.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 16 от общо 16
    МноГо УпЛаШеН :( ;(
    Guest

Въпрос относно Варицела?!

Zdraveite na vsi4ki..Iskam da vi pitam edin vapros..Znachi bqh izleznal s edin fr nqkolko dena i posle na dr den toi ne izlezna i az nz za kfo..Obache sled 5-dena razbrah (toest v4era) , 4e toi e bolen ot Sharka (Varicela)..Vaprosa mi e moga li da se razboleq kat sam karal varicela , pak?!Znam , 4e trqq da imash dobra imunna zashtita az sam q imal ..No nz dali az nqq se razboleq enska e 6-den ot kogato toi e bolen..MOlqi otgovorete mi , 4e napravo ste umraa..Neiskam da stavam bolen ot varicela tochno na rojdeniq mi den (koito e sled 4-dena ( !!!MOLQVI HORA POMOSHT!

Град
    ^In the ObscurE FuturE^
    След като веднъж си я карал, няма как да повториш. Изгражда се доживотен имунитет. И не се казва "да ставам болен", а да се разболея

ПП: Аз преди две седмици бях с шарка.

Супер фен
    Град
    на най-обичания мъж в сърцето . . .
    Варицелата е сред шарките, които се хващат по веднъж
    Извинете ме за правописа , но нямам нерви за тирета и запетайки

Guest
    Blagodarq vi mnogo za otgovora !

Ima dva vida.. drebna i edra sharka. Ako si gi karal i dvata vida nqma strashno

"...И все пак, всичко е Истина..." - казала Лъжата!

Guest
    И аз наскоро карах варицела. Но щом си я карал 1 път, вече не можеш

Голям фен Аватара на Vincitore
    Напротивввв... точно варицелата е шарката която може да се кара пак-независимо дали си я карал или не за нея имунитет няма !!!!!!!!

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Vincitore
    Напротивввв... точно варицелата е шарката която може да се кара пак-независимо дали си я карал или не за нея имунитет няма !!!!!!!!
    Глупости.

Шарка се кара веднъж и е много по-добре да се кара докато си бебе. При много хора шарката на "дърти години" води до множество усложнения.
    Don't tell me what I can or can't do !

Да!Обаче лекарката ми вчера ми каза че варицелата няма имунитет и можеш пак да я изкараш-независимо дали си я карал или не !Само тя повтаря... А един въпрос като си мажа както ми каза лекарката пъпките с ментолов спирт,може ли да се мажат и тези по лицето???

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Клетките на имунната памет /както всички клетки в човешкото тяло с изключение на нервните и мускулните/ имат ограничен живот. Точно това е причината хора, които са карали дадено инфекциозно заболяване като деца, да го преболедуват още веднъж /в зряла възраст например/!

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Град
    паралелно
    Единствената шарка, която може да се повтори е скарлатината! Варицелата не повтаря!
    Хайде образовайте се малко преди да седнете да пишете!
    Nobody is perfect.
    I am Nobody.

Някои хора казват, че искат да купят света. Съжалявам, но не го продавам!

Ами сестра ми кара някаква шарка, но нз ква е и нали си я изкара ии след като си я изкара една седмица след тва и избиха пъпки вътре в косата ии отиде на лекар и се окаа, че имунната система и е слаба и кара шарката за 2ри път ама на главата стува ви се, че ви базикам ама тва си е самата истина

Цитирай Първоначално написано от amazonkata90
    Единствената шарка, която може да се повтори е скарлатината! Варицелата не повтаря!

Нямаше да пиша ако не бях проверила-вчера бях на лекър и тя така каза
    ; ]

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Варицелата не повтаря!
    Имунологията ти куца. Явно не си я осмислила още.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Супер фен Аватара на batkodoki
    Град
    между Риман§Рахманинов
    Цитирай Първоначално написано от mid_get
    След като веднъж си я карал, няма как да повториш. Изгражда се доживотен имунитет. И не се казва "да ставам болен", а да се разболея

ПП: Аз преди две седмици бях с шарка.
    дайте да се разберем!

варицелата НЯМА НИЩО ОБЩО НИТО С ДРЕБНАТА НИТО С /пази Боже!/ ЕДРАТА ШАРКА! изобщо не е някаква "шарка"!

причинителят е вируса варицела зостер /VHZ - virus varicella-Zoster), който е част от голямото семейство на хересните вируси.

дам, не повтаря, понеже след заразяване и боледуване се развива имунитет. инфекцията преминава в латентно състояние в ганглиите на сетивните нерви. пълна ерадикация на вируса няма. след 30-40-50-или сто години, когато супресията на имун с/ма отслабне обикновено се проявява рецидив, реактивация на латентната инфекция с VHZ манифестираща като херпес зостер. до тогава индивада е субективно и клинически здрав.

Град
    паралелно
    Цитирай Първоначално написано от kalpazanka
    Варицелата не повтаря!
    Имунологията ти куца. Явно не си я осмислила още.
    Както споменаха по-горе, варицелата не повтаря, но е възможно, ако вирусът попадне отново в организма да причини херпес зостер. Но това е нещо съвсем различно от повторното изкарване на шарката. И пак повтарям - човек не изгражда имунитет само срещу скарлатината. Vincitore, не знам каква е тази твойта лекарка, ама това е толкова елементарен и ясен въпрос, дори и за неспециалист, така че сериозно те съветвам да си я смениш.
    Nobody is perfect.
    I am Nobody.

Някои хора казват, че искат да купят света. Съжалявам, но не го продавам!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си