- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Некролозите по улицата
Смъртта е гадно нещо и не ми е много приятно да ми напомнят, че не съм безсмъртен. Не знам как е в другите държави, но тук на огромно количество дървета, спирки и други обществени места има малки постерчета със снимки на неизвестни за мен хора,(често черно-бели), кратки стихчета отдолу обградени в черни рамки. Еми, писна ми да гледам лица на мъртъвци по улицата !
И на мен ми писна. Според мен некролозите трябва да са в църквите, а не на улицата. Не е нужно да си очерняваме живота....
не ми навяват мрачни мисли...![]()
дразни ме от визуална гледна точка, щото е много грозно. същото важи и за всякакви обяви, плакати и т.н.
Ще ти подаря ядрена глава,
влажен динамит, тротил, цветя!
Ако бях това, което си сега,
мой приятелю, бих се взривил...
V momenta sam v Germania i tuk ne sam vidql o6te nito edin nekrolog!
Защото некролози има единствено в България.Първоначално написано от Becko
Мм...не ме кефят...ама не им обръшам внимание.
хъхъ..
Според мен като цяло идеята не ми харесва особено, но какво да се прави...А и нали си има определени места, там да ги слагат.До църкви и т.н.Иначе верно, на всяко дърво.
Некролози има само в България и Македония.
Не ми е приятно да ги виждам, но...
когато са по дървета не ги забелязвам чак толкова, също като плакатите
но във вестник е още по-ужасно![]()
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
не обръщам внимание..
Никой днес не е невинен
избрахме бъдеще сами
това, което ни очаква
мъчително-жестоки дни
Според мен некролог трябва да се поставя само на вратата /не входната, а тази на апартамента/. Ужас като гледах "Господари на ефира" един път, даваха как на една детска градина цялата ограда беше в некролози. Леличките от детската градина молеха хората да дойдат да си ги съберат, защото е гадно те да ги свалят и да ги изхвърлят. Е, като го дадоха по телевизията, до няколко дена ги махнаха.Според мен децата не трябваад се обременяват още от детската градина с такива неща.
Не я разбирате вие тая славянска душевност, неее....
Тя може да е дълбока колкото океана, но да е плитка колкото затворническо канче...![]()
това е един вид проява на уважение към починалия. друг е въпроса обаче колко е неетично спрямо останалите хора.Първоначално написано от Sam90
като оня ден... вървя си аз по улицата и точно до едно начално училище лепнати по стъбловете некролози... и една бабичка си сложила ръцете на кръста и вече седи, зяпа и чете сякаш гледа последния парламентарен контрол... баси! грозно е бе!
In black and white I read the screen, all your lines and in-between.
Then your message on the phone, I save to hear when I'm all alone...
http://pics.perfekten.com/pics/494/8...6aa6ed4d05.jpg
Идеята е да се демонстрира пред останалите колко са загрижени и от там е тръгнала цялата работа. После всички го правят, защото останалите го правят.
Не ми се вярва, но някои може да го слага, за да им е гадно и на останалите, особено в училищата. Там са "онея" младите, а за 90% от възрастните млад=лош. След като му е зле на него дай да ни е зле и на нас.![]()
Някак си е изкуствена цялата работа.За какво са някакви хартийки, за да покажеш на света колко ти липсва даден човек, след като си го загубил.А не мисля, че почитта се отмерва по този начин.Аз може и да не обичам еди-кой-си, дори и да е починал и пак да му издам некролог, защото така всички правят.
Първоначално написано от Забавно ми е
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Стига бе, вярваш ли си ?!?!
Некролози се слагат, защото има хора, които с години неразбират, че някой техен стар познат е починал. Не виждам какво толкова се възмущавате. Грозно било. Та това са хора, като бабите ви, като бащите ви, като вас самите. Съгласна съм, с коалка, че принципно трябва да се слагат само по вратите. Това е един вид уважение към починалия.
И мен ме сдухват, но не съм против тях. Те си имат цел - да покажат уважението на близките към даден човек, да съобщят, че той не е сред нас, а след години да напомнят за човека...Аз скоро видях некролога на един мой бивш съученик, почина на 12 години. Стана ми много гадно, пак се подсетих за него, но не съм против некролозите. Понякога будят много спомени, напомнят за човека...
Ако ме прогониш, ще изгасна.
Ала доближиш ли се, ще се стопя.
Да те имам е така опасно!
(Да те нямам значи да умра.)
И на мен ми става кофти като видя,но се стремя да не обръщам внимание.
Това че има хора, които неразбират с години не значи, че и аз трябва да знам. Има достатъчно начини да почетеш смъртта на някой близък или познат. Това да налепиш снимката му наоколо мисля, че е излишно.Некролози се слагат, защото има хора, които с години неразбират, че някой техен стар познат е починал. Не виждам какво толкова се възмущавате. Грозно било. Та това са хора, като бабите ви, като бащите ви, като вас самите. Съгласна съм, с коалка, че принципно трябва да се слагат само по вратите. Това е един вид уважение към починалия.
Това, че на теб не ти харесва, не е техен проблем. Светът не може да се върти около желанията на един човек.
Абсолютно ненужно е според мен...Може да се сложи един некролог на вратата примерно,но не навсякъде...
Но не заради това ,че ти напомня , че не си безсмъртен.
Аз поне съм се примирил , че един ден и тоя живот ще свърши..
Прабаба ми като почина (лека и пръст) , наще лепиха некролози като ненормални..Като аджеба ги питах от къ'в зор , те не можаха да ми отговорят .... Може би начин да изразиш мъката си?
Незнам,но ако и тук стане хъм "модерно" да посещаваш редовно гроба на близък починал , няма да има смисъл от некролози..Имам чувството , че те са вид "отсрамване"...
Само дето не съм само азТова, че на теб не ти харесва, не е техен проблем. Светът не може да се върти около желанията на един човек.![]()
Дори не ги забелязвам некролозите.
LunaTriCk - страх те е от смъртта така ли?![]()