Скъпи мои, които сте на страната на наркотиците и вие, които не сте - продължавайте в същия дух! Имайте си собствено мнение, правете собствен избор, правете вашите си грешки, но понякога се заслушвайте и изслушвайте чуждите мнения и съдби! Не се възгордявайте, че имате много голям опит и всичко вече знаете - защото една и съща грешка не се повтаря - дори при подобни обстоятелства!
Кърт Вонегът казва: "Искам да пристъпя до ръба, колкото е възможно по-близо, без да падна, там - на ръба си в състояние да видиш всякакви неща, иначе незабележими от вътрешността".
Ето това аз търсех, когато бях на 15 години и го намерих. Сега обаче се мъча да се върна към тая вътрешност - не толкова интересна, но най-благоприятната за живеене. И да не продължавам с философски разсъждения, а да си говоря направо.
От 11 години съм наркоманка, имам приятели наркомани, само употребяващи наркотици и неупотребяващи.
Минах през всички кръгове на ада - абстиненции, комуни, лечения, психиатри, психолози, хапчета, кражби, проституция, лъжи, побоища,арести, дела, загубих приятели - преносно и непреносно, колабирах много пъти, като последния миналата година едва не ме уби, но пък "само" ми увреди периферната нервна система и сега и това лекувам, имам хепатит С, ползвах мръсни спринцовки, правех секс без презерватив и прочие.
И аз почнах с тревица, амфетки - но яките - на кристали - розови и жълти от едно време, пластелини и ексове - всичко в зората на електронната музика и мега яките партита. После минах през модата на хаповете - бензодиазепини, барбитурати в комбинацията на алкохол, трева и стимуланти. Не знам как издържах. Дойде и времето на хероина - пушене, смъркане и венозно. Ама в началото беше чист и евтин, и нямах кризи. После започна ада. Но просто не ми се разказва подробно - ако някой го интересува нещо - ще му отговоря - ще му дам кординати на лекари и т.н.
Но искам да поясня на тези, които от други теми във форума казват - никога хероин, тези на хероин - те са зле, ни само си пафкаме и смъркаме - и сме добре. Сори - ама сте страшно заблудени - амфетът уврежда организма и мозъка много по-бързо от хероина, а ако си го биеш венозно - пак има свръх дози. Дрогата е шит, но я употребявам, защото съм зависима и нямам друг избор. Имам предвид, че съм на метадон /след неуспешни лечения с морфин и неговите "подобрения" МСТ и субститол/, и от време на време пуша трева, колкото да не се побъркам, ако ми се додруса. Поркам си по същата причина и това в съчетание с метадона - нямам думи. Сега се мъча да се лекувам от хепатита С, но знаете ли че ние - зависимите сме последната дупка на кавала - и не искат да ми отпуснат лекарства - а без тях - развиваш цироза, а после рак на черния дроб.
И след всички словоизлеяния - да ви поясня - в момента изглеждам супер, само който е в час с нещата, може да познае, че съм зависима. Сега зимата завършвам магистратура с над 5,50. Работя. Правя секс, излизам с приятели и всичко останало - НО СИ НОСЯ ПОСЛЕДСТВИЯТА. Повечето хора знаят за мен и въпреки, че сега съм добре, се отнасят зле с мен, някои ми нямат доверие, все още съм на лечение, с хепатит съм.
Но се боря! И ще го направя - ще спечеля тази битка с цената на всичко. Защото смятам да не съм пренебрегвана от това общество /колкото ограничено да е то и да не е по моя вкус/. Ще бъда част от него и ще знам нещата от "там - на ръба" - които само могат да ми помогнат в отношенията ми с хората. Искам да има и детенце - а как да стане - ако аз не съм добре - да гледам дете.
Не ставайте роби на съвремието и не се водете от неписаните, налагни от останалите правила. Знайте, че дрогата убива.
Благодаря ви за търпението да прочетете това толкова дълго словоизлеяние - което и мен вече ми писна да го пиша!