- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Na kolko godini se iznesohte ot vas?...
za tezi koito sa pulnoletni. Vednaga sled kato stanahte na 18 ili? Mn mi e interesna taq tema, zashtoto vse si misleh, che stavash na 18 i si trugvash po svoq put... Spodelete.![]()
По-добре скъпи презервативи от колкото евтина детска количка...
LGPz
Хаха и аз тъй си мислих междудругото като бях по малка, че като стана на 18 и изчезвам от нас.Но де тоя късмет вече съм на 19 и още съм си у нас.Надявам се сега ако ме приемат да уча да се махна, но не се знае ....![]()
Ama kato pulnopraven chlen na Republikata li te tretirat?
LGPz
аз пък никога не съм го мислил, само дето аз живея само с баща ми (добре се разбираме и си лафим за мъжки работи - бира, пиене, жени и яки коли - кво по-добро от тва ?) иначе преди година продадохме един голям апартамент и са имаме по един по-малък за всеки, но пак си живеем заедно. и икономически погледнато е по-изгодно - ем аз не харча за нищо пари, ем и наем си зимам, така че не бързайте да се изнасяте от вас - ако не сте партия с родителите си може, ама иначе ще е грешка
![]()
пп на 20 съм и изобщо не ми се бърка в живота - абе много точен и готин човек (само дето отвреме на време ми кара колата - баш кога ми трябва и на мене, ама айде от мене да мине)
Не е добра идея да се изнесеш веднага щом станеш на 18. Та тогава дори няма да си завършил 12 клас, а ще трябва да си търсиш жилище и работа.Без родителска подкрепа на тези години е много зор, особено ако искаш да следваш. Но все пак ако имате проблеми с родителите е препоръчително да се махнеш. Трудно ще е, но понякога това е единствената опция.
Иначе, дали ще те третират като пълнолетен, зависи от много неща. Ако живееш с тях и им харчиш парите, могат да ти забраняват да излизаш по тъмно и да те карат да си лягаш след сънчо, ако ще да си на 30. Стига да искат, могат да се разпореждат с живота ти докато зависиш от тях. Но на практика това става много рядко. Мен започнаха да ме третират като равен на 17, може би защото са решили, че може да ми се има доверие вече. Зависи и от теб дали ще им дадеш повод да те репресират.
Изнесох се на 19, защото отидох да уча в друг град и нямаше начин, въпреки че все още прекарвам доста време при родителите си (например сега лятната ваканция).
И аз като малка си мислех, че щом стана на 18 и изчезвам от нас. Не стана така, но аз не съжалявам. Вече съм на 19 и живея с родителите си. Предполагам, че до 2 години ще заживея с приятеля си, само да си намерим някоя сладка къщичка и да си стъпим на краката, за да можем сами да печелим парите си.
И преди да те срещна... пак теб ОБИЧАХ!
И дори един ден да не съм до теб... пак теб ще обичам!
az imam prepisan drug apartament na moe ime koito e prazen i moje kato navur6a 18 vednaga da se iznesa 6toto ot sega6niq mi apartament se vijda drugiq taka4e sum nablizko pokrai na6te
на 17 и 2 месеца.Странното ,че хората се изнасят или с приятел/приятелка но рядко сами...е аз бях напълно сама.Но пък ми беше гузно да остана с нашите поради ред причини.;/
Тъкмо ме вкараха на работата на която съм и до момента.И въпреки че разбрах какво е 'свобода',да си самостоятелен,и тн. ако не е съквартирантът ми ми нз как бих могла пак да живея сама.Глупаво е,не за друго ,а защото ако трябва да си напълно самостоятелен,какъвто е моят случей във всяко едно отношение,то трябват кинти на първо място.Работя едва ли не цял ден,или пък цяла нощ,графикът ми не е благоприятен,като на тези които работят на принципа 'два работя ,два почивам'.И не остава особено много време.Много пъти съм се питала ако сега не живея,то кога...;/ Е явно тва е живота,и така ще бъде,но наистина е по-тегав отколкото всеки млад човек си го представя; )
Just Married
'Тогава бе светът. Изглеждаше огромен.
В самия край на лятото, тъй сладостно
беше открилото се време, неотменна светлината..'
abe i az tva se pitam i zatva sega se po6turvam i mi se hodi po momi4eta po zavedeniq i po takiva ne6ta ama sq kat sum s na6te nemoga da izlizam kogat si 6ta ne 4e mi iskat ot4et ama az naprimer iskam da si doveda priqtel/ka i taka postoqno si pravq kuponi u nas a trqq da se saubrazqvam s grafika na na6te i ne mi e priqtno tva
Da, na men osobeno mi e mn tupo kato mi kajat: "Kato porasnesh, mojesh da pravish v kushtata si kakvoto poiskash, no tuk - ne!"
LGPz
Ами аз съм на 17....зависи от гледната точка...в един коментар по-нагоре прочетох въпроса "дали те третират като равен..."??В моето семейство това е така от както се помня...попринцип живеем в къща,но те купиха и вила и се изнесохме там...първата година си стоях там,но вече по цял ден съм си в къщи...само вечер се прибирам за вечеря и сън на вилата!Без проблем бих могъл да се изнеса оттам....но какъв е смисъла......А повечето на 19 завършват училите....така че това на 19 да не си се изнесъл е като на 12 да не си правил секс......поне това е моят мироглед по въпроса....няма нужда да бързате,родителите ви не са ваши врагове...или поне не би трябвало!
хм,и аз съм така ,само че с мама ,на 19 съм, имаме си цял апартамент дето се вика с кон да играеш и сме си екстра по женски- и през ум не ми минава да се местя... не съм ограничена от нищо,а даже по някога ми е по- приятно да си запалим с майка по една цигара и да си лафим отколкото да излизам с някои приятели... абе важно е родителите ти да са на място и да знаят как да общуват с тебе,щото като знам на някои френдове какви са-направо мъчно ми става...но тва е вече тема на друг разговор...Първоначално написано от assd
![]()
abe ne e to4no taka na6te vinagi me pitat kvo stava s moq jivot i az ni6to ne im kazvam te mojebi ottam si mislqt 4e ve4e sum si dostata4no porasnal da si vodq jivota kakto te si pravqt apartamenta taka i az si pravq staqta kvot si izkam kanq si priqteli ako 6ta moga da pravq seks v tqhno presustie v moita staq oba4e nai dobre si e da si jivee6 sam moje6 da se razkarva6 gol da si vzeme6 momi4e da jivee pri teb dori ako6te6 da razebe6 celiq apartament i da jivee6 v ko4ina ni6to nemogat da ti kajat apuk s tqh trqq da se saobrazqva6 s interesite im i taka natatuПървоначално написано от Pepon