лесно е на едните на другите не...защо се спори на тази тема изобщо.

винаги ми е много интересно да чета мненията на хората по темата за оставането в България и за емиграцията. Най - често си проличават две неща - злоба и завист. А и да не забравяме факта, че всеки винаги знае да говори много пред другите, особено пред тези които не го познават. =D>

кой беше написал "всеки е там у дома си, където му е зарядното за телефона" - глупаво, но до някъде вярно!!!! Аз бих казал"..., където е щастлив"... Защо всичко да се свежда до парите и работата. Има и хора с малки цели, които и от малко се радват и са задоволени...аз не съм от тях, но трябва ли заради това да са ми трън в очите и да ги наричам глупаци...НЕ!

И аз съм извън България...в Германия - държава, в която уж е по-добре от България...ми да така е...и какво от това...факта че в Германия изкарвам повече пари и че живота е по-подреден и безопасен не е достатъчен да ме накара да мисля че Германия е по - добрият избор за мен. За жалост това което виждам всеки път когата се връща в България, е че нещата не вървят на към по-добре...поне не това добре което за мене е добре - майка ми и баща ми изкарват достатъчно пари за да ме издържат (това което ми трябва на месец, за да покрия разходите си по следването минус това което сам изкарвам), живеят нормален живот и дори помагат на родителите си! Е да ама като знам какви пари изкарват хора с техните професии в други държави и въпреки тройните разходи извън България как тези хора в Германия, Канада или Австралия живеят...ми не смятам че е добре в България.
Проблема обаче не е в родители те ми или в техните клиенти, а в управниците на България, които се ебават с обикновения човек . С тях все още няма финансовите средства да се боря или по - точно казано да ги преборя (или най-точно казано убия)...надявам се един ден да имам достатъчно пари да осъществя тази своя мечта...до тогава обаче не виждам начин да намеря отговори на въпросите си. А за жалост също така рядко срещам хора. които са готови да променят нещо и да се опитат да направят нещо за общото благо....пълно е с нещастници, но не това е проблема...лошото е че точно тези боклуци са над кадърните и умните хора от толкова дълго време, че вторите вече са се оказали да се борят (или поне една голяма част от тях)...ще се радвам да греша с горе написаното...ама май не е така