[quote="Анонимко"]"Благодарение на способността на сперматозоидите да се придвижват активно и самостоятелно, те навлизат в матката. Средата е нея е алкална и способства за запазването на подвижността им за около 3-4 дни.Обаче оплодителната им способност се запазва за не повече от 2 дни "

Е явно и аз съм сбъркала, не са 3 дни , а са 2. Това горе е цитат от учебник !!! НЕ е някаква измислица или там както го нарече ти.След като се мислиш за толкова знаеш поне не лъжи децата, някои от които нямат и грам сексуална култура. Нека знаят как стоят нещата, а не да ги лъжем. Или се мислиш за по-умен от създателите на един учебник? Е не може 4 човека да бъркат в едно нещо. Примири се, че този път си сбъркал ии не продължавай да спориш.

ТАКА ДА ОБОБЩИМ! СПЕРМАТОЗОИДИТЕ ЗАПАЗВАТ ОПЛОДИТЕЛНАТА СИ СПОСОБНОСТ 2 ДНИ, НО ТОВА НЕ ЗНАЧИ, ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВИ СЕКС БЕЗ ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ!

НЕуважаема госпожо "гост"!

какво , кой, кога и защо е писал в общият школски курс по биология НЕ представлява за мен никакъв интерес! днес - слава Богу - живеем е ерата на ДОКАЗАТЕЛСТВЕНАТА МЕДИЦИНА, кудето само на базата на резултатите от големи, двойнослепи, правилно радомизирани и плацебо контролирани многоцентрови научни проучвания аз и колегите ми преподаваме Медицинското изкуство и си позволяваме да пишем учебници, но не за лаици, а за специалисти!

просташкото ви отношение към толкова важен въпрос само демаскира слабата ви квалификация и никаква компетентност по коментирания въпрос, а злостта с която пропагандирате сред подрастващите фатално-погрешни тези, отречени преди четиридесетина години е симптоматична!

не е за учудване, че след като маниашки се пропагандират подобен род "успокояващи" теории научно загинали оше в средата на ХХ век - в БГ ежегодно се правят по 20 000 легални аборта /което е = на населението на среден град/ и поне ПЕТ пъти повече нелегални аборти. все вследствие на "специалистки-разбирачки" като ваше нищожество!