- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Какъв си по религия?
Къв ти е ника в датаПървоначално написано от Анонимко
![]()
Извинявам се за простотията миПървоначално написано от dark slammer
![]()
![]()
Християнин
![]()
значи тука пак ще завържем спора за това има ли душа или не, което не е положително
теистите ще искат да докажат, естествено, че в нашите жалки телесни форми ма нещо скрито, нещо висше, което не е родено от калта на Вселената - може би някои от по-физиократсконастроените (ебаси мелеза - теист-физиократ, който се опитва да измери "колко ангела могат да кацнат на върха на игла") - та тези ще се опитат да вкарат изследването,приложено първо в СССР - там служещо на една болна отвътре идеология - а наскоро от един, странно, апокрифен СЪВЕТСКИ учен и неговия екип в МТИ. Това изследвне твърди, че душа има, че тя тежи 10-ина грама и напуска тялото около 0,6 сек след смъртта. Последното изследване твърди, че всяка душа се насочвала по магнитен лъч към някакво елмагнитно образувание в центъра на Галактиката. Демек, това е изследване, което иска да каже "Бог и душата не са нематериални и извън света, те могат да бъдат докоснати от науката". Впрочем, това е опит за създаване на нова религия, която да почита като кръст и икона изследователските уреди, впрочем - макар може би учените да не го осъзнават сега.
Та тая душа е нищо повече от илюзия на абстрактното мислене + съвместна заблуда. Когато имаме групичка от 10 души, разхождащи се в гората през нощта и един от тях изведнъж каже, че е видял нещо призрачно в сенките, няма да мине дълго време и всички ще бъдат убедени, че го виждат.
А абстрактното мислене е плод на еволюцията, неговата функция, макар и оплетена и завъртяна в други подфункции, е да те опази жив - то създава подобни мотивировки, които ти казват "има смисъл да продължаваш". Например, имаш душа, трябва да се стараеш да я изкупиш - ако постиш и не се радваш на живота, не е голям кеф, но оставаш жив и мисленето ти те оставя на мира.
Не разбирам, защо изобщо имате нужда да се опитвате да изтръгневте най-важното от ръцете на обикновения човек, да му го отнемете и да го извадите от орбитата на свободния избор и на личната власт - това е смисъла на живота на всеки от нас. Дали ще го обяснявате чрез богове, души,карми или съдби, това мен не ме интересува.
Интересува ме, когато имаме една мнозинствена маса хора, които могат да определят начина ми на живот косвено, като изменят социалните условия, в които живея.
Деизмът ще се спре тогава, когато направи от всички държави Индия и Пакистан.
ebati qkata diskusiq
OtherDimension, purvo sum mom4e, a ne momi4e, a i sum satanist,
sataninstvoto su6to e ateisti4na religiq, satanizma propovqdva vqra v 4oveka i tam se kazva 4e 4ovek e bog, no e bog samo na sebe si
podrobnosti...
a i nqkoi kaza 4e noseneto na pentagrama e pozior6tina, taka e, vupreki 4e i az noseh pentagrama ama q izgubih, no az q noseh za6toto znam kakvo ozna4ava, ne q nosa zaradi pozior6tinata, no i tova sa podrobnosti
Еми да умен съм...и ти ако не четеше между редовете щеше да забележиш че съм използвал думичката "повечето"..което автоматично отхвърля твърдението ти че слагам всички под общ знаменател.Първоначално написано от Guderian
![]()
И тази година най - шумна бе групата на православните араби.Младежите с пълно гърло викаха "Иисус е наш Бог".Преди години било решено арабите да не бъдат допуснати в комплекса.Свещения огън обаче не паднал, докато прогонените не влезли.
Първоначално написано от daya
Дори в себе си?Първоначално написано от 182+44_4adel
![]()
Вярваш ли си за каквото написа?!Първоначално написано от daya
Именно, и аз това се опитах да й кажа, но резултат нямаПървоначално написано от Анонимко
Все едно да говориш на стената
![]()
![]()
![]()
![]()
Първоначално написано от daya
това говори лошо за тях...
а това, че съм кръстена от вяра в смъртта, нищо не значи..
ъъъ... това е индукция. според логическите правила е вярна, но това, естествено ,н е значи че зададените условия са верни.Първоначално написано от TheNightRider
Бих ли могъл да видя твоя снимка?Интересно ми е,да видя как изглежда един български ариец...Първоначално написано от Guderian
А какво е създало природата?
2, 3 и 13 т. системно / неподходящ подпис/ !
az sum hristiqnka .. i mjd tva 4e si ateist ili sataist ne ozna4ava 4e si ot druga religiq ...tva ne e otdelna religiq ...po-dobre da be6e pital :hristiqni,musulmani ili budisti ddz![]()
Първоначално написано от radito
"Отидох в горите, защото исках да живея смислено. Исках да живея задълбочено и да изсмуча целия костен мозък на живота..."
Първоначално написано от MajeStic
![]()
ти нямаш морал и ценности, значи не си атеист
според мен си нереализиран човек, чиито комплекси са неговата агенда в живота![]()
Господи още спорове ли водите?Христянка съм и не съм мургава![]()
quench е синьо-черенПървоначално написано от find_m3
![]()
![]()
![]()
Толкова е "мургав", че е посинял
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
На батко нихилистчетоПървоначално написано от 182+44_4adel
![]()
теб ще те направя син по мутратаПървоначално написано от Guderian
![]()
но и за това ще дойде време - ако искаш, можем да се стреляме и с огнестелно оръжие - но едва ли ще имаш шанс...![]()
Първоначално написано от Guderian
Ами сети се в коя година живеем и ще разбереш дали е съществувал или не ;]
"I`m the master of my fate! I`m the captain of my soul! "
hrisyiqnin[/url]
Be FREE!!! And feel the love...