- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Какъв си по религия?
АЗ!Кланяй се на своя бог!
![]()
No mercy for what we are doing
No thought to even what we have done
We don't need to feel the sorrow
No remorse for the helpless one
не говоря дали религията е правилна или неПървоначално написано от RAWRRR
дали е мафия или не
а че всеки се прави на много важен и какъв атеист е, ама на 24 декември хапва само сърмички и бобец
Според мен тук се намесва народопсихологията,чревоу одието,родовите ценности и тн,не толкова религията..Първоначално написано от OtherDimension
Порсто българина е такъв,да е пълен корема с манджа,а пък главата с идеологията си може да остане празна.
Аз съм атеист...
Прозрял съм , че сам си направлявам живота.
Не мога да повярвам , че има богове.
Просто култуве.
Начин за обединение на хората.
Точка.
пс: .
^ просто трябва да се разграничат понятията..
едно е да не си силно вярващ и да ходиш 2 пъти в годината на черква, само заради вашите или т.н.
съвсем друго е обаче да си атеист - Атеизмът отрича всички божества, както и т.н. "чудеса"
тоест , за да атеист, трябва никога да не ходиш в храм на дадено божество, да не носиш кръст, коран ... да се отречеш от своето кръщение .. абе с 2 думи - нищо да не те свърза с Христос, Буда, аллах, Яхве и т.н.
П.С. е го и тоя бил атест .. тцтц , тва да не е някоя нова мода?
мода е![]()
атеизъм се вързва с нихилизъм,нихилизмът с бунта,бунта с другостта,другостта с уникалността,уникалността с възхищение,възхищението с удовлетворението,удовлетв рението с щастието?
Кажи ми че схвана![]()
о, да определеноПървоначално написано от RAWRRR
всеки се тупа в гърдите, че е различен, че е уникален
много по-"куул" е да си лошият във филма, двойкарят в училище, античалгарът и явноооо ... атеистът
(да, ама не)
Това няма да го коментирам, но все пак ми стана интересно... как се отрича човек от кръщение?тоест , за да атеист, трябва никога да не ходиш в храм на дадено божество, да не носиш кръст, коран ... да се отречеш от своето кръщение .. абе с 2 думи - нищо да не те свърза с Христос, Буда, аллах, Яхве и т.н.![]()
мечтай сиПървоначално написано от Магесник
![]()
Никой днес не е невинен
избрахме бъдеще сами
това, което ни очаква
мъчително-жестоки дни
схванал сиПървоначално написано от OtherDimension
![]()
А причината за моя атеизъм също има интересни корени,в основата стои прекалената ми самоувереност и възгледът ми че хората се раждат (табула разаили нещо такова еднакви),следователно аз мога да бъда Свръх Аз ако го поискам,мога да се развия,променя за да достигна целите си-физически и ментално.
Затова не ми трябва Бог да ме закриля,да ми дава сили,да ми помага в трудни моменти и тн.Освен това аз мисля прекалено рационално и не мога да приема за истина,нещо за което няма доказателства или обяснение,а определено няма доказателства забитийстването на Бог.
@OtherDimension смених си скайп акаунта и те затрих![]()
^ (Тъй рече Заратустра)![]()
нормално е .. все пак буржоазните революции така възникват... при Луи XV, XVI хората си дават сметка, че такива некадърни царе, не са богоизбрани, както ги учи Църквата .. еми защо аджеба тогава трябва да им се подчиняваме, тоест човекът разбира, че той може сам да си е господар..
Четеш Ницше? Поздравления..Първоначално написано от OtherDimension
Той много хубаво оплюва християнството,
ако търсиш истинско обяснение за атеизма прочети неговите "Антихрист. Опит за критика на християнството" или "Утринна зора.Мисли на моралните предрасъдъци" :P :P
ммм.. християнството не ме вълнува толкова, колкото нихилизма и вярата в човешките способности. затова засега съм чел само ... книгата за всеки и никого![]()
не се сдържах![]()
http://uncyclopedia.org/wiki/Nietzche
Ако кажеш,че и готвиш и рецитираш поезия ще те призная за роботПървоначално написано от quench
![]()
Първоначално написано от _SL_
ebasi sektantite se
az ne vqrvam v ni6to
dreme mi na onaq rabota
Пишлеме е бил кирливия циганин който е свършил в кирливата ти майка, а детето е кирливо копеле(ти)Първоначално написано от ScionOfStorm
![]()
![]()
![]()
аз съм кръстена не по мое желание, уви. мисля, че това трябвада се извършва на по0късен етап, да е осъзнат изобр..ама нейсе. наште не са в ред - атеисти, а ме кръситили![]()
иначе, определям се като агностичка.
Вие го обърнахте тука на друго.
Все така става.
Няма ни една тема,в която е зададен въпрос и всите се придържат към него.
Питат ви какви сте,не ви питат за дефиниция на религия,бе,мамка му.
„Иронията е необходим естетически компонент на мисленето.“
православна християнка (не сте направили разграничение между православни и католици)
In black and white I read the screen, all your lines and in-between.
Then your message on the phone, I save to hear when I'm all alone...
http://pics.perfekten.com/pics/494/8...6aa6ed4d05.jpg
Брато, в тоя момент спирам да се занимавам с теб ;> С недорасляци да спориш е безсмисленоПървоначално написано от Guderian
![]()
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
християнка !!!!
http://www.vbox7.com/play:6c61a679 БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО !!!!!!!!!!!!!!!
Религията е възникнала преди 35 000 г в резултат на ниското познавателно равнище на племената относно заобикалящата ги действителност - природа, слънчева система, космос. Страхът от природните явления ги е накарал да обожествят всяко едно такова явление неподвластно на човека. Хилядолетия са били необходими да се стигне до началните култури и в крайна сметка да стигнем до развитието на човечеството в ерата на буржоазно-демократическия възход и въпреки това всеки познаващ историята добре може да види реакционната роля на религията възпрепятствала човешкия прогрес във времето на ренесанса(инквизицията която е посегнала на такива светила на науката като Джовано Бруно, Галилео Галилей, Николай Коперник) което потвърждава догматичната схоластика на религията. не отричам в някои периоди тя да е играла положителна роля, но като цяло религията подтиска творческия подход към изучаване и използване на природните закони, законите на общественото развитие и в личностен план на отделния индивид за рационално и прагматично мислене => като цяло религията играе в голяма степен ролята на задръжка на човешкия прогрес. Бъдещето и човешкия прогрес ще потвърдят тезата ми за несъществуването на Бог. Религиите както казах са възникнали в етап когато хората не са познавали заобикалящия ги свят.