.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 37
    Супер фен Аватара на LunaTriCk
    Град
    Anfield

Некролозите по улицата

Смъртта е гадно нещо и не ми е много приятно да ми напомнят, че не съм безсмъртен. Не знам как е в другите държави, но тук на огромно количество дървета, спирки и други обществени места има малки постерчета със снимки на неизвестни за мен хора,(често черно-бели), кратки стихчета отдолу обградени в черни рамки. Еми, писна ми да гледам лица на мъртъвци по улицата !

И на мен ми писна. Според мен некролозите трябва да са в църквите, а не на улицата. Не е нужно да си очерняваме живота....

не ми навяват мрачни мисли...
    дразни ме от визуална гледна точка, щото е много грозно. същото важи и за всякакви обяви, плакати и т.н.
    Ще ти подаря ядрена глава,
    влажен динамит, тротил, цветя!
    Ако бях това, което си сега,
    мой приятелю, бих се взривил...

Becko
    Guest
    V momenta sam v Germania i tuk ne sam vidql o6te nito edin nekrolog!

Супер фен Аватара на Shadow_Walker
    Цитирай Първоначално написано от Becko
    V momenta sam v Germania i tuk ne sam vidql o6te nito edin nekrolog!
    Защото некролози има единствено в България.

Мм...не ме кефят...ама не им обръшам внимание.
    хъхъ..

Мега фен Аватара на koalka
    Според мен като цяло идеята не ми харесва особено, но какво да се прави...А и нали си има определени места, там да ги слагат.До църкви и т.н.Иначе верно, на всяко дърво.

Guest
    Некролози има само в България и Македония.
    Не ми е приятно да ги виждам, но...

Мега фен Аватара на AliceSw
    Град
    a place called home
    когато са по дървета не ги забелязвам чак толкова, също като плакатите

но във вестник е още по-ужасно
    Това е болест да съм влюбен в теб,
    това е болест, вярвам на приятел.
    Това е корист - целият живот,
    това е грешка, но тя не се повтаря....

Мега фен Аватара на Disrespect
    Град
    Варна
    не обръщам внимание..
    Никой днес не е невинен
    избрахме бъдеще сами
    това, което ни очаква
    мъчително-жестоки дни

Мега фен Аватара на shadow4e
    Град
    София
    Според мен некролог трябва да се поставя само на вратата /не входната, а тази на апартамента/. Ужас като гледах "Господари на ефира" един път, даваха как на една детска градина цялата ограда беше в некролози. Леличките от детската градина молеха хората да дойдат да си ги съберат, защото е гадно те да ги свалят и да ги изхвърлят. Е, като го дадоха по телевизията, до няколко дена ги махнаха. Според мен децата не трябваад се обременяват още от детската градина с такива неща.

Не ги забелязвам. Имам си други мисли в главата.
    Принципно и на мен не ми харесва да има некролози.
    На който му се убива време...

Супер фен Аватара на Angel_Girl
    Град
    Яхнала метлата..
    Не им обръщам внимание, но найстина е много гадно да са навсякъде

Мега фен Аватара на quench
    Не я разбирате вие тая славянска душевност, неее....

Тя може да е дълбока колкото океана, но да е плитка колкото затворническо канче...
    Be proud in your arrogance

http://vbox7.com/play:eca29fe0

Голям фен
    Град
    _SilencE_
    Цитирай Първоначално написано от Sam90
    Не ги забелязвам. Имам си други мисли в главата.
    Принципно и на мен не ми харесва да има некролози.
    това е един вид проява на уважение към починалия. друг е въпроса обаче колко е неетично спрямо останалите хора.

като оня ден... вървя си аз по улицата и точно до едно начално училище лепнати по стъбловете некролози... и една бабичка си сложила ръцете на кръста и вече седи, зяпа и чете сякаш гледа последния парламентарен контрол... баси! грозно е бе!
    In black and white I read the screen, all your lines and in-between.
    Then your message on the phone, I save to hear when I'm all alone...

http://pics.perfekten.com/pics/494/8...6aa6ed4d05.jpg

Идеята е да се демонстрира пред останалите колко са загрижени и от там е тръгнала цялата работа. После всички го правят, защото останалите го правят.

Не ми се вярва, но някои може да го слага, за да им е гадно и на останалите, особено в училищата. Там са "онея" младите, а за 90% от възрастните млад=лош. След като му е зле на него дай да ни е зле и на нас.

Мега фен Аватара на koalka
    Някак си е изкуствена цялата работа.За какво са някакви хартийки, за да покажеш на света колко ти липсва даден човек, след като си го загубил.А не мисля, че почитта се отмерва по този начин.Аз може и да не обичам еди-кой-си, дори и да е починал и пак да му издам некролог, защото така всички правят.

Супер фен Аватара на HopeLesss
    Град
    В. Търново/София
    Цитирай Първоначално написано от Забавно ми е
    Идеята е да се демонстрира пред останалите колко са загрижени и от там е тръгнала цялата работа. После всички го правят, защото останалите го правят.

Не ми се вярва, но някои може да го слага, за да им е гадно и на останалите, особено в училищата. Там са "онея" младите, а за 90% от възрастните млад=лош. След като му е зле на него дай да ни е зле и на нас.

Стига бе, вярваш ли си ?!?!

Некролози се слагат, защото има хора, които с години неразбират, че някой техен стар познат е починал. Не виждам какво толкова се възмущавате. Грозно било. Та това са хора, като бабите ви, като бащите ви, като вас самите. Съгласна съм, с коалка, че принципно трябва да се слагат само по вратите. Това е един вид уважение към починалия.

Мега фен Аватара на sherry
    Град
    ~KisS ThE RaIn~
    И мен ме сдухват, но не съм против тях. Те си имат цел - да покажат уважението на близките към даден човек, да съобщят, че той не е сред нас, а след години да напомнят за човека...Аз скоро видях некролога на един мой бивш съученик, почина на 12 години. Стана ми много гадно, пак се подсетих за него, но не съм против некролозите. Понякога будят много спомени, напомнят за човека...
    Ако ме прогониш, ще изгасна.
    Ала доближиш ли се, ще се стопя.
    Да те имам е така опасно!
    (Да те нямам значи да умра.)

И на мен ми става кофти като видя,но се стремя да не обръщам внимание.

Град
    Anfield
    Некролози се слагат, защото има хора, които с години неразбират, че някой техен стар познат е починал. Не виждам какво толкова се възмущавате. Грозно било. Та това са хора, като бабите ви, като бащите ви, като вас самите. Съгласна съм, с коалка, че принципно трябва да се слагат само по вратите. Това е един вид уважение към починалия.
    Това че има хора, които неразбират с години не значи, че и аз трябва да знам. Има достатъчно начини да почетеш смъртта на някой близък или познат. Това да налепиш снимката му наоколо мисля, че е излишно.

Супер фен Аватара на HopeLesss
    Град
    В. Търново/София
    Това, че на теб не ти харесва, не е техен проблем. Светът не може да се върти около желанията на един човек.

Голям фен Аватара на Skullbreaker
    Град
    Национално Музикално Училище
    Абсолютно ненужно е според мен...Може да се сложи един некролог на вратата примерно,но не навсякъде...
    Но не заради това ,че ти напомня , че не си безсмъртен.
    Аз поне съм се примирил , че един ден и тоя живот ще свърши..
    Прабаба ми като почина (лека и пръст) , наще лепиха некролози като ненормални..Като аджеба ги питах от къ'в зор , те не можаха да ми отговорят .... Може би начин да изразиш мъката си?
    Незнам,но ако и тук стане хъм "модерно" да посещаваш редовно гроба на близък починал , няма да има смисъл от некролози..Имам чувството , че те са вид "отсрамване"...

Град
    Anfield
    Това, че на теб не ти харесва, не е техен проблем. Светът не може да се върти около желанията на един човек.
    Само дето не съм само аз

Супер фен Аватара на rakiQ
    не им обръщам внимание

Дори не ги забелязвам некролозите.

LunaTriCk - страх те е от смъртта така ли?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си