- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Какво да си сготвиме?
temata sum siguren 4e ne e za tuka ama ne vijdam za kade moje da e
ta skoro s priqtelkata mi 6te sme v nas i sme zaplanuvali da si napravime ve4erq na sve6ti s vino i t.n., problema oba4e e 4e ne znaeme kakvo da si sgotvime
misleh variant za purjena nadenica s purjeni kartofki i 4erveno vino, no vse pak iskam da pitam i tuka, moje nqkoi da ima po-dobri idei
хммм-ами може да си сготвите сьомга с доматен сос на фурна и да полеете с бяло вино-поне бързо става,също спагети карбонара,или пилешко месо нарязано на хапки,мариновано в соев сос и запържено, с гарнитура от картофи на фурна и в комплект с бяло или червено вино-ето ти няколко приятни идеи,а и е забавно ако готвите заедноизпитани са рецеприте
![]()
10xzaedno 6te gotvime
sa 6e pitam mama kak se pravat to4no teq ne6ta, ako na tebe puk ti se zanimava moje da drasne6 ls po-podrobno kak se pravat, trqbva mi ne6to za 4erveno vino, btw za spageti go mislime otdavna varianta, no ne znaeme kak se pravi sos
ko da naprava, ne moga da gotva
![]()
оо спагетки.. сега ще ти кажа как се прави сос-ааз с една приятелка готвихме и стана учудващо добре.Значи зимаш тиган и го слагаш на печката, сипваш домати / ние сипахме от шише мляни/, добавяш олио, сол,ние сложихме и няква друга подправка за вкус/ нз ква беше
/, добавяш малко чесън нарязан на кръгчета за вкус да пусне леко и разбъркваш.После слагаш някакво месо, кренвирш, пушено, каквото имате, да е нарязано на кубчета.Добавяш и съвсем малко стар лук на кръгчета пак.и пак разбъркваш,доакто леко се сгъсти, ще го усетите кога е готово.Ние като готвихме мислехме че няма да стане за ядене но не беше толкова зле.
чакай да ти напиша от книга други сосове:
Приготвяне на специален сос: в тиган се сгорещява 4 супени лъжици олио, слага се бучка натрошено сирене (около 50гр) и се пържи 1мин като се разбърка.Прибавят се 200-300гр кайма и щипк сол и се пържи, доакто каймата омекне.Слага се 1 кафена чаша кетчуп или размито с вода доматено пюре и се пържи още няколко минути- трябва да остане мазнина като се разбърква.Поръсва се с черен пипер и се сваля от огъня.С този сос се заливат спагетите и отгоре се поръсват с настърган кашкавал.Вместо кайма може да с еизпозлва салам.
Да кажа че се слага в соса и щипка захар, за да неутрализа киселия вкус.Това е от мен![]()
Направи си кебап с оризче ... първо кебапа се пече във фурна и може леко да го гарнираш със вино ... оризче знаесх как се приготвя ... после двете се смесват оризчето поема от сосчето на кебапа и става просто чудесно ... ястието се нарича " Винен Кебап " ... комбинира се с хубава бутилка вино ( червено от царската селекция по възможност ) ... това е предложение от мен![]()
... k33p w@lkinG ...
Ние с приятелят ми обожаваме гювечета...елементарни са-всичко,за което се сетиш+доматен сос,подправки,малко олио,пекат се 30мин,слага се после яйце за още 3 и са готови...
и на сутринта клубни сандвичи![]()
abe macko kakvo 6te se zanimavate poru4ayte si ne6toako puk imate golyamo jelanie za gotvene napraete si edna pitca
nie s moyta fr kfo li ne sme gotvili ...nay interesno be6e sus pala4inkite kat gi obru6tahme sus podmyatane \
/ nakraya ostahme gladni 6tot vsi4ki padaha na poda i ku4etata gi izyadoha
![]()
Мен тия сложните ястия ме плашат...
Ам наистина ако не държите да готвите можете да си поръчате нещо...В нета има милион такива страници за поръчка...![]()
и страници с рецепти![]()