- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Странджанки vs. Принцеси?къде как му се вика?xD
АХахахаха, от днес може да почна да му викам ПРИНЦ ахаха
Принцеска си е ,сега за 1ви път чувам/виждам/ пособно нещо
Бети,много ще те папкам! / Ни мога да пофяфам!!!!
Ами в БС му казваме странджанка и на нас принцеса ни зву4и то4но толкова странна колкото на вас странджанка it's simpleае важното е 4е е вкусно пук кой как муи вика...
в такива безсмислени спорове съм прекарала почти цялото си подготво, като в клас 28 човека бяхме от 12 различни града
простор - простир съм го търсила в тълковния речник, утре ще си едит-на мнението, кое е вярно =)
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
Аз това с каймата го знам принцеса.
Сащо така знам принцеса и когато се направи смес от сирене и яйца, намажат се филийките и се упекът![]()
А със кашкавал го знам някакъв сандвич....
хъхъ..
Принцесата е само с кайма,независимо от дължината,а за странджанката не знам![]()
Странджанка-филя с кайма...независимо от дължината
Принцеса-Филия с кашкавал...независимо от дължината
![]()
![]()
![]()
Неподходящ размер на снимка в подпис!
не се отказвате .. големи сте магаретаПървоначално написано от Spork
не разбрахте ли, че в различни региони тези деликатеси имат различни названия...
не можеш да кажеш, че принцесата е с кашкавал .. тука е с кайма примерно
Ми тук на всичко се вика принцеса, само се уточнява с какво.
е да дее....ясно....ама в Бургас тъй им съ викаПървоначално написано от OtherDimension
![]()
![]()
![]()
Неподходящ размер на снимка в подпис!
Emi taka si e v Burgas si go narichame "strandjanka",za6toto sme originalni hihi;] ne seriozno tyka my vikame strandjanka i tova e filiq sas kaima,nezavisimo ot goleminata i duljinata na filiikata(kakto po-gore yto4ni nqkoi)tui 4e taka e,puk princesa hmm az upotrebqvam sandvi4 na filiikite sas ka6kafal primerno i tam sas salam4e i t.n...;] no za strandjanki e tova,az znam,4e na princesi se kazva filiikata sas ka6kaval i o6te ne6ty si :P
В менюто на един тузарски ресторант в стария град на Несебър си е изписано като 'странджанка' ))
Az sum tvardo ZA princesitova stranjanka samo vednuj go 4uh...mai kogato bqh na restorant.
ихее..туй за 1ви път го чувам.... незнам аз на филийките с кашкавал им викам принцеси с кашкавал, а на тези с кайма -> принцеси с кайма![]()
ХаХаХаХа![]()
В Русе го наричаме "принцеса".
It's like I can't breathe
It's like I can't see anything
Nothing but you
I'm addicted to you...
i v pld my vikame princesa mai samo v bs my vikate strandjamka
Толкова те търсих,че земятя заприлича цялята на теб,толкова те исках,че нарекох с името ти всяка моя вещ.
Я.. Аз за тази странджанканка чувам за първи път..![]()
Понеже това лято се нагледах и наядох със Странджанки по морето,ще ви кажа каква е разликата
В София му викаме Принцеси,обаче тези принцеси има много повече материал (кайма) отгоре и не се предлагат с лютеница
В Бургас и надолу по Черноморието му викат Странджанки. Материалът е колкото за Бог да прости,но за сметка на това симпатичните лелки правещи Странджанките учтиво те питат "Кетчуп,майонеза,горчица,ЛЮ ТЕНИЦА" Разбира се,за тази екстра лютеницата,доплащаш 20 ст,но все няма по-хубаво нещо от Странджанка с лютеничка![]()
![]()
И азПървоначално написано от malka_sladuranka
![]()
Принцеси го знаят по света![]()
аз пък им викам кралици
и в Родопите му викат "Принцеса"кви са тия Странджанки ве.а в Созопол има една много вкусна закуска казва се "Лодка"
![]()
![]()
![]()
Първоначално написано от comics
По принцип където продават такива им се вика Странджанка,а вкъщи си му викам-принцеса.И 2те ги използвам.
Аз го знам принцеска![]()