Цитирай Първоначално написано от thbg
1. Всички еднакви в училищата... незнам глупово е, може би и ако учителите са с униформи... но против униформите съм !

2. Мисля, че униформите са комунистически, дайте да върнем червените и сини връзки, манифистациите и да си викаме "другарю". Наистина е глупаво. Да си избиваш комплексите с униформите Защо всички да са еднакви, а не всеки да покаже своята същност ?! Нали всеки е различен, единсвен и неповторим... ?!

Гледаш по коридора на училището 700 еднакви, като пингвини. Смешно е !
Цитирай Първоначално написано от IlLuSi0nS`
това е просто ужасно и немислимо.. не знам как може някой за вижда каквото и да било хубаво в това (виждам там 1 глас за в анкетата)..
не осъзнавате ли, че цялата системата е насочена към уеднаквяване - стериотипи на поведение, налагане на еднакво мислене, превръщане на хората в безлично стадо, което може да се манипулира без проблем.. искате да бъдете еднакви? бих изкрещяла: НОРМАЛНИ ЛИ СТЕ Е, ХОРА?!!? всеки трябва да се бори срещу това, срещу системата, която ни подтиска.. само така можем да се преборим с обществото, което ни задушава и обезличава.. ама айде, по-бързо, навличайте униформите! я какви сте еднакви, послушни, подчинени, вътре в системата.. като армия от безхарактерни роботи.. оооо, но може би си мислите: "ами не, не искам униформа, ама като го въведат и какво да направя" какво ли? ами просто никой няма да я носи, ама НИКОЙ (особено е насочено към подмазвачите), бойкот на системата и това е, и не само учениците, а и родителите, и учителите трябва да се подкрепят.. както стана в нашето даскало (преди 2 години искаха да въвеждат, даже имаше "ревю", за да си изберем аххаха) и точно по ей тоя начин (ученици, родители и учители) и край, никога повече не се спомена дори за униформи.. аре успех ви желая, аз поне завърших хахах
Скийте са първо прочетете първо увода към 'Комунистическия манифест“ от Карл Маркс за да разберете че няма нищо лошо в комунизма, само преоблема излиза в тълкуванието му, пък и можете да научите нещо и да се почувствате малко 'различни'. По темата - човек е уникален и неповторим, задари и само заради ХАРАКТЕРА СИ. Ако вие се чувствате еднакви щом не носите яки дрехи а не семпла униформа - еми никой неможе да ви помогне освен психиятрията... И да правилата са гадни и понякога трудни за спазване, но ако някой все пак иска да се научи на ред в живота си, нека ги спазва. Например аз ходя само с дънки и ще ми е някак си дискомфортно да ходя с костюм, АМА ТФА ПРАВИЛИ МЕ ЕДНАКЪВ? Този някой, облечен като мен, може ли да свири на барабани като мен? А онзи, играели ли баскетбол добре колкото мен? А онзи по умен ли е от мен? НЕ!! Аз съм си такъв какъфто съм си, с или без дънки и там какво по принцип нося. А и като за край - ще минат поне още 10 години според мен докато се втълпи в главата на всичките ученици, визирам ученичките - че като не си носят минижупа напр, ако са красиви, умни и пленителни - ще бъдат забелязани определено! И за всички, които ще ми дават речи по самостоятелността и 'примирението' ми към 'системата' ще кажа само - това не е свобода, това е 'слободия' за което говорите. Айде отивам да закусвам...