- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- На кого му е по-лесно?
На кого мислите, че му е по-лесно, на жените или на мъжете? Кои са нещата, които правят живота на жените по-труден от живота на мъжете? И обратно- Кои са нещата, които правят живота на мъжете по-труден от живота на жените?
♥ ♥ ♥
И на двата пола не им е лесно.Т.е. си имат своите трудности.
На мъжете. Те не са бременни, не раждат. Домакинската работа се счита за женска, а трябва да се готви минимум 1 път дневно. Жените пазаруват, готвят, честят, перат, простират, гладят. На техните плещи лежи основно отглеждането на децата. Какво забравих-а,да. И жените ходят по 8 часа на ден на работа както мъжете и за същия труд получават по-ниско възнаграждание!
А кой издържа семейството.. жените ... те могат да правят всичкото домакинство в семейството, но замисляла ли си се кой плаща за всичко това ... кой я поддържа в тежки моменти и такива неща ... мъжът за това е МЪЖ в къщата ... за да се грижи за сигурността, здравето и паричното състояние на семейството ... кой оправя къщата, кой плаща за ремонтите, кой плаща за уредите, кой плаща тока ..Първоначално написано от krem4et0
На нито един от двата пола не му е лесно ... всеки с иима задълженията и за това точно е семейството, двамата да се поддържат ...
![]()
![]()
... k33p w@lkinG ...
и на двата пола не им е лесно![]()
•° КрАсИвА, мНоГо ДиВа, зАкАчЛиВа, ЗаЯдЛиВа, рЯдКо ПрОщАвА, нО вИнАгИ сИ зАсЛужАвА! Ей ТвА Съм Аз И нЕ ми ПуКа За Вас •°
Хм, баща ми е бил без заплата с години. От къде сме си плащали сметките? Кака ми изкарва 2 пъти повече пари от съпруга си? Той последната година дори не си ги е теглил от сметката, където му ги превеждат. От къде си плащат те сметките? Батко ми 1 крушка не може да завърти-кой мислиш, че го прави у тях? Айде моля ти се! Жените изкарват пари. Семейният бюджет е общ(поне при нас). Парите се слагат на 1 място и не се дели от чия заплата какв се плаща. И ти какво изтъкна-пари. А за семейства, в които жената изкарва повече как стоят нещата според теб? Защото има и такива и то не малко.Първоначално написано от young_rich_famous
Кремче, аз говоря по принцип ... за всеки си е различно ... но по принцип е така ... а това, че у вас е така е жалко наистина .. а пък това, че някой неможе да завърти дадена крушка или гайка в правилната посока се учи ... и аз преди бях така .. ама към 16 годишна възраст осъзнах, че няма кой постоянно да тича след теб и да ти оправя нещата .. всичко се учи с времето си .. и за това в къщи върша почти цялата мъжка работа, макар че е задължение на бащата ... за сметка на това пък той се трепе като луд на бачкането .. не че аз не съм с по-дълго работно време от неговото, но все пак той изкарва големите пари ... и още веднъж казвам ... всеки сам избира как да изкарва прехраната си и как да си осигурява живота .. верно е има много мъже мързели и по-работливи жени, но всичко си е до състояние на духа ... считам мислите си за изчерпани и няма какво повече да коментирам по темата ...
... k33p w@lkinG ...
Абе, я стига си говорил глупости. Знаеш ли какво е да работиш, да гледаш деца и същевременно да се грижиш за къщата? Майка ми е гледала 3 деца с разлика 2 и 3 години...дали И е било лесно? А? А една приятелка има деца на 5 и 1 година, работи поне половин ден и се грижи изцяло за къщата. Малкото още го кърми...по доста пъти на ден...и нощ.
Мъжът ходи на работа и после не пипва нищо. Много трудно, нали? А жената и работи, и гледа деца, и се грижи за дома.
Възможно ли е да бъде по-красиво?
Абе тя си го е избрала нали ... тя си е избрала с кой да живее, като не го е искала да е мислила на време ... както казах всеки си избира с кой да живее !!! Като не мислят от малки така става .. за това и не се бърза ... айде не искам да споря ... спирам да пиша в темата !Първоначално написано от `Death`Whore``
... k33p w@lkinG ...
Хахаххаха, значи псуваш жените, които търсят мъже с пари, но казваш, че жените, чиито мъже не изкарват достатъчно пари, са си виновни сами. В моето семейство от 2 години има достатъчно пари, и то откакто баща ми работи в чужбина. А не е като да е тъп или мързелив - специалист е в областта си и то много сериозен. Обаче в България не дават свесни пари и това е.
Не, приятелката ми не го е избрала сама!
Възможно ли е да бъде по-красиво?
Съгласен съм за раждането. Домакинската работа може да се счита за женска, но понякога и баща ми готви( и аз ще го правя стига да имам време от работа ). Не знам на колко години си и имаш ли двама родители( аз вече нямам - разделиха се ), но във 90% от случайте майка ми и баща ми ходят заедно и то най-вече, защото баща ми може да носи повече и + това, че има кола. Как мислиш една жена да тръгне с 4 тежки торби в ръка? Готвят и мъжете... чЕстят... чистят... да жените чистят. Перат... аз понякога си пера дрехите, а е още по-лесно, ако има пералня... не мисля, че на една нормално осигурена жена с пералня ще и е проблем да натисне няколко копчета на пералнята и да да сложи прах в нея. Простират и гладят да. На плещите на жените лежи основно отглеждането, ако майката не работи. И в крайна сметка, бащата също има роля в това детето му да се изгражда като личност... баща ми е помагал доста във доста неща. Пак не знам откъде ги измисляш такива... на жената и се заплащало по-малко. Отиди в един супермаркет и попитай един касиер( мъж ) и друг касиер ( жена ) колко пари са взели този месец( въпреки, че има минусите от касата се взимат от заплатата на касиера и отново може да има неравновесие дори мъжът да взима по-малко ).Първоначално написано от krem4et0
krem4et0 написа 60% пълни глупости![]()
Това е толкова остаряло: жена - вкъщи, мъжът - на полето.
Баща ми е на абсолютно същия принцип, че мъжът не трябва да пипва домакинска работа, обаче когато майка ми му е искала пари за ново палто се е цупел.
Живеем в модернизъм и вече няма, или по скоро не трябва да има, такова делене кой за какво е.
На кого му е по-лено.... Една жена винаги може да използа чара си и сексапила, за да постигне нещо и все пак на този етап от развитието на човечеството мисля, че на мъжът му е по-лено. Оставяме това, че не носи 10-килограмов чувал на корема си, че не ражда, че не кърми и не му провисват гърдите. Просто за момента повечето мъже са с нагласата, че те правят парите и това е напълно достатъчно, а това, че не носят достатъчно пари.... Момчета от малки нищо не вършат, докато на едно 12-годишно момиче му казват "Измии чинийките, направи това - онова. Трябва да се научиш, защото някой ден ще се ожениш" и по този начин ти наслагват в мислите, че най-важното в този живот е да се омъжиш, да готвиш и да гледаш деца.....
Абе много общо говоритеПървоначално написано от Анонимко
Първо 10 килограмовия чувал не го носите 50 години егати. Носите го 9 месеца и то поради причината че и вие го искате. Майка ми лично ми е казвала, че и е било приятно да носи бебе в себе си. Кърменето не вярвам да е гадно, а приятно на майката която иска дете... и циците ти провистват... ще се страхуваш да не ти провиснат на 20 години когато си още сама и си търсиш приятел, и искаш да изглеждаш хубаво, за да привличаш вниманието на всички. Аз започнах да мия чинии от 7ми клас( 14 години ) и до ден днешен го правя( вчера също ). Отново изплюти безпочвени дивотии...
Как се носят 4 торби ли - е, така. Баща ти е успял да ти даде добър пример в това отношение, обаче не всички мъже са такива. Според щом по цял ден си си вкъщи какво ти пречи да отидеш 4 пъти до магазина една по една торбите...у дома.Първоначално написано от MajeStic
Баба ми (майката на баща ми) мислеше по абсолютно същия начин: "Е, сега има перални, какво толкова" - толкова е, защото майка ми почина и баща ми сега се прави на домакиня. Наблъсква всичко в пералнята, няма цветно, няма бяло и "пуска копчето", ама така не става. Аз всичко си пера на ръка, защото представи си пуловер на 90 градуса с предпране, всъщност можеш ли да си представиш как ще излезе от пералнята. Бяла блуза изпрана с 5 черни блузи - как изглежда.... Пералнята помага, обаче и там има врътка. Да не говорим, че има ограничение за тежестта на прането...
А знаеш ли какво е да изгладиш 10 тениски или ако имаш бебе. Всяко чорапче, всяка кърпичка да изгладиш, а такива дреболии как се простират. Едно по едно с щипкита...1 час.
А ако майката работи, на кой се пада основното отглеждане? Да не би бащата да вземе да го накърми? По-горе дадоха пример, жената ходи на работа, кърми си детото, което е на една годинка и гледа другото, което е на 5.
На мъжете им е по-лесно.Напълно подкрепям кремчето за всичко,което каза.
Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.
Еми каквото и да е аз също ще искам да знам какво купува жена ми и ще отида с нея на пазар! Дал ми е пример... еми + това си гоня интереса... все пак мнението на двама в този случай е доста полезно!Първоначално написано от Анонимко
Отново... кърменето не е 50 години и искаш да кажеш, че под думата отглеждане стои "кърмене"... много бъркаш. А това, че бащата му се ебе и е направил второ дете и се чуди как да ги издържа... тъпак! Майката има голямо значение в отглеждането на детето обаче и бащата е от голямо значение. Като мъж той дава пример на едно дете било то момче или момиче какъв трябва да е един мъж. И на мъжа и на жената им е трудно... според ситуацията всичко е индивидуално!
Като си имам мъж и съм женена за него какво - дай да заприличам на крава и всъщност защо трябва да го правя, заради него. Просто искам гърдите ми да не са провиснали.
Само жените искат деца...хайде де. Стани на 30-40 години (нали си момче) и ще видим какво ще пееш тогава.
Като забременеш ми обяснявай дали е приятно или не. На майка ти може да й е била лека бремеността, обаче на другите жени..... Това да ти е лошо, да ти се вие свят, да ти се повръща, да те боли корема, да имаш газове, да те боли кръста от тежестта - със сигурност е много приятно, нали? И кърменето - като те захапе нещо с всички сили за зърното, пиши как е било.... Самата процедура, че трябва да го ханиш през 2 часа не е лека, ако имаш кой да ти сготви и изчисти вкъщи - ок. Ама като между тенджерите, тиганите и парцала храниш и дете и му сменяш пелените, переш ги и т.н.
Заради негоПървоначално написано от Анонимко
Нещо не си добре. Не го правиш само заради него, а за това да имаш семейство. Това което си поискала всъщност! Ми като искаш деца ще трябва да се дадат и жертви! Не може всичко да имаш... и деца и да изглеждаш на 25 години стегната мацка... И ти като забременееш ми се обяснявай дали е приятно или не
![]()
Съгласна съм с всички мнения, че на мъжете им е по лесно, понеже не раждат, не кърмят, не чистят, не готвят, не перат, а и никъде не прочетох, че всеки месец на жените им идва .......
Сърцето ми плаче, крещи и не спира...
според мен на мъжете им е по лесно.. те не мислят токова в перспектива..ии чувствата на повечето се побират в супена лъжица а при жените 1 на 10 да е такава..
![]()