hora dali i az imam anoreksiq ? maika mi i wsichki okolo men mislqt, che sum bolna no az otkazwam da go priznaq makar i sama da se sumnqvam w towa... no ne sum i tolkowa slaba spored men.. ot qnuari mesec sprqx da qm absolutno wsichko,karax go samo na voda do mart mesec i ot togava zapochnax da qm primerno po 1 put na den i wsqka we4er da piq razhlabitelni....cikula mi sprq o6te prez mart,skarah se s mnogo hora za6toto ne moga da ponasqm nikoi,vsichki me draznqt,sledq kaloriite na wsqka edna hrana i ako e nad 150 izob6to otkazwam da q qm...strah me e ot hranata!! sushto taka ot qnuari mesec zapochnah da hodq po 8-9km na den, oblechena v neopren ,koito e debel 5mm... vseki boji den!!! Imah strashno mnogo energiq,svalih 10 kg, no veche nqmam sili dori da sportuvam,zapochnax mnogo da zabravqm! Na pochti 16 godini sum, visoka 1,61-2 i teja 42 kg... no v momenta v koito widq 4e sum kachila i 500gr i izpadam v isteriq,zapochvam da se samoobvinqvam,dori mi se e iskalo da se samoubiq! kajete mi kakvo mislite molq vi!
Jannetty, думите ти много ме натъжават...Започнала си да се предаваш, ми се струва... Какво значи "имах страшно много енергия" при положение, че не си яла нищо в продължение на месец. Калориите не са някакви мазни буби, дето ти се лепват на коремчето или дупето, в момента щом хапнеш. Това е мерна единица за енергията- дали ще я измерваш в джаули или калории- все е енергия (предполагам, ти е писнало да слушаш/четеш подобни неща). За да функционира организмът ти, му трябва енергия, приета с храна. Ако беше цветенце, тая подробност нямаше да те вълнува, защото растенията използват светлинната енергия на Слънцето, преработват я и от една страна получаваме кислород, от друга - хранителни вещества, които поглъщат съществата, които не могат да фотосинтезират. Доколкото знам и хората не могат да фотосинтезират. Шегата на страна. Този механизъм, в който си се набъркала е много опасен- точно на твоите години и мен ме завъртя същото. Повярвай- до нищо добро не доведе. Плюс това- не само булимията се характеризира с преяждания. След дълъг период на гладуване е съвсем нормално да се появи кратко периодично преяждане, последвано от още по-дълъг период на гладуване. Няма смисъл просто. Красотата не се измерва в килограми. Едно красиво и стегнато тяло може да тежи повече от едно отпуснато. Ти избираш какво да бъде твоето. Но има и далеч по-важни неща от това. Надявам се да се оправят нещата!