Първоначално написано от
ThunderGoddess
Господин госта да си завре темата в гъза. Щом майка ми и баща ми имат пари да ме издържат - мен и още две по-големи деца - брат и сестра и на нито един от нас НИКОГА нищо не ни е липсвало, значи в България може да се живее. Защо си мислиш, че ме интересуват тъпите 12 долара на час. Ако не знаеш, нека да поясним, че в Гърция хляба е едно евро, а тук е 60 стотинки. Разбираш ли разликата, драги? Получавате двойно повече, ама и харчите двойно повече. Или получавате малко повече мизерни парички и се мислите за мегавелики. Не, не ми е лесно да си скъсвам гъза от учене с българкста образователна система. Не ми е лесно да имам по седем или осем часа на ден, докато на запад имат 5-6. Обаче после няма да остана тъпа като децата в чужбина, където ги галят с перце. На мен ми е ммного добре ТУК. Мога да кажа същото за родителите си. Защото те, въпреки всичко, което са изтъпяли НЕ искат да напуснат страната и никога някой от нашето семейство няма да го направи. Възпитана съм в национален дух и любов към родината. За мен няма нищо по-важно от семейството и татковината. Парите не са цел, която ще гоня. Нито ми трябват скъпи дрехи, нито искам голямо жилище - искам да имам пари да ям и не вмирисано място, където да не тече, за да може да се къпя и да спя. Ще завърша висше тук и положително след това оставам и продължавам да работя ТУК. Никой не ти е виновен, ако си си направил живота сам труден, нали - ти си заминал. Нашия живот също не е лесен - тънем в мизерия уж, но душата ни е огрята от много ярка светлина - тази на любовта и това, че винаги до теб има скъп родинина или приятел, на който може да споредлиш. На това, че всеки ден говориш на езика, на който мислиш, това, че го чуваш по улиците. Това, че ти говорят колко е хубаво, че си българин. Радвам се на тези малки и простички нещица. Когато бях в Гърция, разбрах колко много ми липсват и разбрах, че са много по-стойностни от всичките пари и имане на света.