Проблема е в психиката. Не мисля, че трябва да се плашите. Според Аюрведа (първата медицина/учение за живота) има 3 вида типове тела - Питта, Вата, Капха. За да запазим баланса трябва да се храним с храни, които са подходящи за нашата конструкция. Напр. аз съм Капха и трябва да наблягам на зеленчуците, да избягвам месото, да не приемам никакви млечни и т.н. Когато се хранех предимно с плодове - отслабвах, а когато започнах да наблягам на зеленчуците/бобови - тези, които са за моята конструкция започнах да си качвам кг. и сега всичко е ок. Ето тест, с които можете да определите тялото си: http://ayurveda.newage.bg/%D0%B0%D1%...8F%D0%BB%D0%BE

Имам една приятелка, която се хранеше с много калорична храна като - закуска: 2 шоколада, обяд: бургер към 1500 калории и т.н. и беше 40кг. Когато започна да се храни със здравословна храна започна да качва килограми...
+ спорта е абсолютно задължителен. Трябват мускули, а не глад за да се горят калории, а и така се качват качествени килограми, а не мазнини...