- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Техникум или гимназия.
Не намерих такава тема. (Не съм и търсила)![]()
Напоследък много техникуми се водят вече "ПГ".
Интересното е, че г/д усетих какво ме влече и какво искам да продължа след средното образование, ама проблема ми е там, че сега завърших 8ми клас и не знам кво да правя, къде да ходя...
Много неща са ми изприказвани относно гимназиите и техникумите и не знам кое е по-добро за завършване.
Та, реших да питам и вас.
Макар, че в живота винаги има един такъв момент, когато всичко се преобръща на 360 градуса, и дори от сега да си мислиш какво искаш да учиш по-нататък, след време нещата могат да се променят коренно.
Не знам вече...
Моля, обоснови се.Първоначално написано от thefreak
знам, че подготовката (може би) е по-добра, ма знае ли се дали номера ще ми стане след средното..
И аз съм за гимназията,ама зависи.Все пак ако имаш намерение да учиш висшо ,май по добре е гимназия.ННезнам..![]()
Да караш хората да се усмихват чрез твоята усмивка те прави мн щастлив!Да накараш хората да са щастливи заради твоето присаствие те прави специaлен за тях!А да оцениш всичко това и да го запазиш толкова красиво ти трябва чисто сърце!А твоето какво е?
гимназия
When you are gone,the pieces of my heart are missing you....
От гимназия до гимназия има километри разлика. Има гимназии които са 300 пъти по-пропаднали от повечето техникуми. Иди да учиш това, което искаш сега - ако после си промениш решението, тогава ще му мислиш - просто направи нещо, преди да е станало късно, защото накрая ще трябва да отидеш просто някъде, където те земат![]()
По-леко с нервите.Първоначално написано от Sam90
Както и от техникум до техникум.Първоначално написано от Sam90
![]()
Еми аз съм за гимназия(хех,щото и аз уча в гимназия сиг де)ама тва си зависи ти какво искаш да учиш..виж къде ще имаш по-добра подготовка,разпитай и така.Ама гимназията си е гимназия![]()
ami...pomisli si za moment v bude6te.ako iska6 vis6e primerno da u4i6 arxitektura ili mexanika iil abe specialnostite ot texnikumite e po dobre da si v texnikum 6toto posle 6ti e po lesno.a ako u4i6 s lekota ezici ili ako prosto ne iska6 da po4ne6 da u4i6 (primerno)moden dizain i posle re6i6 4e ne iska6 da u4i6 tva prosto se zapi6i v ezikova i gotovo.
Знам, че темичката е стара, ама и чак сега я виждам. Ако беше след 7-ми клас бих избрала гимназия, но след осми може би е по-добре техникум, поне ще научиш нещо, което да ти е интересно. То всъщност какво те влече т.е. ако е техникум кой?
виж сегаза гимназия съм.. не знам точно защо... зависи какво искаш... ако искаш да учиш здраво или поне... малко повече отколкото трябва иди в гимназия.. ако не ... в техникум.. нз просто може би в русе (където уча ) не съм чула да има някои наистина добър техникум ... но ако има.. пак бих избрала гимназията
личен вкус даже нз защо я предпочитам..ти къде би се чувстваала по яко?в гимназия или в техникум...?!
Съгласна.Пък и ако искаш да се развиваш,да вземеш висше и да станеш нещо повече,гимназия :PПървоначално написано от {sweet4e}
Страничка,специално за ВСИЧКИ,които ги обичат САМО като ПРИЯТЕЛИ) Добре дошли на всички сродни души!
) ---> http://www.facebook.com/pages/%D0%97...18128158249619
В гимназията ще учиш неща, които се учат и в техникума. Но в техникума ще учиш и допълнителни неща, освен онези.
Та ако искаш да си изкараш спокойно без да се мъчиш - гимназия, ако искаш да има смисъл от средното ти образование - техникум.
Общо взето без висше образование си за никъде, така че не е кой знае колко важен този избор
Според мен е по добре да учиш в техникум,няма смисал да си губиш годинките в гимназия и след тази гимназия задължително трябва да се запишеш да продължиш образованието си,а след като излезешот техникума си със завършена професия - дали ще учиш по натам твое си мнение.И все пак има разлика от гимназия до гимназия и от техникум до техникум - размисли добре преди да се запишеш в което и да е било и успех![]()
Аз доколкото знам всички техникуми се водят вече професионални гимназии. Гимназиите ти дават по-добро образувание, но ПГ-тата до някаква степен ти дават сигурна професия...![]()
гимназия във всички случаи!
момичета, запомнете - само свирката спира времето!
МОМИЧЕ СЪМ, ПО ДЯВОЛИТЕ!
Член на клуба на пенсионерите!
!!!пише се ПРЕДВИД, а не В ПДЕДВИД!!!
аз не мога да ти дам точен съвет по простата причина че незнам от кой град си!във всеки град има рзлични гимназий и различни техникуми с различна подготовка.аз като ученик в механотехникум от Бургас НЕ съжалявам че постъпих в техникум!в бургас за най-елитно училище се води немската езикова гинмазия в нея се влиза най-трудно а в механото може и с две 3-ки да те приемат.смея да твърдя че подготовката която аз получавам в техникума е много по добра от тази в немската по простата причина че имам приятел там видял съм и съм присъствал в негови часове там влезеш ли 1 път не могат да те изгонят!в моето даскало(гимназията)нещата са по савсем друг начин ако се опитваш да правиш каквото искаш изхвърчаш още на първия месец най-много може да изкараш до началото 9клас.както казва директора това е мъжко училище и олигофрени не искам.аз влязах там по простата прричина че изкъм да изпълня 1 моя децка мечта.вече избора е твой каде ще избереш да учиш дали ще предпочетеш да изпълниш твоята мечта или ще минеш по лесния начин.