- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Какво мислите за униформите в даскало?
^Babsyy интересен подпис, малко ме плаши.
По темата: и аз съм против. Губи се индивидуалността, в която толкова усърдно ни обучават или по- скоро ни натрапват. По- скоро съм за някакъв знак ако трябва да има такова нещо- примерно значка! бих я носила, но не и ризка с панталон
не смятам че унифромите са добра идея защото,1во сиг ще са от евтини изкуствени материи,и ще те спават и ще се чувстваш као рапан защото всеки трябва да може да си ги поволи и 2ро не смятам че на повечето момичета ще им хареса да са всеки ден с поли,все пак не е много удобно, а и има такива които са доста комплексирани,но като цяло идеята е добра,ще се спестят неприятни гледки като циците на съученичките ти и дебелите им крачка под пола тип колан.. [-o<![]()
hhh[/b]
аз па ще ходя гола на училищеда ги е*ба униформите-ако искам ще ходя на тъпото даскало по чорапи и шал-никой не може да ме спре
не стига ,че не ме питат дали искам да ходя,че и дрехите ми ще избират какви да са
![]()
~C O M E _T O _T H E _D A R K _S I D E....W E_ H A V E_ C O O K I E S ~
ne mi haresva ideqta![]()
vsi4ki da sme ednakvi...NEEE![]()
определено НЕ .. тоест голяма простотия са тея униформи ... да сме пионерчета или кфи са били на фремето :P
Първоначално написано от thbg
Скийте са първо прочетете първо увода към 'Комунистическия манифест“ от Карл Маркс за да разберете че няма нищо лошо в комунизма, само преоблема излиза в тълкуванието му, пък и можете да научите нещо и да се почувствате малко 'различни'. По темата - човек е уникален и неповторим, задари и само заради ХАРАКТЕРА СИ. Ако вие се чувствате еднакви щом не носите яки дрехи а не семпла униформа - еми никой неможе да ви помогне освен психиятрията... И да правилата са гадни и понякога трудни за спазване, но ако някой все пак иска да се научи на ред в живота си, нека ги спазва. Например аз ходя само с дънки и ще ми е някак си дискомфортно да ходя с костюм, АМА ТФА ПРАВИЛИ МЕ ЕДНАКЪВ? Този някой, облечен като мен, може ли да свири на барабани като мен? А онзи, играели ли баскетбол добре колкото мен? А онзи по умен ли е от мен? НЕ!! Аз съм си такъв какъфто съм си, с или без дънки и там какво по принцип нося. А и като за край - ще минат поне още 10 години според мен докато се втълпи в главата на всичките ученици, визирам ученичките - че като не си носят минижупа напр, ако са красиви, умни и пленителни - ще бъдат забелязани определено! И за всички, които ще ми дават речи по самостоятелността и 'примирението' ми към 'системата' ще кажа само - това не е свобода, това е 'слободия' за което говорите. Айде отивам да закусвам...Първоначално написано от IlLuSi0nS`
аз донякъде съм за униформите,но само ако са готини а не некви гнусни и бодящи![]()
против съм защото парите които наще дават за да ми купят нови яки дрехи сега част от тях ше отиват за униформи а не за дрехи но и за дрехи да идат - нема кога да ги носим новите дрехисъщо така едва ли всички ще ги носят,повечето ще се правят на мн важни и няма да ги носят/макар че сиг и аз ще съм част от тях де
![]()
/а и също така кво трябва да имаме 1001 вида униформи щот ако примерно имаме само зимна и пролетна и трябва да избираме между пола и панталон/говоря за момичетата/ примерно ако някой избере пола - физическото какво остава на заден план или?
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
пф май и аз съм повече против униформите,но съм за да въведат индивидуални значки /примерно/ за всяко даскало вместо униформи - според мен така ще е по добре![]()
То ако сложат униформи в училищата, в които още няма е все едно във всеки квартал на София да се продават 1 вид блузки и 1вид полички...
Тази година в нащо даскало ще слагат униформи. Като цяло се кефя, щот ще ми дава чувството, че сме дружно стадо овце, а не метъли, рапъри, чалгари и фешъни. Ще си имаме принадлежност към училището. Лошото е, че ще имаме една и съща униформа за лято и зима. Иначе, ако са хубави, удобни и практични винаги ще съм за. Също така мисля, че ще е добре ако учителите също са с униформи.
Да не говорим за това, че очаквам с нетърпение момента, в който ще започнем дружно да си дупчим униформите със значки, ще ги носим да ни сложат снимка на любимата звезда на гърба и т.н![]()
аз пък съм ЗА униформите, писна ми от това разделение между богати и бедни, от лигавите снобарчета дето ако има как ще си лепнат етиката от дрехата на челото че всички да виждат че е маркова искам всички да са еднакви (колкото и гадно да звучи) пък и кой е казал че униформите трябва непременно да са грозни, ако се измислят добре могат дори да бъдат по хубави от мнооого от дрехите с които се носи днешната младеж !!! \/
So free
WORD. В тва е истинатаПървоначално написано от great_mari
![]()
podkrepqmПървоначално написано от meh_ch
mnogo qsno 4e sam zaПървоначално написано от Анонимко
то и аз съм ЗА -> най-малкото от любопитство към нещо ново. А пък и е някак си гъделичкащо самочувствието да си пътуваш в автобуса например и да си различен от останалите(защото те всички са облечени в не-унформи хах, ако ме разбрахте де )
.......шшшшшшшвепсс.. вкусът на оригинала
Suuuuuuuuuuuuuuuuuuuxxxxxxxxxxxx![]()
![]()
DoKaTo PoVeChEtO sTe Mi PrOtIvNi ShTe ZnAm CHe IMaM dObAr VkUs !
Ужасни са!!! Не бих облякла за нищо на свето униформа ама трябва!![]()
![]()
![]()
![]()
Аз знам, че нищо не знам, но някои хора не знаят.
В нащо даскало ще въвеждат тази година.Всички говорят,че ще се състои от суичер и две фланелки...е,пак по-добре..панталона от менетуй нещо ще струва 80 лева О.о
TVARDO PROTIV!osobeno kato znam na6ata direktorka kolko e tapa sigorno 6te ni sloji uniforni kato na monahini!A pak i nai sme6noto 4e 4e tq smqta 4e disciplinata zapo4va s uniformata.Mn e zabludena gorkata 6tom smqta taka.Tq neka smee da sloji uniforni-si4ki v na6to daskalo 6te se vdignat na bund!!!
![]()
s@m0 s@s edn@ celuvk@ m0g@ @z d@ te p0b@rk@m,s@mo s edin p0gled mislite ti 6te 0b@rk@m,s@m0 edn@ n06t i 6te te p0dludq.Pred4ustv@6 li t0v@ k0et0 6te ti pri4ini@...
Ами аз не съм за не съм и против..![]()
От тази година униформата ми е цяла... и мн се нервя щото е мн скапана... стяга... дори и да си вземеш последен размер... и освен това е грозна... Нямам против умиформите стига да са хубави и задължително да не убиват..![]()
Хммм определено съм против... не ме интересува кой как е облечен, дали е богат или беден и не бих се подигравала на някой защото се облича по-скромно... ако ще и втора употреба дрехи да нося няма да се чувствам по-нисша от тези със скъпите дрехи и няма да се комплексирам от това... а и не мога да си представя 4 години (толкова ми остават до завършване на гимназия) да ходя с едни и същи дрехи, както и цялото училище...
А и да не говорим че дрехите не са единствения признак дали някой е богат и беден... остават си телефончетата, i-pod-овете и самочувствието ( не при всички де )
Значи след 8 годишен стаж в даскалото съм се нагледала на какви ли не изгъзици , гъзарии и тем подобни. Но едно е задължително: прашките и сутиена трябва да се гледатИли пък някои носи парцалка на Nike, Puma.. или каквото и да е. Едно е да изглеждаш стилно и елегантно, друго е да изглеждаш като магистрална курветина и то в училище. Това са за мен крайно повърностни и прости хора
![]()
За това съм ЗА униформата. Униформата е един вид- равностойност за мен лично..
♥ ♥ ♥