sa mnogo golemi a ako ima6 mnogo problemi s va6te trqbva da ima6 super gadni roditeli (e moje da sa te osinovili i za tva ne znam) ili prosto ti se durji6 s va6te zle taka 4e si traite kato nqkoi ot va6te ti se kara 6oto moite problemi po4vat taka ;D
Eto dneska problem izpokarahme se s maika,ne sym i pomagala,bila sama, da ne mi e 4ista4ka nqq mi pla6ta neta nqq mi pla6ta tva onova i mi e syrdita i vika toq pyt nqq ti se razmine,vika ima mn po dobri deca ot tebe,a az smqtam 4e sym dosta primerna ne izlizam vaob6te kato drugite a tq.... I sega kak da i obqsnq,4e tva e 4e ve4e hormonite mi vrqti po6turqvam,se edno neq da q fane kriti4eskata
kak kajete mi ne moje da razbere,4e se promenqm
![]()
![]()
![]()
Look, if you had one chance,
one opportunity to seize everything
you've ever wanted, in one moment,
would you capture it... or just let it slip?
Аз не съм имал проблем с родителите до сега. Нормално е да сме на различни мнения, все пак сме расли в съвсем различни времена, но в крайна сметка не се караме никога. Мисля че е добре родителите да бъдат изслушвани. Не да им се подчиняваме като роби, понеже така никога няма да водим сами живота си, но да се вслушваме в съветите на ''уж'' по-зрели/мъдри хора!
Ох на мене само ми се карат и то заради малката ми сестричка на 4 годинки е и като направи нещо все аз съм виновна например вчера взе GSM-ма на мама и на мен почнаха да ми викат.."що не си я гледала.Пак си бляла някъде" офф мн е гадно, ама като си скарам на сестра ми пък и не ми дават да й викам.боже помня си първата двойка в четвърти кластака ми викаха тате безмалко да ме пребие вдигнах му кръвното целия почервеня. То попринцип съм отличничка и затова. Оф нз нз....
Don't worry, be happy!
Първоначално написано от anonimencho
Ситуацията ти, не е прецедент.Сега може да ти се вижда крайно досадно, цялата суета, грижите, които малката ти сестричка изисква, но като поотраснеш ще осъзнаеш колко ценно е това да участваш във възпитанието на детенцето.![]()
Аз също имам по-малък брат, голям е глезльо, инат, непукист, дразни ме страшно много и въпреки всичко, го обичам!
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
Първоначално написано от mim4ety_sara
Трябва да и помагаш,в чистенето.
А товa,че не излизаш си е твой проблем,ако имаш приятели ще излизаш![]()
Ot nashte samo maikami mi piska za shtqlo i neshtqlo
ps . na bashtami ne mu puka toi daje neznae v koi klas mai , i mai v koe daskalo sam![]()
Емии аз откровено си признавам, че с нашите не се имам. И не мисля, че някога ще се имаме. Не ме пускат до повече от 9 вечер лятото, дори ако съм в квартала и то не с хора, които не познават а с най-добрите ми фр, с които се познавам от 1-ви клас (сега съм на 16 без 1 месец). Не ме пускат по купони и излизания... не ме пускат да илизам до късно, лятото само ми дават до 9 нааай-мн, ама тва август вече е тъмно и пак не ми дават. Зимата искат да се прибирам по-рано, към 5 примерно. (е като съм на даскало съм си у нас към 8 ама тва явно не го взимат предвид). Ако им кажа, че не искам да съм с тях на НГ ми се сърдят и го приемат за лична обида, че предпочитам да съм с приятелите си, а не с тях.Заплашват ме за щяло и за нещяло, че ще ми спрат нета... уча испански и се справям ок с него, но баща ми не иска да го уча и понеже мн го е яд, ми натяква, че това е цигански език и нз си кфо... изобщо не оценява труда, който съм положила за да се справям добре и освен, че да имам хубави оценки и да гворя добре. Не ми се ходи и на море с тях и като има кажа те пак се обиждат. Нз вече какво да правя, на моменти не ги понасям. Казах им, че искам да ми купят за рождения ми ден и НГ (понеже разликата е само една седмица) та казах, че искам фотоапарат. А баща ми се изцепи: " Ахааа, значи фотоапарат... ее изкарай 4 по математика и ще видим" (понеже миналата година по математика 2рия срок имах шест двойки и едвам ми писаха 3 за срока и годината, баща ми сега ми каза това.) Е, ок де, ама нали е подарък, и трябва да е от сърце...
И сега пак ще трябва да съм с тях на НГ и ще бъде ужасно тъпо... нз вече какво ще правя, искам да завърша даскало, да си хвана живота в ръцете и да се приключи всичкото това.
А за споделянето... не им споделям, защото те осъждат всяко мое дойствие, каквото и да им кажа, ако имам някакъв проблем го изкарват, че е глупост... нямам спокойствието и доветието да споделя...
А вечер, щом се прибера от даскало, само ям и си отивам в стаята на компа. Не, че толкова заради компа, ама те искат да седя при тях и да си говорим, ама ако аз остана и искам да им кажа нещо- отговора е: "Ааа, чакай малко, това е интересно говорят за..... еди- си кво" или се правят, че ме слушат. Еми как да искам да си споделя с тях! А после ме обвинават само, че съм на компа и не правя нищо друго. Еми на компа поне мога да споделя с приятелите ми, които са в Скайпа примерно, защото те ми дават съвет и ме слушат винаги, а не като тях....
П.С. Извинавам се, че стана дълго, просто имах нужда да го напиша, защото ще експлодирам иначе...
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Първоначално написано от marilyn
почти същото е и при мен.само дето го няма испанския и още някои подробности.иначе всичко е същото.![]()
![]()
![]()
![]()
МОМИЧЕ СЪМ!!!
^^Нз мила, аз писах и в една твоя тема за родителите... е поне баща ми не пие и тн, но това не значи, че ми е леко... на моменти не ги понасям( аз и с майка ми не се имам).
Имам една фр, понякога баща й ни взима от даскало с колата и ме оставят пред нас. И като гледам баща й колко е печен... става ми гадно, че моя не е такъв. И то не, че само пред мен е такъв, ами и тая моя фр ми казва, че с баща си са в перфектни отношения, споделят си за всичко. И да ти кажа честно на такъв човек като баща й и аз съм способна да споделя...
Е, поне имам брат ми, с който мн се имаме и ми помага, но той не живее с нас и не се виждаме често за съжаление... как ми липсва направо....
Не мога да кажа, че се надявам и при двете ни да се оправят нещата, зашото просто няма как, но се надявам, че времето ще мине бързо и ще си хванем живота в ръцете... така не е живот...
"В къщи кротка и добра, а навън каква беля"Първоначално написано от iveto_koteto
![]()
Сериозни проблеми с родителите си не съм имал . Само леки кавги относно училището, защото те искат доста от мен, но мен не ми се нрави много да уча . Подържам добър успех, но за тях това явно не е достатъчно и искат да съм най- . Иначе съм адски доволен от родителите си . От нищо не са ме спрели, говорили сме си за секс, цигари, алкохол и винаги дават обективно мнение и се опитват да ми влязат в положението, за което им благодаря и ги уважавам .
Аз моите не ги понясам мн често не се прибирам до касно само да не ги виждам понеже знам че щом се прибера изнервената ми майка почва да ми намира косиури и за най - дребното а баща ми я подкрепя и аз сам в супер не изгодна ситуация, провбал сам това сас сагласяването но когато примерно ми се разкреши и аз и кажа добре мама извинявай или само добре тя почва да ми вика ''не ми викай добре ами прави нещо'' колкото повече се опитвам да сам добар толкова повече те искат от мен и им ствам като кученце и за тва преди да приключа с метода на сагласяване, след поредната караница на майка ми аз не издаржах и и се развиках,не я оставих и после кфо пак ме наказаха ама кой ги слуша например от доста време не сме се карали (благодарение на тва че ги избягвам) и ги помолих да ме запишат на уроци по китара ( тва сигурно вече година) и скоро тя ми каза добре ще си помисля сериозно и пак забрави а на мен тва наистина ми харесва и бих искал за вбадеще да се занимават с такова но те дори не ми дават да си видя вазможностите....
![]()
![]()
Извод: НЕ МОГА ДА ГИ ТРАЯ!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
някой да ми помогне наистина искам тези уроци![]()
^^ На колко си?
И аз нз какво да те посъветвам... често пъти и аз избягвам нашите, иначе пак ще стане скандала... А за уроците по китара ... не е лошо първо да проучиш какви са цените, да си намериш подходящ учител и да им кажеш, че например си намерил... и така. Ще видят, че си подходил сериозно към това и може и да те запишат. Айде успех
намерих учител и за цените разбрах и им казах имах преиятел който ходеше там беше доволен казах им те на ударени се праят
Поватряй им го по- често, прави им се на сърдит примерно... и аз нз...
Добре, че аз нямам толкова много проблеми с моите родители![]()
Преди година/две се опитваха да ми налагат мнението си (вечерен час, избор на приятели..подробности) но с течение на времето възвърнаха доверието си в мен и сега почти не ми се бъркат. Единственото, което ги требвожи е да не отида с неподписани оценки на училище![]()
П.П: Освен това, което Цвети каза..искам да допълня, че родителите ни по-добре знаят от нас, кое е добро и кое лошо. Не забравяйте, че и те са били на нашата възраст и те са мислили по начина, по който мислим ние сега. Може би ако поговорите с майка си и баща си и ги попитате за техните teen години, ще видите колко много прилика има. Не си въобразявайте, че "тези старите нищо не разбират".. Може би, тези, които не разбират сте вие..
Слушайте родителите си.. Все пак те искат най-доброто за вас..![]()
Човек не обича истински, ако не обича вечно.19.06.2009
![]()