- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Фентъзи
Предложете ми някакви фентъзи книжки,че направо
полудявам като не чета нищо!![]()
![]()
Изчетох ги тези на Толкин,а Пратчет нещо не ме влече.
Та бих била много благодарна,ако ми препоръчате някои. [-o<![]()
“The Wu ist the way, The Tang is the slang, The Clan is the fammily”
... I`m fighting a holy war in the mental! ...
Аз харесвам Марион З. Брадли. Поредицата на Данковър ми е страшно интересна,но книгите и не са за всеки,тъй като действието в тях се развива страшно бавно.
Но щом си прочела Толкин...може и да ти хареса..
http://www.maxima.bg/bg/index.html?library/index.html
Обикновено си избирам нещо от тук и си го търся.
PS: Пратчет?Защо изобщо си я почнала?(без обида за феновете и)
I'm wishing on a star,
to follow where you are.
I'm wishing on a dream,
to follow what it means....
четете Орсън Скот Кард
аз започнах наскоро Седмият син, от поредицата за Алвин Създателя - много добро фентъзи, добре написано, като за малко по-зрели читатели
новото поколение фентъзи копира 1:1 Толкин, защото книгите не се пишат по вдъхновение, а за да се продадат - и резултатите са налице
Гореспоменатия Крондор е един подбен темплейт - забъркваш помадата от елфи, джуджета, хора, троли, дракони, едно древно зло, един-двама велики герои дето спасяват света, няколко мага и така приготвената отвара се прилага три пъти дневно в продължение на един месец...![]()
Джордж Мартин
Реймънд Фийст
Робин Хоб
Тад Уилямс
Робърт Джордън
Най-големите 5! Има и още доста различни, но на тея пичове, де що намериш чети!
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
Много ви благодаря за бързите отговорчета!
ПП.А относно Пратчета една приятелка ми препоръча,
ама е адски тъпо и скучно!![]()
Пратчет е пич, и е точно английски хумор според мен ;> По-тънък хумор, затова не ти е харесал![]()
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
Пратчет е толкова английски хумор, колкото на баба ми мартинките са обувки на висок ток
и не е с тънък хумор - дори е твърде брутален, дребнав и дебелашки на моменти
което не значи, че не го харесвам, дори напротив - аз съо съм едно прасе с дебелашки, брутален и дребанв хумор![]()
английският хумор, това е ... една евфимерна химера, един неописуем хаос...![]()
Най-великото фентъзи на всички времета е поредицата на Робър Джордан "Колелото на Времето"
Никой не умира девствен ,животът преебава всички
Eragon(не филма)
Поредицата Star Craft
Поредицата Warcraft 3
И НАЙ-ВЕЛИКОТО ФАНТЪЗИ ЕВЪР,КОЕТО МИ ОТНЕ 2 ГОД ДА ПРО4ЕТА И 3-ТЕ КНИГИ Е DUNE!!!
Тери Гудкайнд някой каза ли?![]()
(съжалявам,не ме яжте,ако не съм видяла)
Пробвай на Пратчет "Захапи за врата"
На мен поне ми беше доста интересна,но съм чела и такива,които не са ми харесвали.
[23:40:05] .. says: "така извънземните не могат да четат мислите ни !"
[23:40:21] .. says: казаха те и увиха главите си с алуминиево фолио
@Куенч, ми мен ми звучи така о.О
Ерагон не е фентъзи
.
Чел съм го, и, по-дяволите, това е някакво подобие на Хари Потър. Приказка за 14-16 годишни, но не и фентъзи, мамка му. >.<
Реймънд Фийст-ей за този не можах да се сетя, но иначе има страшно много книги, колкото искаш.А тия Стар Трек и глупости, не е ли фантастика?![]()
Фантастика =/= фентъзи
.
Не забравяйте най-великото фентъзи
Поредицата ПЕСЕН ЗА ОГЪН И ЛЕД![]()
^ Правилно ;p
Начи, авторке на темата, трите поредици, които задължително трябва да попълниш са
"Koлелото на времето" на Джордън
"Сага за войната на разлома" на Фийст (не на студенокръвните, на разлома)
"Песен за огън и лед" на Мартин
после можеш каквото искаш, аз препоръчвам
"Придворният Убиец" на Робин Хоб
"Спомен, Печал и Трън" на Тад Уилямс
Има и множество друго, но първите три са гръбнакът на фентъзито след 90-та година. Ако искаш можеш и Дейвид Едингс да пробваш, но той е по-леко и детско фентъзи![]()
^Не всички, в последно време има доста интересни...
Колелото затъпява още към 5 беНо въпреки това ми е една от любимите поредици въобще
Гай Гавриел Кай също е много як, то там не е точно фентъзи, а има леки фентъзи влияния и история, само че с фиктивни герои и народи. Много як автор![]()
Много благодаря за инфото,
сега ще има да си четааааааа \/ \
/ \
/
Само да си избера ,коя книга да започна първо!![]()
![]()
А относнж Пратчет,чела съм само 3 книги
и не ми харесаха,не знам може просто да съм попаднала на
на най-тъпичките.![]()
Пратчет е готин,бе.
аз не чета фентъзи и за това не мога да помогна.
тоест,чета Пратчет от време на време.
тоя човек като изтърси нещо си се смея сама на глас.![]()
"Орки" на Стен Никълъс е много добра.
No mercy for what we are doing
No thought to even what we have done
We don't need to feel the sorrow
No remorse for the helpless one