аз малко ще се отклоня от темата... но в общи линии ще вляза в рамките на този наболял въпрос...

така... в БГ сцена няма никаква. има опит за създаване на каквато и да е Музикална сцена. но то си е само опит. защото има инвестиция, а няма възвръщаемост. и още никой не се е светнал как да има възвращаемост от Музика в БГ. дори нашите "звезди", са доста беднички горките, едва ли ще успеят скоро да купуват къщи за по 8 млн евро и прочие, както правят колегите им от запада...

в Електронната Музика нещата са още по-зле. в Световен мащаб. Електронната Музика обхваща едва 1/3 от целият музикален пазар. но тъпото е че Електронната Музика не се управлява от мейджър компаниите, а от малки независими компании. самите те от около 2 години насам са изправени пред кръстопът - винил или mp3? и докато се чудят, започват да губят пари, стават неизвестни и биват изместени от новите артисти, които някак си са успяли да издадат парче или са си направили нов лейбъл.

Хаус Музиката засега държи един от най-големите дялове от Електронната Музика. Това не значи, че MTV обръща внимание на Хаус-а, напротив, големите медии, като MTV работят с твърде малко Хаус продуценти, при това тези Хаус продуценти, задължително са ремиксирали Madonna, Justin Timberlake или пък Michael Jackson (например). с една дума големите медии обръщат внимание на Хаус, който има връзка с Поп, Рап или Рок Музиката, при това тази връзка е строго бизнес отношение, доказало своят успех.

защо в БГ всички слушат Хаус? има ли някой от вас който си е задавал този въпрос? защо преди 7 години всеки в БГ слушаше Техно? защо никой не хареса Електрото, когато опитаха да го наложат през 2003-2005? защо всички в БГ слушат Чалга? аз ще ви отговоря на този въпрос. виновна е рекламата! ако на 2 милиона българи им се набива по цял ден Техно, вместо Чалга, то тези 2 милиона много скоро ще станат Техно фенове и ще се сабират на стадиони за Техно партита. ако на 2 милиона българи им се втълпи че Хауса е "МУЗИКАТА", то вместо да слушат Чалга, те ще слушат Хаус. просто е нали? за съжаление Чалгата се рекламира по най-добър начин. след това в БГ рекламират Поп и Рок Музиката. следват Хаус и Техно. и накрая остана Рапът, което е интересно, понеже Рапът беше водещ стил допреди 3-4 години в БГ.

това е засега разяснението ми по тази тема. а сега ще кажа нещо за себе си - аз слушам и правя Техно от много години насам. каквото и да е ставало, аз си останах Техно почитател. и, да, знам, че няма връзка с темата, но се осмелявам да ви поканя на едно истинско Техно парти. за да видите, как хора, като мен все още вярват и отстояват своите мечти и своята музика. ето ви линк, сами преценявайте, дали си струва да доидете или не:

soundoftomorrow (.) onlylive (.) org

все пак, ще съм истински щастлив, ако някои от вас може да дойде на това събитие. предварително ви благодаря!

и спокойно - Хаус фенове сигурно има... но аз не съм от тях