- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- За първия ви цикъл
На 12 години ми дойде, бях си в нас, точно на рождения ми ден.
Не мога да кажа иначе, че е бил някакъв обилен, нормален. Имаше след това обилни дни, прескачане на месеци, докато се регулира всичко и сега нямам проблеми.
Иначе се радвай , докато го нямаш.
taka moqta istoriq e:togava bqh na 8 znam 4e e o4udva6to da ti doide na 8 no sega ....... Bqh v u4ili6te 5tiq 4as i mnogo me zabolq korema :/ kazah na klasnata tq me izprati pri sestrata.Tq mi dade hap4e i mi kaza da si hodq obadih se na mama da doide da me vzeme.Mama doide i me zakara v ku6ti.Posle otidoh do toaletnata i vidqh 4e imam kruv po krakata,viknah maika mi i i kazah tq reagira emocionalno i mi obqsni.Posle mi 4estiti i az vlqzoh da se izkupe.Tq mi pokaza kak se slaga prevruska i tova be6e.
Tova be6e nakratko![]()
Hi и от мен.Аз не мога да ви посъветвам понеже още не ми е дошло,но искам да ви попитам нещо за бялото течение.Аз съм на 11 и 8 месеца и имам бяло течение от някъде седмица.За него знам само аз и най-добрата ми приятелка(с нея си казваме всичко).Знам повечето неща за това течение и,че е нормално ако не е с лош мирис и жълтеникав цвят,тогава значи че имам някаква инфекция,знам,знам...Въпрос т ми е как да кажа на майка си за това.Все още не съм и казала.Вие как казахте на майките си.Мнения и съвети плс.
На мен ми дойде миналата година януари месец. Бях на училище с бяла пола и бяло бельо,бях в тоалетната и видях че имам цикъл. Веднага след като разбрах изтичах до раницата си и взех превръзка и клина си по физичиско защото полата беше оцапана. Като се прибрах започна да ме боли корема .Мама се прибра и и казах всичко .Тази година татко разбра. НА 31 Март се наложи да си купя тампони.
бях на 12 и половина получих бяло течение и след 1 месец ми дойде в училище. Беше много унизително
Все още не ми е дошло на 11 съм и искам да попитам дали леките болки в корема ниско долу и също болки в кръста са признаци че скоро ще ми дойде. Чела съм че растежа на гърдите и окосмяването също са признаци и аз ги имам.Благодаря ви предварително.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
на мен ми доиде като бях на 12 . Бях на училище,още първи час и suprize отидох до тоалетната и що да видя ... аз бях подготвена и имах превръзки в чантата . първите месеци ми беше притеснено да ходя на училище но свикнах
Хора, имам въпрос.На 12 години съм.Моите приятелки вече носят сутиени по-големи от на баба ми, бръснат си половата част, мишниците, дори и по пет превръзки си носят, аз нито гърди, нито косми нито нищо.Освен в срамните области.Цикъла също не ми идва.Трябва ли да се притеснявам?Бавно ли се развивам?Това лошо ли е?Трябва ли да ме е страх от цикъла?Аз много не се притеснявам, че още не съм се развила напълно, но все пак исках да попитам дали е нормалноБлагодаря предварително
![]()
„Дойде ми вкъщи. Прибирах се от пазара. Отидох до тоалетната и имах 1 капчица по гащичките и я избърсах, не ѝ обърнах внимание, но след 5 минути отидох пак до тоалетната и имаше пак малка и разбрах, че това е цикъл! После казах на мама, а на татко - не, но и да не кажеш на баща си, майка ти сигурно ще му каже, защото моите приятелки ми казват, че техните майки са казали!!! А за това кога ще ти дойде, сега ще ти кажа! Ами, трябва да имаш признаци за пубертета като растеж на височина, растеж на гърдите, окосмяване. Ако имаш тези признаци, скоро ще ти дойде!( 3 емотикона) , а и спокойно - не се притеснявай, ще ти дойде!( емотикон) “
П. П. Направих малки поправки.
Аз сама съм отговорна за щастието си!
Първо да отбележа,че можеш да разбереш кога ще ти дойде...ако си малко по-нервна от обикновено,ако ти е излязла някоя друга пъпка по лицето,ако имаш болка в гърдите или пък се чувстваш някак си подута..това попринцип са признаците при повечето момичета
А за моя първи път..еми една сутрин като отидох да тоалетната и видях капчицата веднага се досетих,че ми е дошло,защото усетих признаците--бях сама затова веднага реагирах и си сложих превръзка,след което се обадих на мама по телефона,но и тя не беше особено изненадана,защото също като чен беше усетила повечето признаци...тече ми една седмица,както си е винаги и си ми течно доста..кръста и корема ме понаболваха след това...и това е в общи линия...аа да забрамих да кажа,че на 13 ми дойде---14юни-тъкмо бяхме завършили даскалото..много се радвам,че поне тогава имах късмет и ми дойде на точното място и в точното време,защото и това не е малко![]()
![]()
To infinity and beyond.
Случи ми се няколко дни преди 13-ми рожден ден.Не се изплаших.Говорих с майка ми и всичко беше наред.Не течеше много.Не се притеснявай толкова![]()
ами аз бях на 12 години...и...бях вкъщи..казах на мма и тч ми каза да изляза и да си зема правръзки!след това аз излязох с приятелка от квартала и тя понеже е на 15 много се зарадва за мене ...и так...беше болезнено...но се свиква....![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Дойде ми на 27-8 юли (не помня точната дата) 2006 година.Бях на 12.Спах при баба и на обяд отидох до тоалетната ии видях няколко капки.Обаче се напраих да ударенаИ цял ден си стоях така (с прашки бях) И прибрах се вечерта и бях оставила прашките за пране...и питах мама дали ги е изпрала...и тя вика ''да що''
и и казах...радваше се за мен.Пита ме дали трябва да ми обясни нещо,ама аз всичко си знаех
.Не ме болеше корема и не ми течеше много,но продължи 10 дни
.Идваше ми редовно около една година.После започна да ми идва през месец.И лятото на 2008 точно като станаха 2 години откакто имам цикъл ми стана редовен.
![]()
Охх , амии 1 ми път беше на 12 и половина . Бях на море и когато ми дойде бях на плаж. Много ме болеше корема и си мислех че ми се ходии до тоалетнатаи казах на мама че ще отида до бунгалото (то си беше на километър път) таа отидох и там кво да вида . . бихх отново път към плажа , казах на мама с разни заобикалки (срам си ме беше
) . . отново трябвеше да се връщаме кyмм мястото където бяхме оtcеднали , този път за аналгин и превръзка . Не се върнахме повече на плаж за деня. Абее нямам добри спомении
. Иначе точната дата беше 20 юни
. По доста си течеше , ама и а тогаа бях с едни ежеднвни превръзкии ...
![]()
дори не помня...![]()
Дали някой ден сърцето ми ще престане да се опитва да изкочи от гърдите ми всеки път, когато ме докоснеш ?
Беше деня точно преди зимната ваканция . Последен час физкултура аз си играя и нищо не бях усетила едва ли не . После в нас , чак като си залягах забелязах . Беше малко и нито пропуснало , нито нищо , просто имаше на бельото . Казах на майка ми , на баща ми и до ден днешен не съм казала , предполагам , че знае , но аз не съм му казала . Не мисля , че можеш да усетиш кога ще ти дойде , дори да те болим корем , няма да се усетиш какво е .
бях на концерт и малко ме болеше корема, но не подозирах, че ми е дошло.. чак когато се прибрах забелязах и ме беше срам да кажа на майка ми, но все пак и казах![]()
Бях на 12 май когато ми дойде за пръв път..
Бях си в нас и забелязах, когато отидох до тоалетната.. Веднага казах на майка ми и тя ми показа как се слага превръзката![]()
А баща ми.. Ами той знае, благодарение на майка ми.. тя пред него си говори за тези МОИ малки проблемчета без да и мигне окото![]()
аа иначе аз няколко пъти съм го карала да тича до магазина за превръзки![]()
Ами на мен ми дойде лятото 20 дни след като се върнахме от морето ,но не съм сигурна имам го в календарчето .Бях си в къщи .Имахме гости у нас и щяхме да излизаме на пицария ,но преди да излязя реших да се изкъпя.
Тогава видях червено петно - не много голямо на бикините ми. Не изпаднах в никаква паника. Дори се зарадвах защото ме беше страх да не ми дойде на училище . Майка ми ме беше предупредила . Докато се къпех се чудих как да кажа на майка ми. Беше ме малко срам
,но все пак и казах
Трябваше да знае .Тя също много се зарадва и ми показа превръзките къде са и аз си сложих и излязохме .
![]()
![]()
МоМиЧе С КаФяВи ВлАсТвАЩи ОчИ, с НаЙ-рАзЛиЧнИ тАйНи И МеЧтИ !!!
ми.. на мен ми дойде когато бях на 10.... цикъла продължи 5 дена... първите няколко дни имах болки в стомаха (нормално е..всеки има такива болки..) и така..![]()
![]()
![]()
Да си приятел, не означава да познаваш някого, а да си част от него!
аз съм на 12 и нещо и още не ми е дошъл обаче ме е страх ии ако се паникьосам лелел ще стане страшно ;d не знам да питам ли мама да ми обясни там квото трябва или не .. имам бяло такова ;д сега и приятелките ми ми казват че то е като знак че след няколко месеца ще ми дойде демек сигурно или лятото :S :@ :S:S:S или 7 клас .. и много ме е страх да не е в училище че с моя късмет може и така да стане..та ще очаквам отговори да питам ли мама или неа мен как ме е сраааммм
![]()
в 5 клас,не знам май съм била на 12![]()
miii az sam n 13 i mi doide taq godin na 1-vi april.taman bqhme v vcakanciq i stavam az ot sun i otivam do yoaletnata i.... kazah na maika...tq ytide kupi mi prevraazki ...i taka
Good girls are maid from sugar and spice.I am med efrom vodka and ice!
Бях на 12 дойде ми на 14 юни xД- един ден да завърша училище. В началото не исках да вярвам бях сама в нас. Изкъпах се. След 1 час отивам до тоаелетната и гледам пак кръв. Изплаших се. Отидох до кака. Бях пребледняла и тя ме пита кфо е станало и така аз и казах ии тя ми каза: АА ми честито цифнала си!![]()