5.Да НЕ публикуват снимки с големи размери, които затрудняват
разглеждането на сайта от останалите потребители
Не се спазва.

6.Да НЕ прекаляват с използването на главни букви, цветен текст, емоций и
пунктуации(!!!, ????? или .......)
Не се спазва.

7.Да пишат пълно и описателно заглавие на темите си.
Теми от рода на "?", "help", "zashto?" и т.н. ще бъдат поправяни или
премахвани по преценка на модераторите.
Или модераторите нямат правилна преценка или правилото отново не се спазва.

9.Да НЕ публикуват мнения, несвързани със зададената тема.
Тук таме някой модератор да се включи и да приложи своите привилегии като такъв.

10.Да НЕ публикуват мнения, които с нищо не помагат на потребителя,
пуснал темата ("neznam", "taka e", "ne moga da ti pomogna", "ne se
seshtam" и др.)
Не се спазва. Нито потребителя не го спазва, нито модератора не модерира...

11. Да НЕ публикуват теми или мнения с несериозен характер.
Подобни, теми или мнения, ще бъдат модерирвани или премахвани, по преценка на модераторите.
Това правило се спазва повече от необходимото. Според мен понякога модераторите имат грешна преценка.

IV.Аватари
1.Потребителите могат да използват аватари с размер НЕ по-голям от
200x200 пиксела (проверява се като кликнете с дясно копче на мишката върху картинката и дадете Properties)
За това нямам думи. Преди няколко дена си сложих аватар 6000x6000 пиксела и администратора ме помоли да го сменя. Въпроса тук е не в това дали да се спазва или не, а в това колко недовършен е форума. Това правило не се спазва.

Моето заключение от всичко:
Тъй като това са правила би трябвало да се спазват. Не се ли спазват следователно би трябвало да бъдат модерирани от модератори. Е...
Сякаш правилата са написани само, за да се четат. Сякаш самите модератори не са прочели всички правила, защото не виждам активното им включване и имат големите пропуски по отношение на модерация. Един било то форум, гейм сървър... не се нуждае от много модератори или администратори, за да се запълнят дупки. Би трябвало да се посочат няколко наистина стабилни хора, който да имат време да следят форума. Прекалено малко време съм в този форум и вече съм видял прекалено много непокис.
пп:
Евала на хората, който си вършат работата както трябва.
Това мнение не е нищо повече от оплакване.
пп2:
Съжалявам за моята неграмотност.