- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Малко съвети,как да преодолеете проблемите с родителите
Първоначално написано от Fucking_Princes
и при мен е същата работаточно по контролно по математика имах най-високата оценка в класа 5 ии той ми се кара , че можело и да бъде 6 ... верно че може обаче егати смотаните задачи ни сложи тая
![]()
![]()
![]()
Радвам се, че ви допада темичката.
Много е хубаво постчето на
Jumbie483
![]()
Колкото и да са досадни, родители наистина искат най-доброто за дето си.Разбира се и те грешат често пъти в преценката/избора си, но кой не го прави?
![]()
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
добре гледам че давате не лоши съвети айде помогнете и на мен.
Така в мойто семейство положението е следното:
Баща ми е алкохолик, но не го осъзнава много-много. Без брой пъти ми е казвал че съм умствено ограничена, че за нищо не ме бива, че той видиш ли бил много повече от мен, че нямам право на мнение защото не работя и не се издържам сама, че вобще не го интересувам и така нататъка. След това на следващия ден когато рядко помни нещо от вечерта аз му кажа че не съм толкова тъпа той ми изнася лекция кой ми го бил казвал и откаде ми е хрумнало подобно нещо. Аз естествено отвръщам че няма значение и си отивам в стаята защото не ми се иска да се карам с него.
Майка ми от своя страна се грижи винаги да съм добре, заема моята страна когато с баща ми си дигнем скандал, когато я помоля нещо ми помага или ми го дава. Също така понякога прекалява налагами вечерен час какъвто имах когато бях на 8/9, повтаря ми едно и сущо нвщо непрекъснато (а аз мразя това) аз осузнавам че иска да компенсира това което баща ми не ми дава, но напражо се олива.
Аз пък напоследък немога да понасям живота си и си го искарвам на околните. Карам се сприятелките си непрекъснато, тероризирам по-голямата си сестра, бягам от часове за да ида на някакуф си купон и после да вида най-добрата си приятелка пияна почти до смърт.
Аве по-добре да спра че прекалих. Моля ви помогнете ми.
П.П.:
Ще ме извините за правописните грешки и това че съм обуркала смисала на изреченията.![]()
Мерси много ще пробвам. Но това с вечерята няма да стане защото ние ядем заедно само по празниците а и когато се пробвам да свърша нещо ми казват да оставя че немога.
(На 12 съм) Понеже съм малка баша ми ми казва че когато се издържам сама ще имам право на мнение в смисъл че съм недорасла. Поне аз така си го обеснявам.
И още веднъж благодаря за саветите в никакъв случай няма да ги пренебрегна.
EternalEyes,
Благодаря за милите думи.
Участие по темата можеш да взимаш когато решиш /както и всички останали/.Целта на темата е преди всичко да си помагаме и тийновете с проблеми да чувстват тази подкрепа, да усещат, че не са сами.
Към mnluda,
На 12 си, нормално е да имаш вечерен час!Аз съм на 17 и също имам, така че в това отношение не мисля, че оплакванията ти са основателни.
Колкото до баща ти-Не му обръщай внимание и сведи общуването си с него до минимум.Така е най-добре за теб самата.Въобще да не ти пука какви ти ги говори, докато е пиян, очевидно е, че няма подобно мнение за теб, когато е трезвен, това е лъча надежда.
В заключение-Недей да бягаш от училище за да лентяйстваш.
Това не е геройство, а тъп начин да се покажеш, колкото си готина, всъщност ущетяваш само и единствено себе си!Само на 12 си!!
И в момента не ти се карам, просто искам разума ти да надделее.
И аз съм била на 12 и е имало моменти, в които ми е писвало от всичко и от всички, не 4е и сега не изпадам в подобни състояния.В живота на всеки човек има трудности, научи се да ги преудоляваш, а не да ставаш тяхна жертва.
Успех и се усмихвай!![]()
юПървоначално написано от DisciplineAndOrder
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
А ТВА КЪРТИ
Всичко е нормално!
абе квото и да праа нема да ме разберат мислят ме за малък който все още не разбира кога ще осъзнаят че съм пораснал![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Всичко е нормално!
1.- Пускат ме до колкото си поискам стига да ги помоля правилно и да им обясня с кой ще бъда!Първоначално написано от Seducti0n
2.- Пускат ме навсякъде, защото ме познават достатъчно добре, че да ми имат доверие
3.- Изпълнявам доста неща вкъщи през свободното си време!
4.- Доверието им съм си го заслужил поне на 75%
5.- Слушам oldschool hiphop и ходя ЛЕКО смъкнат, нямат никакъв проблем с това, все пак избора си е изцяло мой!
6.- Всички родители си имат цака, трябва само да я намериш и проблема бива решен!
7.- В това не ме бива много, но се справям по нечестен начин!
8.- Не следя модата, водя се по стила си!
9.- В моето семейство тая фраза не съществува![]()
Лично на мен не успя да помогнеш, моите проблеми вкъщи са малко по-тегави, но браво за темата!!!
+111111
Когато верно вземеш да пораснеш!!!Първоначално написано от tikira
Аз се разбирам с всички..Е, с брат ми не винаги, но се някак си се оправяме..
А мама... тя е най-готината майка на света!
![]()
Обичкам си я многоО!
:P Няма като мойте родители.. Страхотни саа!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Пълна съм с психични отклонения, ама до едно си ги обичам ! ♥ :P
И мама и татко и брат ми са пичове... нямам проблеми с тях![]()
![]()
Дали някой ден сърцето ми ще престане да се опитва да изкочи от гърдите ми всеки път, когато ме докоснеш ?
oFFf az puk taq sed ,prosty ne se t1rpa s na6e :@ :@ (osfen f petyk katy obikalqhme po magazinite)ta.... po4naxa ne6ty da prekalqwat...namesvat mi se mng i mi idwa da gi grumna
![]()
Ba6ta mi mi wika(po princip toi ne me har s pusnata kosa,i mng se karame po toq vupros) ti hodi6 na u-6te kato folk pewica-bukli.grim,i hodi6 se 1 na modno rewu..... I az mng se qdosaxxx :@:@:@ wikat ti prekarwa6 2 puti powe4e wreme pred ogledaloto otkolkot u4i6 iaz:mi 6anS
mng me draznatttttt
Родителите ти искат от теб да стане човек,
ти си тръгнала да ги убиваш...
ще ме прощаваш, но звучи като малка разгезена пикла,
виждаща родителското тяло като банкомат.
Айде да видим как ще се оправяш, когато мама спре да меси, а тати да носи и на малката невръстна принцеска и се наложи сама да се справя с живота...![]()
Просто се дръжте като големи и няма да имате проблеми![]()
Всяко приятелство може да завърши с любов,но не всяка любов може да завърши с приятелство! ! !
В повечето случаи си се разбираме перфектно,има и моменти,в които се спречкваме за незначителни и не толкова незначителни неща... напълно нормално![]()
Като не знаете да губите, няма да играете!
наще мн се нервят като им отговарямама вече си мълча и се прая че слушам--железна тактика :P
Амм как се преодолява развод??
тва е мойто въпросче![]()
С времето свикваш с мисълта,Първоначално написано от Giddy
друг начин не виждам.![]()
Трябва да общувате с родителите си!
Това е начина!
ала бала
и аз съм сългасна с кимането![]()
аа, и да правиш каквото ти казват винаги![]()
иначе НИКОГА няма начин да се разбираш с тях ^^
уговори се с някой приятел на рождения ти ден да ти донесе куче, не мисля, че родителите ти ще ти изхвърлят ''подаръка''..Първоначално написано от DoomShadow
Както ти казаха всичко се преодолява,само гледай да издържиш на този период.В смисъл да не решиш да ''ИЗБЯГАШ" от този проблем.Аз направих това и до ден днешен си нося последствията.Брат ми също.Първоначално написано от Giddy
Първоначално написано от oddone44
вече всичко ми е " се тая "
според мен беше грешка ,че въобще попитах защото въобще не ми пука дали ще се разведат или не
![]()
т`ва нормално ли е ?![]()
![]()
Нищо не е истинско,
нищо не е истинско,дори и сега
и аз не съм истински,
аз съм просто твоята празна мечта ..
Giddy
Първоначално написано от Zodiac