.

Виж резултатите на анкетата: Какъв си по религия?

Гласували
134. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Друго - кажете какво

9 6,72%
  • Сатанист

7 5,22%
  • Атеист

18 13,43%
  • Христианин

100 74,63%
Отговор в тема
Страница 7 от 9 ПървиПърви ... 3456789 ПоследнаПърви
Резултати от 151 до 175 от общо 218

Град
    Berlin
    Цитирай Първоначално написано от Анонимко
    Цитирай Първоначално написано от Break`YouR`FuCkinG`FacE
    Цитирай Първоначално написано от MegabytE
    Всички сме атеисти, защо не си го признаете. Обръщате се към Бог само когато имате някакъв проблем!
    Оо пич кфо стаа е, в дата.бг мноу скучно стана и реши да дойдеш на купона, а?
    Модераторите ме наблюдават. А тука е анархия! \/
    Къв ти е ника в дата

Guest
    Цитирай Първоначално написано от dark slammer
    МангалоУбиец

Офф... знам, че не е по темата, така или иначе си казах мнението, тъй че...
    Ако простотията се заплащаше, Рокфелер щеше пасти да яде. Не си интересен.
    Извинявам се за простотията ми
    Християнин

Мега фен Аватара на quench
    значи тука пак ще завържем спора за това има ли душа или не, което не е положително

теистите ще искат да докажат, естествено, че в нашите жалки телесни форми ма нещо скрито, нещо висше, което не е родено от калта на Вселената - може би някои от по-физиократсконастроените (ебаси мелеза - теист-физиократ, който се опитва да измери "колко ангела могат да кацнат на върха на игла") - та тези ще се опитат да вкарат изследването,приложено първо в СССР - там служещо на една болна отвътре идеология - а наскоро от един, странно, апокрифен СЪВЕТСКИ учен и неговия екип в МТИ. Това изследвне твърди, че душа има, че тя тежи 10-ина грама и напуска тялото около 0,6 сек след смъртта. Последното изследване твърди, че всяка душа се насочвала по магнитен лъч към някакво елмагнитно образувание в центъра на Галактиката. Демек, това е изследване, което иска да каже "Бог и душата не са нематериални и извън света, те могат да бъдат докоснати от науката". Впрочем, това е опит за създаване на нова религия, която да почита като кръст и икона изследователските уреди, впрочем - макар може би учените да не го осъзнават сега.
    Та тая душа е нищо повече от илюзия на абстрактното мислене + съвместна заблуда. Когато имаме групичка от 10 души, разхождащи се в гората през нощта и един от тях изведнъж каже, че е видял нещо призрачно в сенките, няма да мине дълго време и всички ще бъдат убедени, че го виждат.
    А абстрактното мислене е плод на еволюцията, неговата функция, макар и оплетена и завъртяна в други подфункции, е да те опази жив - то създава подобни мотивировки, които ти казват "има смисъл да продължаваш". Например, имаш душа, трябва да се стараеш да я изкупиш - ако постиш и не се радваш на живота, не е голям кеф, но оставаш жив и мисленето ти те оставя на мира.

Не разбирам, защо изобщо имате нужда да се опитвате да изтръгневте най-важното от ръцете на обикновения човек, да му го отнемете и да го извадите от орбитата на свободния избор и на личната власт - това е смисъла на живота на всеки от нас. Дали ще го обяснявате чрез богове, души,карми или съдби, това мен не ме интересува.
    Интересува ме, когато имаме една мнозинствена маса хора, които могат да определят начина ми на живот косвено, като изменят социалните условия, в които живея.
    Деизмът ще се спре тогава, когато направи от всички държави Индия и Пакистан.
    Be proud in your arrogance

http://vbox7.com/play:eca29fe0

ebati qkata diskusiq
    OtherDimension, purvo sum mom4e, a ne momi4e, a i sum satanist,

sataninstvoto su6to e ateisti4na religiq, satanizma propovqdva vqra v 4oveka i tam se kazva 4e 4ovek e bog, no e bog samo na sebe si
    podrobnosti...
    a i nqkoi kaza 4e noseneto na pentagrama e pozior6tina, taka e, vupreki 4e i az noseh pentagrama ama q izgubih, no az q noseh za6toto znam kakvo ozna4ava, ne q nosa zaradi pozior6tinata, no i tova sa podrobnosti

Супер фен Аватара на InitialD
    Град
    Източен Бейрут , Ливан
    Цитирай Първоначално написано от Guderian
    Цитирай Първоначално написано от Initial_D
    Гудериан ме разочарова много...арийски ми братко ти дали знаеш че повечето генерали по времето на Хитлер са били ревностни католици?!И кои са тия истински 10 нациста които познаваш???Не знаех че има такива в България?!Моля те спри да спамиш темата каза си мнението...или може би си ислямист под прикритие?!
    Не всички нацисти са вярващи Както и не всички комунисти са атеисти Ако си малко умен няма всички под общ знаменател да поместваш
    Еми да умен съм...и ти ако не четеше между редовете щеше да забележиш че съм използвал думичката "повечето"..което автоматично отхвърля твърдението ти че слагам всички под общ знаменател.
    И тази година най - шумна бе групата на православните араби.Младежите с пълно гърло викаха "Иисус е наш Бог".Преди години било решено арабите да не бъдат допуснати в комплекса.Свещения огън обаче не паднал, докато прогонените не влезли.

Град
    Замбия, CeЛу БоЛнА И ХоРциГоНеНа
    Цитирай Първоначално написано от daya
    християнка. според мен вярата е за да ни накара да продължаваме да имаме надежда за нещо. както например хората отиват да се молят за някой болен, когато лекарите не могат да помогнат те се обръщат към Господ за помощ и с надеждата че наистина ще стане чудо.

Цитирай Първоначално написано от 182+44_4adel
    В нищо не вярвам
    Дори в себе си?

Guest
    когато лекарите не могат да помогнат те се обръщат към Господ за помощ и с надеждата че наистина ще стане чудо.
    Вярваш ли си за каквото написа?!

Град
    Berlin
    Цитирай Първоначално написано от Анонимко
    когато лекарите не могат да помогнат те се обръщат към Господ за помощ и с надеждата че наистина ще стане чудо.
    Вярваш ли си за каквото написа?!
    Именно, и аз това се опитах да й кажа, но резултат няма Все едно да говориш на стената

Guest

това говори лошо за тях...

а това, че съм кръстена от вяра в смъртта, нищо не значи..

Guest
    Цитирай Първоначално написано от TheNightRider
    Цитирай Първоначално написано от quench
    не бих се съгласил

само глупак би могъл да отрича без доказателства

класическите анти-теистични идеологии не отричат Бог, а по-скоро отричат познанието за Бог като нужно и полезно за обществото по пътя му към самоизграждане

нека не тълкуваме неправилно!

вярата в Бог е опасна, защото дава лост на нездравомислещи и властолюбиви престъпници да заграбят най-съкворената власт на всяка личност - тази в себе си, да поставят хомот на страх и невежество, както и на говоти истини и познания, удобни за властта в сърцето на всеки от нас
    Дай ми 1 доказателство, че съществува Бог

Бог притежава всички положителни качества. Съществуването е положително качество, следователно не му липсва съществуване.
    ъъъ... това е индукция. според логическите правила е вярна, но това, естествено ,н е значи че зададените условия са верни.

Голям фен Аватара на Ziezi
    Цитирай Първоначално написано от Ziezi
    Ае Гюдериан,ти са ариец ли си,интересно ми е?
    Да

Цитирай Първоначално написано от Ziezi
    Понеже почна да разпряваш за религията да питам,ами от къде са се взели елементите,които са осъществили тая еволюция?
    Да си чувал за думичката ПРИРОДА
    Бих ли могъл да видя твоя снимка?Интересно ми е,да видя как изглежда един български ариец...

А какво е създало природата?
    2, 3 и 13 т. системно / неподходящ подпис/ !

Голям фен Аватара на MimityYy
    Град
    burgas
    az sum hristiqnka .. i mjd tva 4e si ateist ili sataist ne ozna4ava 4e si ot druga religiq ...tva ne e otdelna religiq ...po-dobre da be6e pital :hristiqni,musulmani ili budisti ddz

Атеист.

Атеист означава в най-общ смисъл човек, който не вярва в богове, дяволи и изобщо свръхестествени сили. Това обаче изобщо не означава, че атеистът няма система от високи морални добродетели и нравствени ценности!
    Клик ми (:

Супер фен Аватара на radito
    Град
    Варна
    Християнка
    Let The BEAT Control Your Body

Град
    Kill the kifla co.
    Цитирай Първоначално написано от radito
    Християнка
    "Отидох в горите, защото исках да живея смислено. Исках да живея задълбочено и да изсмуча целия костен мозък на живота..."

Град
    Berlin
    Цитирай Първоначално написано от MajeStic
    Атеист.

Атеист означава в най-общ смисъл човек, който не вярва в богове, дяволи и изобщо свръхестествени сили. Това обаче изобщо не означава, че атеистът няма система от високи морални добродетели и нравствени ценности!

ти нямаш морал и ценности, значи не си атеист

според мен си нереализиран човек, чиито комплекси са неговата агенда в живота

Град
    София
    Господи още спорове ли водите?Христянка съм и не съм мургава

Град
    Berlin
    Цитирай Първоначално написано от find_m3
    Христянка съм и не съм мургава
    quench е синьо-черен Толкова е "мургав", че е посинял

Цитирай Първоначално написано от Fuckin'Hostile
    В нищо не вярвам
    Дори в себе си?
    да
    На батко нихилистчето

Цитирай Първоначално написано от find_m3
    Христянка съм и не съм мургава
    quench е синьо-черен Толкова е "мургав", че е посинял
    теб ще те направя син по мутрата

но и за това ще дойде време - ако искаш, можем да се стреляме и с огнестелно оръжие - но едва ли ще имаш шанс...

Аз даже се питам Христос съществувал ли е или е измислица? Имал ли е деца? Бил ли е женен? Как да вярвам като няма доказателства за неговото тогавашно съществуване? Трябва да ми дадете преки, а не косвени доказателства! Човек не може сляпо да вярва на приказки!

Ами сети се в коя година живеем и ще разбереш дали е съществувал или не ;]
    "I`m the master of my fate! I`m the captain of my soul! "

Град
    В мечтите ти
    hrisyiqnin[/url]
    Be FREE!!! And feel the love...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си