.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 41
    Guest

Вярвате ли в истинската любов?

знам,че мястото на темата не е тук,вероятно е в раздел "любов",но този раздел ме депресира..глупаво е..знам,но когато чета за разбити сърца и несигурни връзки..се чувствам ужасно,за хора,които искат да са с някой,само за да го вкарат в леглото и за други подобни,който се интересуват само от това,дали някой е "готин",за да стане обект на желанията му..аз не съм съдник или нещо такова,всеки сам решава какво да прави..както се казваше в един филм:"не бива да сестрахуваме от смъртта,а от един пропилян живот.." в тази връзка искам да ви попитам неща,които може да ви се сторят тривиални...замислете се..вярвате ли в истинската любов..в тази любов,която преобръща всичкко..?защо започваме връзки,които знаем,че са обречени..само задради "ходенето" ли..не се ли изхабяваме..и може би най-вайният въпрос,този,който ме вълнува лично мен..как се поддържа една любов..да си с някой 2,3..и повече години и така завинаги..нали с времето хората се променят..стават други..научават се да гледат на нещата като на нещо обикновено..което е твърде жалко..говорят мили неща по навик и повтарят "обичам те"..което са приели за "здрасти"..как като виждаш някой всеки ден..дори облечен в раздърпан стар халат и с ролки,може да съхраниш пламъка,когато осъзнаеш.че твоят принц или приказна принцеса са обикновени хора..че няма приказка безкрай...който му се умива с мен..нека пише..хував ден

т.1 и т.7 от Правилника!

Модерирано от sh3_1s_7h3_0n3.

Мега фен Аватара на Decu
    Град
    Софето :D
    И аз много пъти съм се питала същите неща...но уви-отговора и до сега не съм го доизмислила...нашите например се разбират така, както и през първата си съвместна година-за което много се радвам! Обичат се, подкрепят се, правят комрпромиси един за друг... как успяват?.. каква е тайната?..може би любов ..хах..
    What you give is what you get!

Супер фен Аватара на aniezina
    Град
    Някъде там....
    В тези редове оприличих много от собствените си действия, и честно казано ако се замисля наистина си прав или права, не опомена но ще пиша в мъжки род защото ми се иска да вярвам че чувствителни и наистина можещи да обичат мъже съществуват. Наистина може и да има нещо вярно в похабяването-но малко. За мен тези връзки само с "Ходене" са като един вид проба. Ако нещата се задълбочат- добре ще се радвам, аколине-поне ще успея да видя какви грешки бих могла да направя и да ги избегно при този от чийто глас краката ми се разтапят. Но честно казано не смятам да има рецепта за вечна любов. Е разбирасе, всяко правило си има изключения и се срещат-рядко но все пак се срещат хора с чиста и истинска любов които дори в лицето на съсухрения и едва дишащ вече старец на смъртно легло-принц по-прекрасен и от най-големия сесксимвул на всички времена. Но при повечето с времето, любовта се превръща в навик. Аз също искам да чуя такава рецепта защото дори и на мен самата-която съм спонтанна трудно се променям, или просто обичам изненадите-някой ден ще ми се случи да обичам по навик, а от опит, дори и да не е мой а просто от наблюдение знам, че лубовта по навик е по-ужастна и от омразата.
    Хвърлиха ме в Пирифлегетон а сега преплувам Ахерон. После ще се гмуркам в Мнемозина. Следва Кокит а след нея Стикс. Сетне ще се давя в Лета, докъто изтезаната ми душа се моли за водите на Еридан...
    http://bgpentagram.bulboard.com

Супер фен Аватара на HopeLesss
    Град
    В. Търново/София
    Грешката ви е в това, че търсите любов под дърво и камък. Изградили сте си някакъв ваш образ и сте като коне с капаци - ако любовта не е такава, ако гаджето ми не е "идеално", като във филмите, не става. Любовта е вътре в нас, никъде другаде. А на въпроса дали има вечна обич бих отговорила - ДА! Но това не зависи от никой друг освен от теб самия.

Град
    У нас Си (=
    Според мен вечна обич няма. През целия си живот съм виждала 1-2 възрастни двойки, държащи се за ръка. Остава просто уважението към човека, с когото си делил всичко в живота си, човека, който те е правил щастлив...това ни кара да оставаме привързани, но любота определено не е пламтяща, дори и не съществува, когато годините напреднат и наближи края..

Казват, че любовта крепи света. Нашият свят се разпада => любовта намалява.

Любовта е нещо прекрасно - надали има по-хубаво чувство. Да обичаш и да бъдеш обичан... това е достатъчно на всеки човек, за да се чувства щастлив и силен, а чувстваш ли се силен, можеш да постигнеш всичко останало.

В днешно време всичко се върти около парите, около материалното. Родителите прекарват цялото си време в работа, за да не лишават децата си от нищо. Но те не усещат, че ги лишават от най-ценното - от любов. Лишават ги от шанса да прегърнат мама и татко и да чуят две мили думи. Но няма как - или работиш до скъсване, или биваш скъсан.
    Все повече деца започват да виждат само на повърхността - дрехите, прическата, колата, апартамента, банковата сметка... Не се вглеждат в истинските неща, не разбират, че не човека с блуза на Версаче е добрия човек. Но дали децата са виновни?

Любовта съществува във всеки от нас, просто трябва да се научим да я разбираме и оценяваме.
    На който му се убива време...

Guest
    Цитирай Първоначално написано от Sam90
    Казват, че любовта крепи света. Нашият свят се разпада => любовта намалява.

Любовта е нещо прекрасно - надали има по-хубаво чувство. Да обичаш и да бъдеш обичан... това е достатъчно на всеки човек, за да се чувства щастлив и силен, а чувстваш ли се силен, можеш да постигнеш всичко останало.

В днешно време всичко се върти около парите, около материалното. Родителите прекарват цялото си време в работа, за да не лишават децата си от нищо. Но те не усещат, че ги лишават от най-ценното - от любов. Лишават ги от шанса да прегърнат мама и татко и да чуят две мили думи. Но няма как - или работиш до скъсване, или биваш скъсан.
    Все повече деца започват да виждат само на повърхността - дрехите, прическата, колата, апартамента, банковата сметка... Не се вглеждат в истинските неща, не разбират, че не човека с блуза на Версаче е добрия човек. Но дали децата са виновни?

Любовта съществува във всеки от нас, просто трябва да се научим да я разбираме и оценяваме.
    мъдро казано..да не си го писал в някое есе..и все пак,какво ти е мнението по зададените въпроси?

Не е от Есе, просто разсъждавам
    вярвате ли в истинската любов..в тази любов,която преобръща всичкко..?защо започваме връзки,които знаем,че са обречени..само задради "ходенето" ли..не се ли изхабяваме..и може би най-вайният въпрос,този,който ме вълнува лично мен..как се поддържа една любов..да си с някой 2,3..и повече години и така завинаги
    Както казах, вярвам в любовта.
    Надеждата умира последна и когато човек хареса някого, трудно може да приеме, че другият не го харесва, или че поради друга причина, няма шанс за развитие на връзката.
    Естествено, има много хора, които искат просто да са с гадже, за да се чувстват "готини", което е типично за заблудени пуберчета.
    Връзката се поддържа с много любов и всеотдайност - компромиси, толерантност, доброта... Не може да очакваш всичко да става, както ти си искаш. Все някога ще дойде момент, когато желанията ви ще се разминават и ще се наложи единият да отстъпи. Следващия път, пък, другият ще го направи.
    Когато наистина обичаш някого, няма нужда да се опитваш да правиш нещо за него... ти го правиш и без да се стараеш, просто защото желанието да доставиш удоволствие на обичания, понякога е по-силно от всичко останало.
    На който му се убива време...

Цитирай Първоначално написано от Sam90
    Не е от Есе, просто разсъждавам
    вярвате ли в истинската любов..в тази любов,която преобръща всичкко..?защо започваме връзки,които знаем,че са обречени..само задради "ходенето" ли..не се ли изхабяваме..и може би най-вайният въпрос,този,който ме вълнува лично мен..как се поддържа една любов..да си с някой 2,3..и повече години и така завинаги
    Както казах, вярвам в любовта.
    Надеждата умира последна и когато човек хареса някого, трудно може да приеме, че другият не го харесва, или че поради друга причина, няма шанс за развитие на връзката.
    Естествено, има много хора, които искат просто да са с гадже, за да се чувстват "готини", което е типично за заблудени пуберчета.
    Връзката се поддържа с много любов и всеотдайност - компромиси, толерантност, доброта... Не може да очакваш всичко да става, както ти си искаш. Все някога ще дойде момент, когато желанията ви ще се разминават и ще се наложи единият да отстъпи. Следващия път, пък, другият ще го направи.
    Когато наистина обичаш някого, няма нужда да се опитваш да правиш нещо за него... ти го правиш и без да се стараеш, просто защото желанието да доставиш удоволствие на обичания, понякога е по-силно от всичко останало.
    =D>
    Неподходящ размер на снимка в подпис!

Аз лично имам приятел от годинка и половина , много съм щастлива с него ... и с него повярвах в истинската любов. Преди имах отвратителен характер, бях лоша с всички , не бях доволна от нищо, постоянно капризничих , не ценях всичко ,което имам ... но сега, когато се събудя и видя как слънцето грее ,когато се разхождам и гледам залеза с момчето ми ... просто не съм била по щастлива ... вече не се изнервям ,както преди за всяко нещо... не съм мислила,че някой може да ме промени ... че изобщо ще се променя заради някой друг... но сега не мога да си представя живота без него ... защото господ ми даде истински приятел, добър човек и голяма любов...
    Нека всички бъдат много щастливи и намерят своята голяма любов !!!!!!!!! няма по хубаво нещо от това !!!

аз вярвам в истинската любов, която както казваш, преобръща живота ти. За другите неща също съм съгласна. Имам принцип и той е никога да не ходя с някой само, за да не съм сама и да ме виждат хората с момче. Предпочитам да си чакам принца или мъжа по халат и чехли, без значение кой, но да знам, че като сме заедно, сме заедно защото искаме точно това. И аз съм се чудела как може да ходиш с някой като знаеш, че връзката ви е обречена на провал, но всеки е различен и има право да действа както си знае той. Но все пак ако видя приятелка да постъпва по този начин, съм готова да и го кажа, дори с риск да се поскараме.
    SMILE FOR ME NOW

Мега фен Аватара на sasha_90
    Вероятно я има...кой знае....

Guest
    Вярвате ли в истинската любов?
    ][_ ([]) ][_...Не!

аз вече не вярвам...нз защо някак света ме накара да бъда по студена към хората.. а и вече адски трудно се доверявам на даден човек

Голям фен Аватара на Ice
    Не вярвам изобщо в любовта, вече загубих надежда за всичко.
    Everything happens for a reason..

Град
    Terra incognita!
    Това е един от неизяснените екзистенциални въпроси,на които човек намира сам отговор за себе си!Някои са депресирани от несподелената любов,други са разочаровани от нейното погубване!А какво остава на другите?!Да вярват или да се надяват,че съществува истинска любов,като тази описана в поезията и романите,но явно тя е изключително рядко явление!Но все пак я има?!!!Просто е-човек изпитва нужда да вярва в такива неща,които до някакава степен са си чиста отчаяна кауза!В днесшно време за съжаление се обръща по голямо внимание на показността,физическите контакти,а не на истинските чувства.Дали вече не сме се превърнали необратимо в "студените машини" от пътеписа на Алеко?"У-у,студено,лутнали припнали всички американци като чарковете на една машина......Е,ами кога ще живеем!"Всеки е твърде зает със себе си,с проблемите си и в повечето случаи не вижда по-далеч от носа си!Някои хора искат да повярват в това,което разбират,а други се опитват да разберат това,в което вярват!
    "A stunning journey to hell and back."
    How long could you last?

Повече от фен
    Град
    ТаиТи
    Айде нека и аз да си дам скромното мнение.... Истинска любов има но не всеки е стигал и ще стигне до нея!Не можем да сръвняваме сегашните ни отношения с тези на нашите родители когато са били на нашата възраст или малко по големи...Може би самото време ни е промениело и ни е направило такива каквито сме....Тогава са имали друга ценностна система...а сега ние в какво вярваме?В никой и нищо,защото всеки е бил прецакван нараняван и всичко останало...тогава как да се довериш на някой и да го допуснеш толкова близо до себе си като се страхуваш че това ще е поредния път когато ще си наранен/а!
    Относно това как се подържа пламака...когато двама души са "създадени един за друг" не мисля че им коства много да правят компрпомиси и да се разбират идеално..Да и те се карат но знаят че това е само за в момента и после всичко ще е наред!то без караници не може!Сега ако си с някой и се скарате дори и за дреболия и тоий/тя ти бие веднага шута щот така му било кефнало...!може би тръгваме с хора с които знаем че няма да издържим дълго само за да не сме сами и да знаем че имаме някого до себе си...да знаем че имаме някаква опора! май май много се разписаш...дано сте разбрали какво искам да кажа....

Ше ме иМаШ ти ... на П*ткиН ДеН

Guest
    Любовта винаги се е определяла като нещо велико.Всеки я изживява по различен начин,неможе да се нарече с един епитет защото никога не е една и съща.Един път е егоистична,друг път тъжна,би трябвало понякога е да е щастлива.Често ности разочарования и болка,т.е. почти винаги.Всеки среща своята истинска любов,сродната си душа,но трябва не само да я срещне ,но и да я задържи.

Мега фен Аватара на ThePainIsReaL
    Град
    зад ей онова дърво ;)
    Вярвам.. не съм спирала да вярвам. Такава съм си по природа, но такава ме направи и любовта на моето момче. С него всичко ми се струва възможно.. обичам го

.. I`m just a kid .. a kid in love ..

Повече от фен Аватара на kameliqbaby
    Ne,ne vqrvam! Eto zatova se razpadat tolkova mnogo brakove,zashtoto lubovta svar6va.A ostanalite se zapazvat samo zaradi decata i zaradi uvajenieto,koeto e ostanalo.
    Next Time I`ll be True...

-li9;;
    Nqma priqteli - Ima obshti interesi... Shte go osaznaete nqkoga ;]

Град
    Po SfEtA I u NaS
    Razbira se 4e ima istinska lubov..tfa 4e nqkoi hora ne sa q namerili ne zna4i 4e q nqma..a kak se poddurja edna lubov tolkova dulgo vreme nqmam predstava tai kato o6te ne sum namerila istinskata lubov i ne moga da se izkaja po vuprosa

DoKaTo PoVeChEtO sTe Mi PrOtIvNi ShTe ZnAm CHe IMaM dObAr VkUs !

Град
    (: Русе :)
    Може би съм твърде малка и все още не съм се научила да вярвам напълно в любовта, но предполагам че и до там ще стигна. Честно казано и аз не мога да си представя да прекарам целия си живот с един човек ... звучи толкова нереално, но имам приятелка чиито родители са заедно от когато жената е била 9 клас а мъжът 12 и все още изглеждат толкова влюбени и щастливи ... такива двойки ме карат да мисля... да вярвам че има истинска любов
    So free

Супер фен
    Moje bi nqkoga sym vqrvala v lubovta,no veche ne.Bqh naranena i tova me nakara da mahna rozovite ochila,da slqza na zemqta i da gledam realno na vsichko.Lubov ima,no se sreshta rqdko,oshte poveche v dneshno vreme.Taka,che sym se nauchila da jiveq bez lubvo i da ne vqrvam v neq.Ne se i nadqvam da q sreshtna nqkoi den,zashtoto znam,che sled tova shte stradam mnogo,a ne iskam ....
    Обичам те <3 !!!

dali vqrvam v istinskata liubov? moje bi.. izpitfala sam q 2 pati i kam tezi 2 4oveka o6te izpitfam vle4enie no ni6ty pove4e i ponqkoga se pitam 6e moga li pak da obi4am istinski..

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си